Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρόταση σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου Τρίπολης!

Πρόταση σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου Τρίπολης!
Την υποβολή πρότασης στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ 2014-2020, με τον τίτλο «Αστική βιωσιμότητα και ανάπτυξη» και έως του ποσού των 87.840,00 ευρώ ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, το οποίο εξουσιοδότησε το Δήμαρχο Τρίπολης για την υπογραφή των Τεχνικών Δελτίων και τη διενέργεια όλων των ενεργειών προκειμένου για την υποβολή των προτάσεων.
Ο Δήμος της Τρίπολης θα υποβάλλει πρόταση στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, και συγκεκριμένα στη Βασική Δράση 1: Κινητικότητα (Key Action 1: Mobility).
Ο τίτλος του υποβαλλόμενου σχεδίου είναι «Αστική βιωσιμότητα και ανάπτυξη» και έχει στόχο την κατάρτιση συνολικά σαράντα (40) στελεχών του Δήμου και των κατά περίπτωση υπαγόμενων σε αυτόν υπηρεσιών.
Το υποβαλλόμενο σχέδιο κινητικότητας έχει σχεδιαστεί να υλοποιηθεί σε δύο ροές των 20 συμμετεχόντων η κάθε μια, σε δύο διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.
Συγκεκριμένα η πρώτη ροή έχει σχεδιαστεί με επίσκεψη στην Ιταλία με έμφαση της κατάρτισης στη βιώσιμη αστική κινητικότητα και η δεύτερη ροή στην Ισπανία με έμφαση της κατάρτισης στο τομέα του αστικού περιβάλλοντος και της καθαριότητας.
Το πρόγραμμα κατάρτισης θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις, τεχνικές επισκέψεις σε αντίστοιχες δομές των χωρών φιλοξενίας για την συλλογή καλών πρακτικών και την ανταλλαγή εμπειριών, καθώς και μια σειρά διαλέξεων σεμιναριακού τύπου, καινοτόμων τρόπων διδασκαλίας, για την απόκτηση των απαραίτητων δεξιοτήτων και ικανοτήτων των συμμετεχόντων, βάσει του οδηγού υλοποίησης του προγράμματος. Η διάρκεια της μετακίνησης στο εξωτερικό θα είναι 15νθήμερη. Η συγκεκριμένη δράση είναι επιδοτούμενη 100% από πόρους του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ και ο Δήμος δεν θα χρειαστεί να συμμετέχει με ιδίους πόρους.
Ο συνολικός προτεινόμενος προϋπολογισμός καταρτίζεται ανά συμμετέχοντα και αθροιστικά βάσει των επιμέρους δαπανών που προβλέπονται από το πρόγραμμα και αφορούν τις δαπάνες διαβίωσης, τις ταξιδιωτικές μετακινήσεις και το κόστος οργάνωσης και ασφάλισης αυτών. Η μέγιστη δυνατή επιδότηση την οποία δύναται να αιτηθεί ο Δήμος ανέρχεται στο ποσό των 87.840,00 ευρώ και αφορά την πλήρη κάλυψη των εξόδων του μέγιστου αριθμού των συμμετεχόντων και για τις δύο ροές.
Επισημαίνουμε ότι το τελικό προτεινόμενο ποσό της πρότασης υπόκεινται στην πλήρη διαμόρφωση και τροποποίηση από την εθνική αρχή του προγράμματος, το ΙΚΥ, κατά την διάρκεια της αξιολόγησης.
Το πρόγραμμα αναμένεται να συμβάλει στην ενσωμάτωση συμβατών βέλτιστων πρακτικών άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, στην λειτουργία του Δήμου μας και στην γενικότερη ενημέρωση των στελεχών σε θέματα αιχμής με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου Τρίπολης. Η προτεινόμενη δράση είναι συμβατή με τους όρους του προγράμματος βελτίωση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας, καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Με την απόφαση, μειοψήφησε ο Δημήτρης Νικολάου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...