Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παυλής: "Καταγραφή καλλιεργήσιμων εκτάσεων - αγροτικών προϊόντων και ελλείψεων στον Δ.Τρίπολης" (vd)

Παυλής: "Καταγραφή καλλιεργήσιμων εκτάσεων - αγροτικών προϊόντων και ελλείψεων στον Δ.Τρίπολης" (vd)

Στην ημερίδα της ΟΕΒΑ, που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, για ενημέρωση των παραγωγών-μεταποιητών διεθνώς εμπορεύσιμων αγροτικών προϊόντων, βρέθηκε ο Δήμαρχος Δημήτρης Παυλής, αφού ο Δήμος ήταν συνδιοργανωτής της εν λόγω εκδήλωσης.

Ο κ.Παυλής απηύθυνε ομιλία στην εκδήλωση και μεταξύ άλλων σχολίασε την απουσία κόσμου, ενώ συνέκρινε το τι συμβαίνει στον αγροτικό τομέα σε άλλες χώρες και τι συμβαίνει στη δική μας χώρα, όπου οι αγρότες (παραγωγοί και μεταποιητές) ασχολούνται με αυτήν, όχι για κέρδος αλλά για επιβίωση. Ο Δήμαρχος ανέφερε πως ο ρόλος της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι μόνο η καθημερινότητα των πολιτών, αυτός είναι ο ένας τομέας ενασχόλησης των δήμων, αλλά είναι και η δημιουργία υποδομών και η στήριξη των αγροτών, σε όσα δεν κάνει η Πολιτεία. Ανακοίνωσε δε πως σύντομα θα υπάρξει καταγραφή όλων των θεμάτων που άπτονται του αγροτικού τομέα, δηλαδή πόσες είναι οι εκτάσεις στα όρια του Δήμου Τρίπολης, τι καλλιέργειες υπάρχουν, τι ελλείψεις έχουμε με σκοπό να έχουμε γνώση και να αλλάξει η παραγωγική βάση, αν αυτό απαιτείται.

 

Επίσης τόνισε πως θα πρέπει οι γεωπόνοι και γενικά οι φορείς ενημέρωσης να είναι στο πλευρό των αγροτών, όπως και οι Τράπεζες, αφού, όπως είπε, κάποιος που θέλει χρήματα πηγαίνει σε τράπεζα που είναι για τους αγρότες, και δεν του δίνονται τα χρήματα. Να σημειώσουμε δε πως ο κ.Παυλής μετά την ημερίδα της ΟΕΒΑ, παρευρέθηκε και στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, από τη Ν.Ε Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες, με ομιλητή τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου. Δείτε αναλυτικά την ομιλία του κ.Παυλή στην ημερίδα της ΟΕΒΑ στο βίντεο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5. 

Πηγή: http://www.drt915.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...