Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αρκαδία - Αυτοκίνητα χτυπούν σκυλάκια και τα αφήνουν αβοήθητα στο δρόμο ... (εικόνες)

Αρκαδία - Αυτοκίνητα χτυπούν σκυλάκια και τα αφήνουν αβοήθητα στο δρόμο ... (εικόνες)
«Ένα βήμα μπροστά και δύο βήματα πίσω» η χρονιά ξεκίνησε στραβά!
Το ευχάριστο είναι ότι ο Μανθος ο παράλυτος σκυλάκος μετά από έναν χρόνο προσπάθειας και φροντίδας με φαρμακευτική αγωγή και φυσικοθεραπείες σιγά σιγά στηρίζετε στα πίσω πόδια και κάνει πολύ μικρά βηματάκια….. 
 Δυστυχώς όμως η χρονιά ξεκίνησε στραβά για 4 σκυλάκια που τα χτύπησαν αυτοκίνητα. για άλλη μια φορά αυτοί που τα χτύπησαν έφυγαν και τα άφησαν να αιμορραγούν αβοήθητα στο δρόμο!!!! 
 Το πρώτο σκυλί βρέθηκε χτυπημένο στο κεφάλι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση στο χωριό Στενό το άφησαν να αργοπεθαίνει σε ένα χωράφι…. θα μπορούσαν να το είχαν πάει στον κτηνίατρο και να είχε γίνει ευθανασία θα είχε γλυτώσει το μαρτύριο να βασανίζεται πολλές ώρες μέχρι να ξεψυχήσει….μεταφερθηκε στο κτηνιατρείο από μέλος μας αλλά δεν τα κατάφερε !
Το δεύτερο στο χωριό Τζιβα αυτοκίνητο χτύπησε σκυλίτσα 5-6 μηνών οι ακτινογραφίες εξετάσεις δείχνουν κάταγμα στο μπροστινό πόδι και επειδή είχαν περάσει πολλές μέρες από το χτύπημα το πόδι έχει κολλήσει στραβά ακλουθείτε θεραπεία για να μην μολυνθεί η πληγή και όταν θεραπευτεί πρέπει χειρουργηθεί για να μπει στην θέση του.
Το τρίτο στην κοντα στην Βυτίνα άφησαν σκυλίτσα αβοήθητη, από το χτύπημα δεν μπορούσε κινηθεί ήταν ώρες στο δρόμο μέσα στα χιονιά και περίμενε το θαύμα.. το θαύμα έγινε όταν εκδρομείς την βρήκαν στις 1 τα ξημερώματα παγωμένη με υποθερμία να αιμορραγεί από την μύτη, την πήραν και μας την παρέδωσαν η ακτινογραφία έδειξε κάταγμα στο πίσω πόδι ακλουθείτε θεραπεία. 
 Το τέταρτο κουταβάκι το χτύπησε αυτοκίνητο στην Μεγαλόπολη και είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση!!! δύσκολη περίπτωση και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε? οι κτηνίατροι συστήνουν ευθανασία! 
Το τελευταίο δυσάρεστο γεγονός είναι πως μας επισκέφτηκε ο δολοφόνος των κουταβιών, τύφος…. Η νόσος θεωρείται μία από τις λίγες νόσους με υψηλό ποσοστό θνησιμότητας, από τη μια λόγω του καιρού και της αυξημένης υγρασίας και από την άλλη λόγω ότι τα κουταβάκια είναι πολύ μικρά περίπου 1 μήνα και η έλλειψη χρημάτων και εμβολίων 10 από τα 23 κουταβάκια νοσούν και είναι σε κρίσιμη κατάσταση! Για τα υγιέστατα ζητείτε επειγόντως φιλοξενία για 1-2 μήνες, μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπεία σε αυτά που νοσούν και να απολυμανθούν οι χώροι!!! είναι δύσκολο να τα προφυλάξουμε ο ιος κυρίως μεταδίδετε με την επαφή και τα κόπρανα αλλά μπορεί εύκολα να μεταδοθεί και από τα ρούχα και τα παπούτσια αφού πρακτικά είναι αδύνατον να αλλάζουμε ρούχα όταν μετακινούμαστε από τον ένα χώρο στον άλλο. 
 Πρέπει να φιλοξενηθούν επειγόντως, είναι κρίμα και άδικο να κολλήσουν και αυτά!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...