Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βλάσης: «Η δρόμος “Γούπατα-Άκοβος” εξελίσσεται σε νέο “γιοφύρι της Άρτας”

Βλάσης: «Η δρόμος “Γούπατα-Άκοβος” εξελίσσεται σε νέο “γιοφύρι της Άρτας”
Την άμεση επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζει το επαρχιακό οδικό δίκτυο “Γούπατα – Άκοβος” ζήτησε με ερώτησή του προς τους αρμοδίους Υπουργούς Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη και Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χρήστο Σπίρτζη, ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.
Μετά την πρόσφατη διακοπή κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο τμήμα, καθίσταται σαφές πως - παρά τις αρκετές εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν - το πρόβλημα παραμένει. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως η κυκλοφορία στο εν λόγω τμήμα του επαρχιακού δικτύου διακόπτεται κάθε χρόνο λόγω καθιζήσεων.
«Δεν είναι δυνατόν κάθε χρόνο να κλείνει ο δρόμος “Γούπατα – Άκοβος” και να μην έχει αναλάβει κανείς την ευθύνη για το συνεχιζόμενο πρόβλημα. Οι υπεύθυνοι οφείλουν να δώσουν οριστική λύση στην κατάσταση αυτή και να πάψουν να θέτουν τους κατοίκους της περιοχής σε ταλαιπωρία ή και σε κίνδυνο», τονίζει ο κ. Βλάσης.
Με τη σχετική του ερώτηση ο βουλευτής ζητά να πληροφορηθεί με ποιο τρόπο θα δοθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα, ποιες εργασίες έχουν πραγματοποιηθεί στο συγκεκριμένο τμήμα και με τι κόστος αλλά και ποιους βαραίνει η ευθύνη για την αναποτελεσματικότητα των έως τώρα παρεμβάσεων.
Φωτογραφία του Kostas Vlasis.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργούς: Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη
Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χρήστο Σπίρτζη
Θέμα: Συνεχίζονται τα προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο “Γούπατα - Άκοβος”
Για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια η επαρχιακή οδός “Γούπατα - Άκοβος” παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα με κατολισθήσεις και συνεχείς καθιζήσεις του οδοστρώματος. Πρόσφατα η κυκλοφορία των οχημάτων στο συγκεκριμένο τμήμα έχει διακοπεί και η πρόσβασή στους οικισμούς Άκοβο και Γούπατα γίνεται μέσω του Δυρραχίου, με αποτέλεσμα την καθημερινή ταλαιπωρία των κατοίκων και των μαθητών.
Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής η συγκεκριμένη επαρχιακή οδός παρουσιάζει συνεχώς προβλήματα ιδιαιτέρως κατά τους χειμερινούς μήνες, παρότι τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης.
Από τα παραπάνω διαφαίνεται πως, παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο συγκεκριμένο τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου και τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί, το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί θέτοντας σε ταλαιπωρία ή και σε κίνδυνο όσους μετακινούνται στην περιοχή και επιβαρύνοντας συνεχώς τον κρατικό προϋπολογισμό.
Κατόπιν αυτών,
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
• Τι προτίθεστε να πράξετε για να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα που παρουσιάζει το τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου “Γούπατα – Άκοβος”;
• Ποιες τεχνικές εργασίες έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο δρόμο και ποιο το κόστος αυτών;
• Γιατί οι εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα δεν έχουν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και ποιος ευθύνεται γι’ αυτό;
Ο ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Βλάσης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...