Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στα Δικαστήρια με τη ΔΕΗ και στην Τρίπολη οι ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών στέγης (vd)

Στα Δικαστήρια με τη ΔΕΗ και στην Τρίπολη οι ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών στέγης (vd)
Στα Δικαστήρια θα δοθεί η “μάχη” των ιδιοκτητών φωτοβολταϊκών στέγης (ΠΑΣΥΦΩΣ) με τη ΔΕΗ, αφού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Συλλόγου, στην Τρίπολη, Παναγιώτη Σμυρνιώτη, τα προβλήματα που υπάρχουν από το μονομερές κόψιμο των συμβάσεων από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, είναι πολλά.


Ο κ. Σμυρνιώτης μιλώντας για τα προβλήματα των ιδιοκτητών φωτοβολταϊκών στέγης, που στην Αρκαδία ανέρχονται στους 50, ενώ πανελλαδικά φθάνουν στις 8 χιλιάδες, με αφορμή την εκλογή αντιπροσώπου στον ΠΑΣΥΦΩΣ, σημείωσε πως θα κάνουν αγωγές κατά της ΔΕΗ.

Και αυτό γιατί με Νόμο του 2014 η ΔΕΗ έκοψε μονομερώς τις συμβάσεις και μείωσε τις τιμές απόδοσης των φωτοβολταϊκών από 10 έως 40% με αποτέλεσμα πολλοί ιδιοκτήτες, που πήραν δάνειο από την Τράπεζα, να έχουν προβλήματα αποπληρωμής.

Οι Κυβερνήσεις θεωρούν πως δεν υφίσταται καμία αδικία αλλά μετά από μελέτη που έγινε έχει αποδειχθεί το αντίθετο και για το λόγο αυτό θα υπάρξει η δικαστική οδός.

Σύμφωνα με τον κ.Σμυρνιώτη η συμφωνημένη τιμή με τη ΔΕΗ ήταν στα 49 με 50 λεπτά και τώρα έχει πέσει κάτω από 34 λεπτά  και η απώλεια εισοδήματος φθάνει στο 30% για τους ιδιοκτήτες των φωτοβολταϊκών στέγης.

Ο κ.Σμυρνιώτης επεσήμανε πως οι ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών στέγης δεν είναι το ίδιο με τις εταιρείες που έχουν φωτοβολταϊκά ή με αυτούς που έχουν τεράστιες εκτάσεις με πάνελς.

Χαρακτήρισε “φούσκα” την όλη ιστορία, όπως απεδείχθη στην πορεία και σημείωσε πως ο λόγος ύπαρξης των φωτοβολταϊκών στέγης ήταν κοινωνικός.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο κ.Σμυρνιώτης στο βίντεο.

www.drt915.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...