Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Digea: Στη Βουλή έφτασε το πρόβλημα με τα κανάλια σε Λεωνίδιο, Γορτυνία, Κάψια, Λουκά και Μάναρη!

Digea: Στη Βουλή έφτασε το πρόβλημα με τα κανάλια σε Λεωνίδιο, Γορτυνία, Κάψια, Λουκά και Μάναρη!
 
Τα προβλήματα αναμετάδοσης του ψηφιακού σήματος ΟΙGΕΑ σε πολλές περιοχές της Αρκαδίας αποτέλεσαν αφορμή για να καταθέσει ερώτηση ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ, Κώστας Βλάσης προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, κ.  Παππά Νικόλαο.
 
Η ΕΡΩΤΗΣΗ
 
«Δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση της μετάβασης από την αναλογική στην ψηφιακή τεχνολογία, υπάρχουν ακόμα μεγάλα γεωγραφικά στην περιφέρεια τα οmc ία δεν καλύπτονται από το ψηφιακά σήμα.
Συγκεκριμένα, στην Αρκαδία παρουσιάζονται τεράστια προβλήματα στην αναμετάδοση του ψηφιακού σήματος της DIGEA ειδικότερα στις ορεινές περιοχές. Ενδεικτικά, στις Δημοτικές και Τοπικές Ενότητες Λεωνιδίου, Τροπαίων, Δημητσάνας, Κάψια, Λουκά, Μάναρη αλλά και σε πολλές ακόμα περιοχές οι ιιάτοικοι καταγγέλλουν ότι τα προβλήματα λήψης είναι τόσο έντονα, που καθιστούν αδύνιατη τη λήψη του σήματος των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.
Βάσει του άρθρου 15 παρ. 2 τον Συντάγματος το Κράτος οφείλει να εξαcφαλίζει "την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων' , δυστυχώς όμως στην περίπτωση της Αρκαδίας η δέσμευση αυτή μάλλον δεν τηρείται. Στην εποχή της πληροφορίας η πρόσβαση όλων των πολιτών στην ενημέρωση και την ψυχαγυηιία δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα. Ειδικότερα μάλιστα για τούς πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας, που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές τα τηλεοπτικά ΜΜΕ αποτελούν το μόνο τρόπο ενημέρωσης για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις ι:ους. Η δυνατότητα εγκατάστασης Σταθμών Συμπληρωματικής Κάλυψης για την επέκτυση της κάλυψης με ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα των περιοχών που δεν καλύπτονται από το' Χάρτη Συχνοτήτων, μετακυλίει ένα σημαντικό κόστος στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες και εν τέλει στους ίδιους τους πολίτες, που ήδη έχουν επιβαρυνθεί με το κόστος αγοράς του απαραίτητου εξοπλισμού αλλά και επιβαρύνονται μηνιαίως με το ανταποδοτικό ιι:λος για την ΕΡΤ.
Βάσει των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
- Με ποιο τρόπο προτίθεστε να δώσετε λύση στο πρόβλημα αναμετάδcισης του ψηφιακού σήματος της DIGEA στην Αρκαδία;
- Προτίθεται η DIGEA να προχωρήσει στην εγκατάσταση επιπλέον κέντρων ε <πομπής, προκειμένου να καλυφθούν οι περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα;
- Μπορεί το πρόβλημα να λυθεί μέσω της χρήσης των αναμεταδοτών της ΕΡΤ και αν ισχύει αυτό, γιατί δεν έχει λυθεί έως σήμερα;”

4 σχόλια

  • anonymoys
    anonymoys Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 10:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Εάν η ΕΡΤ δίνει δωρεάν σήμα σε όλη την Ελλάδα (όπως λέει ποιο πάνω ο 03.13) γιατί τότε μα έβαλαν και τρέχαμε να αγοράσουμε τους περίφημους αποκωδικοποιητές ; Ποιος τα οικονόμησε χονδρά; Ακούει κανείς;

  • Γορτυνιος
    Γορτυνιος Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 03:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Ποιόν δουλευει ο Βλασης; Δεν γνωριζει οτι η DIGEA ηταν η μοναδικη επιλογη του Σαμαρα οταν εκλεισε την ΕΡΤ; Δεν γνωριζει οτι η DIGEA αντι να βαλλει 250 αναμεταδοτες για να καλυπτεται ολη η Ελλαδα απο το σημα της,οπως ηταν η καλοπληρωμενη αναθεση,τοποθετησε μονο...150; Δεν ηξερε οτι τοσα χρονια η Γορτυνια δεν ειχε εικονα; Γιατι τοσα χρονια δεν εκανε ερωτηση για το σκοταδι της γορτυνιας;;;;; Δεν ξερει οτι σε λιγο, η ΕΡΤ θα δινει δωρεαν σημα σε ολη την ελλαδα απο ολα τα νομιμα καναλια που θα εχουν αδεια,χωρις αποκωδικοποιητες,τα δε υπολοιπα τα παρανομα,θα κλεισουν.Αρα καποιους αλλους εξυπηρετει η αφελης ερωτηση του που ενεκρινε η ΝΔ ,εκτος κι αν του εγινε συνηθεια η γκαφα οπως με το ταμα...Θα δημοσιευσει την απαντηση που θα παρει απο τον υπουργο Ν.Παππα;;;;;; Τα ιδια θα αναφερει με το σχολιο μου.Παμε στοιχημα;

  • anonymoys
    anonymoys Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 15:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλά είχαμε τους Δημόσιους αναμεταδότες τι τους θέλαμε τους Ιδιωτικούς αναμεταδότες; μήπως για να μας ελέγχουν για το τι βλέπουμε ή για να κάνουν πλύση εγκεφάλου μέσα από ελεγχόμενη ενημέρωση; Υπήρχε NOVA και OTENET για όσου θέλανε, για του άλλους; δεν τους ρώτησε κανένας και μας βάλανε DIGEA! Βοήθειά μας!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 13:31 Σύνδεσμος σχολίου

    ντροπη και αισχος σε ολους.....
    οδημαχρος τι κανει? για ψηφους ομως τρεχει στα χωρια τοτε τα θυμαται........

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...