Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μουσικό Σχολείο Τρίπολης - Συμμετοχή σε δράσεις για την Ελληνική Μουσική Παράδοση (εικόνες)

Μουσικό Σχολείο Τρίπολης - Συμμετοχή σε δράσεις για την Ελληνική Μουσική Παράδοση (εικόνες)
Το σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης συμμετείχε στις εκπαιδευτικές δράσεις για την Ελληνική Μουσική Παράδοση που διοργάνωσε, με την χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» σε συνεργασία με το τοπικό παράρτημα του «Λυκείου των Ελληνίδων» στην Τρίπολη 3,4, και 5 Μαρτίου 2017.
Ευχαριστούμε θερμά τους παραπάνω φορείς για την ποιοτική εμπειρία που προσέφεραν τόσο στους μαθητές – μέλη του μουσικού συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής όσο και στην εν συνόλω εκπαιδευτική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου, παρέχοντας τους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις εκπαιδευτικές δράσεις που περιελάμβαναν:
1. Ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο με τη μουσικοπαιδαγωγό κ. Νάνσυ Τουμπακάρη με στόχο την εισαγωγή των μαθητών στην ελληνική μουσική παράδοση και τα λαϊκά όργανα, βασισμένο στο βραβευμένο βιβλίο «Ένα βιολί διηγείται».
2. Επιμορφωτικό σεμινάριο με τον καθηγητή της Εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λάμπρο Λιάβα και την ακόλουθη θεματολογία:
α. «Εισαγωγή στην Ελληνική Δημοτική Μουσική».
β. « Εισαγωγή στην Ελληνική Αστική Λαϊκή Μουσική».
3. Μουσική τιμητική εκδήλωση βράβευσης των παλαίμαχων τοπικών λαϊκών οργανοπαικτών και τραγουδιστών, καθώς και των ερμηνευτών της τοπικής Λαογραφίας.
Οι παραπάνω εκπαιδευτικές δράσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Τρίπολης με εκδήλωση που διοργανώθηκε από τους μαθητές και καθηγητές Βασίλη Ζάχαρη, Σπύρο Οικονομόπουλο, Νίκο Τσίπα του συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης. Το μουσικό πρόγραμμα περιλάμβανε παραδοσιακά τραγούδια της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου. Η εκδήλωση έκλεισε με μια έκπληξη για τον κ. Λάμπρο Λιάβα• τα παιδιά του αφιέρωσαν τον οργανικό καρσιλαμά Θράκης που είναι και το σήμα της εκπομπής του: «Το Αλάτι της Γης». Τέλος, ο ίδιος τόνισε ότι τα παιδιά των μουσικών σχολείων είναι το αλάτι για τη ζύμη του μέλλοντος.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέδραμαν στην επιτυχή αυτή σπονδή για την Ελληνική Μουσική Παράδοση.
Για το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης
Ο Διευθυντής
Βασίλειος Μπιστόλας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...