Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ομάδα της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης τον υγρότοπο Μουστού (εικόνες)

Ομάδα της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης τον υγρότοπο Μουστού (εικόνες)

Προορισμό μονοήμερης εκδρομής της ομάδας της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) αποτέλεσε, το Σάββατο 25.02.2017, ο υγρότοπος Μουστού, ως μια περιοχή ιδιαίτερα σημαντική, για τη διαχείμαση και τη μετανάστευση υδρόβιων, αρπακτικών και στρουθιόμορφων πτηνών, στις ανατολικές ακτές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Σημειώνεται ότι η ΕΕΠΦ αποτελεί την παλαιότερη Περιβαλλοντική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο.) πανελλήνιας εμβέλειας (δραστηριοποιείται από το 1951) η οποία ασχολείται με θέματα προστασίας του ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού καλωσόρισαν, το πρωί, τα 50 περίπου μέλη της ΕΕΠΦ στο Μουστό, με εκτενή ενημέρωση γύρω από το πολύτιμο οικοσύστημα της παράκτιας λιμνοθάλασσας, τις αξίες, και τις λειτουργίες που επιτελούνται σε αυτό, τις απειλές που δέχεται από εξωγενείς παράγοντες αλλά και το καθεστώς προστασίας που το διέπει. Στην συνέχεια, τα μέλη της ομάδας, ακολούθησαν την ομαλή πεζοπορική διαδρομή προς την εκβολή του Βαυαρικού Καναλιού, με προορισμό το λόφο του Χερονησίου, μέσω πεζοπορίας, νότια, κατά μήκος της ακτής με εξαιρετική θέα προς τον Αργολικό Κόλπο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της τρίωρης περιήγησης στη περιοχή του υγροτόπου, τα στελέχη και ο ειδικός εξοπλισμός παρακολούθησης (κιάλια, τηλεσκόπια, κ.α.) του Φορέα Διαχείρισης ήταν στη διάθεση των επισκεπτών. Μετά την κάθοδο της ομάδας από το Χερονήσι ακολούθησε μια σύντομη επίσκεψη στα Κούτρουφα προκειμένου να θαυμάσουν οι επισκέπτες την υπεραιωνόβια ελιά, στην κεντρική πλατεία του οικισμού.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης του Άστρους όπου, μετά την σύντομή στάση στην αίθουσα ερμηνείας περιβάλλοντος του Κέντρου, τα μέλη της ομάδας παρακολούθησαν θεματική παρουσίαση αναφορικά με την προστατευόμενη περιοχή όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού αλλά και τις δράσεις/ έργα του Φορέα Διαχείρισης τα οποία έχουν υλοποιηθεί σε αυτή μέχρι σήμερα. Επίσης παρέλαβαν τα ενημερωτικά έντυπα (χάρτες, εγχειρίδια, φυλλάδια, κ.λπ.) του Φορέα Διαχείρισης αναφορικά με την προστατευόμενη περιοχή.

Τα μέλη της ΕΕΠΦ έφυγαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων από την λιμνοθάλασσα Μουστού και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης του Άστρους, παραδίδοντας στα στελέχη του ΦΔ, μέσω της αρχηγού της μονοήμερης εκδρομής, κυρίας Δεδάκη, ορισμένες εκδόσεις από το αρχείο της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του Φορέα Διαχείρισης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...