Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παπαηλιού: «ΝΔ ΠΑΣΟΚ δεν λένε, αν, με ποιο τρόπο και πότε θα αποπληρώσουν τα δάνειά τους»

Παπαηλιού: «ΝΔ ΠΑΣΟΚ δεν λένε, αν, με ποιο τρόπο και πότε θα αποπληρώσουν τα δάνειά τους»
 
Κατά τη συνεδρίαση της 20.1.2017 της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων και  ιδρύματα της χώρας», ο βουλευτής Αρκαδίας                                    Γιώργος Η. Παπαηλιού είπε :
 
Παρά τους ήπιους τόνους των εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι ίδιοι δεν μπορούν να αποκρύψουν την αμηχανία τους και το γεγονός ότι τα κόμματά τους συναίνεσαν στη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής, συρόμενα από το πολιτικό κλίμα και τη διάθεση-απόφαση του ελληνικού λαού να ριχτεί άπλετο φως και να αποδοθούν ευθύνες στο σύστημα της διαπλοκής που ταλάνισε επί χρόνια και εν τέλει χρεοκόπησε τη χώρα.
Οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν από τις πρώτες συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής, και το συνεχίζουν, ολοκληρώνοντάς το σήμερα, να απαξιώσουν το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής,
 
Είτε λέγοντας ότι το πόρισμα ήταν ήδη προαποφασισμένο, ότι η Εξεταστική Επιτροπή δεν «γνωρίζει τι ψάχνει», ότι εν τέλει «άνθρακες ο θησαυρός», αφού «κατέρρευσαν οι μύθοι του ΣΥΡΙΖΑ»
Είτε, πετώντας «τη μπάλα στην εξέδρα» και κυρίως «τσουβαλιάζοντας» τον ΣΥΡΙΖΑ με αυτούς, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ,  που τους χορηγήθηκαν  υπέρογκα δάνεια χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις. Οφείλουν σήμερα 401 εκ. ευρώ περίπου, 204 εκ. ευρώ η ΝΔ και 197 εκ. ευρώ το ΠΑΣΟΚ, για τα  οποία δεν έχουν καταβάλει ευρώ από το 2011 και εφεξής.
Οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είπαν, ότι το σχέδιο πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταλογίζει πολιτικές ευθύνες, διότι σ΄ αυτό δεν κατονομάζονται πολιτικά πρόσωπα. Πρόκειται για σκόπιμα εσφαλμένη διαπίστωση. Και αυτό, διότι άλλο ο καταλογισμός πολιτικών ευθυνών που διατρέχουν ολόκληρο το σχέδιο πορίσματος και άλλο η παράθεση ονομάτων.    
Παρά ταύτα, οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επέμειναν ότι από τις καταθέσεις των μαρτύρων (τραπεζικών στελεχών, μιντιαρχών και πολιτικών στελεχών) δεν προέκυψε ανίερη σχέση μεταξύ τραπεζών, μέσων μαζικής ενημέρωσης και πολιτικού συστήματος : Σοβαρά, θα έλεγε ρητά κάποιος από τους μάρτυρες-εκπροσώπους των αιχμών της διαπλοκής ότι, για τη χορήγηση δανείων προς τα μ.μ.ε. και τα κόμματα, παρενέβη ο άλφα ή ο βήτα πολιτικός ; Ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο, δηλαδή επειδή όλα τα εξετασθέντα τραπεζικά στελέχη επρόκειτο να απαντήσουν αρνητικά, οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τα ρωτούσαν συνεχώς, αν είχαν δεχθεί πολιτικές παρεμβάσεις !!!      ‘    
 
Πάντως, η τριγωνική σχέση διαπλοκής απεδείχθη από γεγονότα και συγκεκριμένα από τις γνωστές (ν)τροπολογίες, μέσω των οποίων οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παρενέβαιναν σε εν εξελίξει δικαστικές διαδικασίες, π.χ. στην περίπτωση που ετέθη στο αρχείο η πορισματική αναφορά του επίκουρου εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Γ. Καλούδη κλπ. Αλλά και από ρητές αναφορές εξετασθέντων μαρτύρων, όπως των εκδοτών Γιάννη Αλαφούζου, Γ. Κουρή και Ι. Κουρτάκη, και βεβαίως από την περίπτωση της εφημερίδας «Κήρυξ Χανίων» της οικογένειας Μητσοτάκη που έχει λάβει από το 2005, 2007 και 2008 τρία τραπεζικά δάνεια 300.000, 1.300 εκ. και 850.000 ευρώ αντίστοιχα, μ η  ενήμερα και μάλιστα για το πρώτο δεν είχε δοθεί ούτε ευρώ επί 11 χρόνια !!! και για τα οποία υπήρξαν τον Αύγουστο και το  Νοέμβριο 2016 !!! αντίστοιχα ρυθμίσεις και μάλιστα προκλητικά ευνοϊκές. Αν αυτά δεν συνιστούν την επιτομή της διαπλοκής, τότε οι λέξεις χάνουν τη σημασία τους.
 
Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επανέλαβαν και πάλι, ότι, ούτε τα μ.μ.ε. ούτε τα κόμματά τους δανειοδοτήθηκαν υπέρμετρα, συσχετίζοντας τα δάνεια των μ.μ.ε. και των κομμάτων τους με αυτά επιχειρήσεων διαφόρων κλάδων. Η συσχέτιση αυτή, εκτός των άλλων,  παραβλέπει το γεγονός, ότι τα μ.μ.ε. «εμπορεύονται» την ενημέρωση των πολιτών και συνεπώς τους επηρεάζουν. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια αυτή η επιρροή έχει μετασχηματιστεί σε μονόπλευρη χειραγώγηση.  Όσον αφορά τα   κόμματα, αυτά αποτελούν θεσμούς της δημοκρατίας, που, ως φορείς αυτών, πρέπει να είναι υπόδειγμα για  τους πολίτες.
 
Επομένως, η δανειοδότηση των μ.μ.ε, και των κομμάτων και η μη αποπληρωμή των δανείων τους συνιστά άλλης τάξεως ζήτημα, θεσμικό-πολιτικό ζήτημα και εν τέλει πρόβλημα πολιτικής ηθικής, μη συγκρίσιμο με τη δανειοδότηση άλλου είδους επιχειρήσεων.
 
Επί της ουσίας, ούτε η ΝΔ ούτε το  ΠΑΣΟΚ λένε κάτι για την ταμπακιέρα, αν, με ποιόν τρόπο και  πότε θα αποπληρώσουν τα δάνειά τους, τα οποία επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό, μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Συμπερασματικά, η Εξεταστική Επιτροπή, εντασσόμενη στη στρατηγική καταπολέμησης της διαπλοκής και διαφθοράς, ενίσχυσης της διαφάνειας στο δημόσιο βίο και αποκατάστασης της τιμής του πολιτικού κόσμου της χώρας, επετέλεσε το έργο που της ανατέθηκε από την ολομέλεια της Βουλής. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...