Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παυλής στην ημερίδα για νέους παραγωγούς: "Κορυφαίος τομέας στην χώρα μας δεν είναι άλλος από τον πρωτογενή!" (vd)

Παυλής στην ημερίδα για νέους παραγωγούς: "Κορυφαίος τομέας στην χώρα μας δεν είναι άλλος από τον πρωτογενή!" (vd)
Στην ημερίδα που οργάνωσε η ΟΕΒΕΑ, ο Δήμος Τρίπολης και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με θέμα "Διεθνώς εμπορεύσιμα προιόντα και σύγχρονες μορφές καλλιέργειεας - Μια στρατηγική για την τοπική ανάπτυξη και την απασχόληση", ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης  Παυλής είπε:
"Σε ένα τομέα στη χώρα μας που είναι κορυφαίος και δεν είναι άλλος από τον πρωτογενή τομέα, πρέπει να σκεφτούμε τι καινούργιο χρειάζεται να ακούσουμε και να μάθουμε, ώστε αυτό που παράγουμε να αποκτήσει την προστιθέμενη αξία που του αρμόζει και να είναι πλήρως ανταγωνιστικό σε ένα διεθνές περιβάλλον.
Αξιοποιώντας την γνώση και την έρευνα και ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών με επιτυχημένη εξωστρέφεια, θα μπορέσουμε να ανεβάσουμε την αξία των τοπικών μας προϊόντων αλλά και να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική εικόνα τους, ξεφεύγοντας από την απλή καλλιέργεια για επιβίωση.
«Γνωρίζουμε  όλοι μας την υψηλή ποιότητα των προϊόντων που παράγουμε. Η αξία τους αναγνωρίζεται και αυτό τα κάνει μοναδικά. Τι είναι όμως αυτό που θα τα κάνει περιζήτητα;»
Ο Δήμος μας, είναι στο μεγαλύτερο μέρος του ένας αγροτικός δήμος και χωρίς αμφιβολία, παράγει μια σειρά εξαιρετικών προϊόντων.
«Ο πλούτος των τοπικών μας προϊόντων , αποτελεί το δυνατό μας σημείο και όλοι μαζί οφείλουμε να τον ενισχύσουμε, να τον διαφυλάξουμε και να τον προβάλουμε.«
Η συμβολή του Δήμου ως οργανισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρέπει να είναι καθοριστικός στην στήριξη του πρωτογενούς τομέα με το άνοιγμα νέων δρόμων και κατευθύνσεων σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας, με συλλόγους, παραγωγούς και όλους όσους εμπλέκονται στη δημιουργία της επιθυμητής ανταγωνιστικότητας.
Απορίες όπως, τι καλλιεργείται σε κάθε περιοχή, ποιες οι δυνατότητες της κάθε περιοχής και οι ελλείψεις της, ποια προϊόντα θα μπορούν να καλλιεργηθούν με επιτυχία αλλά και το τι ζητάει η αγορά, αλλάζοντας την παραγωγική βάση του τόπου μας, αποτελούν στόχους προς επίλυση για την επίτευξη ενός κεντρικού σχεδίου προώθησης και προβολής των αξιόλογων προϊόντων μας.
Επιτακτική είναι η ανάγκη, της εφαρμογή πολιτικών που το κόστος παραγωγής θα είναι χαμηλό αλλά ταυτόχρονα θα ενισχύεται η προστιθέμενη αξία των παραγόμενων τοπικών προϊόντων.  
Κλείνοντας, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους, ότι σύντομα θα οργανωθούν ομάδες νέων ανθρώπων που θα παράγουν ομοειδή προϊόντα και φυσικά θα συνεργαστούν για καλύτερα και αποδοτικότερα αποτελέσματα σε νέες αγορές."
Δείτε ποιό κάτω φωτογραφίες και video:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...