Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Με χορούς και τραγούδια η κοπή πίτας των Αρκάδων Ιλίου! (εικόνες)

Με χορούς και τραγούδια η κοπή πίτας των Αρκάδων Ιλίου! (εικόνες)
Ο σύλλογος Αρκάδων Ιλίου, την ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ,στις έξι το απόγευμα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα από μέλη και φίλους του συλλόγου, στο Δημαρχείο Ιλίου. Η ευλογία της πίτας έγινε από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Γαβριήλ, πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως, εκπρόσωπος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας. Από τον αρχιερατικό επίτροπο Ιλίου πατέρα Χαράλαμπο, από τον εφημέριο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας πατέρα Γεώργιο, και από τον διάκονο Κωνσταντίνο.
Από καρδιάς θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Τον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Νίκο Ζενέτο.
Τον βουλευτή Αρκαδίας της ΝΔ κ. Βλάσση Κωνσταντίνο.
Τον δήμαρχο της Γορτυνίας κ. Γιάννη Γιαννόπουλο,
την υποψήφια βουλευτή της Αρκαδίας κ. Εύη Τατούλη,
τον κ. Κούλη,Στάθη πρώην δήμαρχο Λαγκαδίων και δημοτικό σύμβουλο στο δήμο Γορτυνίας.
Τον πρόεδρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γιαννακάκο Βασίλη και τον γραμματέα της ομοσπονδίας κ. Πάνο Αναγνωστόπουλο, Τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Κουκουβίνο.
Τους αντιδημάρχους, κ. Βασιλόπουλο Δημήτρη, κ. Κουμαραδιό Γιώργο. Επίσης να ευχαριστήσουμε τον αντιδήμαρχο περιβάλλοντος Δήμου Μεταμόρφωσης κ. Χειμώνα Βαγγέλη.
Τους Δημοτικούς Συμβούλους:, Χαραλαμπόπουλος Γιάννης, Γαλούνης Δημήτρης, Βέργος Γιάννης, Δαλαμάγκας Δημήτρης, Κανελλόπουλος Γιώργος, Γκόνης Χρήστος, Φραγκάκης Γιώργος. Κυριακοπούλου- Λυκούδη Ζαχαρούλα, Μπάμπης Καούκης, Τσιμόγιαννης Αρης , Πατσούρης Διονύσιος, Γρετσίστα Ελένη, Κακούρης Αντώνης, Κοκκονάκης Αριστείδης,
και τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου μας Κο Σαρακηνιώτη Ντίνο.
Στην εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους οι κύριοι : Καρχιμάκης Μιχάλης, πρώην υπουργός,
Παναγιωτόπουλος Ιωάννης, πρώην Γεν Γραμματέας ΜΜΕ ,
Κατριβάνος Γεώργιος, πρώην Γεν. Γραμματέας του Υπ. Υγείας.
Ο διευθυντής του Μουσικού σχολείου Ιλίου και δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μεταμόρφωσης Θοδωρής Σφυρής,
Θεοδωρόπουλος Βαγγελης , δημοτικος σύμβουλος Γορτυνίας, Γιαννακόπουλος Νίκος Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας, Κωστόπουλος Νίκος, Υπ. Βουλευτής Αθηνών.
Ξυνής Γεώργιος αντιδήμαρχος Τροπαίων,
Μητρόπουλος Παναγιώτης, Αντδήμαρχος Ηραίων,
Αλεξανδράτος Χαράλαμπος, εκπρόσωπος συλλόγου Κοντοβαζαινιτών Αθηνών.
Κωνσταντόπουλος Γιώργος, πρόεδρος της Αδελφότητας Ψαραίων
Παρευρέθησαν και τους ευχαριστούμε, μέλη από τους πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου μας, από το σωματείο Ελληνικών Χορών “ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΉ ΦΛΟΓΑ” με τον αντιπρόεδρο Θωμά Κωστούλα ,
από το σύλλογο Ηλείων Ιλίου ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ με τον πρόεδρό τους κ. Χαραλαμπόπουλο Γιάννη,
από την ΕΝΩΣΗ ΛΙΟΣΙΟΤΩΝ ΙΛΙΟΥ,
από την ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ με τον πρόεδρό τους Μπουρδάκη Στέλιο , από τον παραδοσιακό χορευτικό Όμιλο ΕΛΠΑΧΟ,
από την ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΙΛΙΟΥ με τον πρόεδρό τους κ. Γκόνη Χρήστο,
ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου ΕΘΝΙΚΗ ΕΣΤΊΑ κ. Βασίλης Φούκης,και εκπρόσωπος από τον τομέα Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Στεφανάκη Στέφανο από το περιοδικό ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ και την Πενυ Καλύβα απο την εφημερίδα ΓΟΡΤΥΝΙΑ.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και εκπρόσωπος τη διοικούσας επιτροπής του ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΛΙΟΥ.
Επίσης μας τίμησε με την παρουσία του και ο τραγουδιστής Γιωργος Δαλιάνης.
Ευχαριστούμε θερμά και τον φωτογράφο της εκδήλωσης Μανόλη Καζεράκη ο οποίος είναι και γραμματέας στην αδελφότητα Κρητών Περιστερίου.
Τελος να επισημάνουμε ότι ευχετήριες επιστολές μας έστειλαν οι κύριοι Παπαηλίου Γεώργιος , βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος βουλευτής Αρκαδίας, και ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής Δημήτρης. Τους ευχαριστούμε θερμά.
Σ’ αυτό το σημείο θέλουμε να συμπεριλάβουμε και έναν πολύ δικό μας άνθρωπο ο οποίος είναι τα πάντα για το σύλλογο μας , μαθαίνοντάς μας τα παραδοσιακά βήματα των χορών ,είναι επίτιμο μέλος του συλλόγου μας και είναι πάντα στις καρδιές μας τον δάσκαλό μας και λαογράφο, Γιώργο Φραγκάκη.
Να ευχαριστήσουμε και το “Flapjacks” Brunch and Coffee Νέστορος 121 στο Ίλιον ένα καινούργιο μαγαζί στο δήμο μας, το οποίο μας πρόσφερε την βασιλόπιτα και τα κομμάτια για τους καλεσμένους μας και ομολογουμένως μας κατέκτησε γευστικά.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το παιδικό χορευτικό του συλλόγου, στην συνέχεια τα κορίτσια του μουσικού τμήματος μας μετέφεραν με το κλαρίνο το βιολί και το τουμπελέκι τους στην καρδιά της Αρκαδίας.
Στο τέλος της εκδήλωσης και μετά την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό τμήμα των ενηλίκων , προσφέρθηκαν αρκαδικά εδέσματα και οι φίλοι είχαν έτσι την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν ευχές για το νέο έτος.
Τέλος να ευχαριστήσουμε όλους όσους ήταν την ημέρα αυτή κοντά μας ,φίλοι παλιοί και καινούργιοι, και μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά η παρουσία τους.
......Και μια ευχή ,........να είμαστε όλοι καλά.
..... και συνεχίζουμε.......

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...