Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ασκούμενοι σπουδαστές ΤΕΙ με μισθούς πείνας – Θα πληρώνονται με 186 ευρώ το μήνα!

Ασκούμενοι σπουδαστές ΤΕΙ με μισθούς πείνας – Θα πληρώνονται με 186 ευρώ το μήνα!
Απαράδεκτα χαμηλές απολαβές υπάρχουν σε κάποιες περιπτώσεις για εργαζομένους, στην αγορά εργασίας.
Μία τέτοια περίπτωση απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, χωρίς βέβαια να φέρει κάποια ευθύνη ο Δήμος, αλλά η ισχύουσα νομοθεσία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο λοιπόν αποφάσισε να καθορίσει τον αριθμό των ασκούμενων σπουδαστών Τ.Ε.Ι. για το έτος 2017 και μέχρι και το έτος 2021, σε πέντε (5) θέσεις ανά εξάμηνο, διαφόρων ειδικοτήτων. Η πρακτική άσκηση των σπουδαστών θα γίνεται για ένα εξάμηνο με ημερομηνία έναρξης την 1 – 5 - 2017. Η μηνιαία αποζημίωση των ασκούμενων σπουδαστών Τ.Ε.Ι. θα ανέρχεται στο ποσό των 186,19 € (176,08+10,11) κατά άτομο, σύμφωνα με την ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση, ενώ η ασφάλισή τους κατά του κινδύνου ατυχήματος, υπολογίζεται στο 1/% επί του τεκμαρτού ημερομισθίου της 12ης ασφαλιστικής κλάσης του Ι.Κ.Α.!
Το θέμα δεν άφησε ασχολίαστο ο Δήμήτρης Νικολάου του ΚΚΕ που είπε: «Το ψηφίζω αλλά θα ήθελα να ρίξετε μια ματιά στην αποζημίωση και να δείτε πόσο τραγικά είναι, κοιτάξτε με τι θα δουλεύουν με 186,19 ευρώ μηνιαία αποζημίωση.
Δεν λέω ότι φταίει ο Δήμος. Θέλω να δείτε ότι οι αστικές κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένης και της Κυβέρνησης του Σύριζα φροντίζουν να απαξιώσουν την εργασία γιατί οι ασκούμενοι εργάζονται τουλάχιστον στο νοσοκομείο από ότι ξέρω εκεί εργάζονται κανονικότατα με τέτοιες αμοιβές. Είναι τραγωδία για την κοινωνία μας αυτές εδώ οι αμοιβές. Φροντίζει το ίδιο το Κράτος να εξασφαλίζει φτηνό ή τζάμπα εργατικό δυναμικό και αυτό συμβαίνει και σε βιομηχανίες δεν συμβαίνει μόνο σε Δήμους, πολλοί ασκούνται δουλεύοντας εξάμηνο με τέτοιες απολαβές. Το ψηφίζω βεβαίως γιατί πρέπει τα παιδιά να πάρουν το κομμάτι της πρακτικής.»

2 σχόλια

  • Απόφοιτος
    Απόφοιτος Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 11:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Η αμοιβή αυτή ισχύει για τους απόφοιτους ΤΕΙ που βρίσκονται σε πρακτική άσκηση απο το 2004, τωρα σας πείραξε?

  • ΣΑΡΑ
    ΣΑΡΑ Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 11:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Πρέπει να ειπωθεί όμως ότι πολλοί απο τους σπουδαστές των ΤΕΙ που έχουν καλή βαθμολογία παίρνουν επιπλέον 250 περίπου ευρώ το μήνα απο προγράμματα ΕΣΠΑ.Και κάτι άλλο, οι σπουδαστές αυτοί οι οποίοι κάνουν πρακτική σε ΤΕΙ ή ΑΕΙ μπορούν να τρώνε πάμφθηνα πρωινό και μεσημεριανό στα εστιατόρια των Ιδρυμάτων αυτών, επειδή είναι επιδοτούμενα απο το Δημόσιο, δηλαδή απο τον Έλληνα φορολογούμενο. Να κοιτάμε και Θεό λοιπόν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...