Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πλήρη διερεύνηση για το δυστύχημα στο Λεωνίδιο και το ατύχημα στη ΒΙ.ΠΕ. ζητά το Εργατικό Κέντρο

Πλήρη διερεύνηση για το δυστύχημα στο Λεωνίδιο και το ατύχημα στη ΒΙ.ΠΕ. ζητά το Εργατικό Κέντρο
Για το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στο Λεωνίδιο και το εργατικό ατύχημα στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης πήρε θέση το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.
 
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟ
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά στο Νομό μας, ένας άνθρωπος 57 ετών συμπληρώνει τον κατάλογο των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων.
Την ώρα του μεροκάματου ο άτυχος συνάδελφος Παναγιώτης Τσεμπελής , που εργαζόταν ως συνοδός στην αποκομιδή των απορριμμάτων σε απορριμματοφόρο του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, κατέβηκε από την θέση του και βρέθηκε μεταξύ του οχήματος και τοίχου ενώ το όχημα βρισκόταν εν κινήσει, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του. Κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο, όπου δυστυχώς οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.
Η εργοδοτική αυθαιρεσία,η συνεχής μείωση του κόστους εργασίας,η εντατικοποίηση των εργασιών και απουσία λήψης μέτρων για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των εργαζομένων οδήγησε σ’ αυτό το θλιβερό συμβάν.
Η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και η απουσία λήψης μέτρων για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία από τους εργοδότες και την πολιτεία σε συνδυασμό με τον πλημμελή έλεγχο για την εφαρμογή τους από τους ελεγκτικούς φορείς (ΣΕΠΕ -ΙΚΑ κλπ) αποτελούν τον κανόνα στους χώρους εργασίας στην εκδήλωση των εργατικών ατυχημάτων.
Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη στήριξη στην οικογένεια και τους οικείους του άτυχου συνάδελφου.
ΖΗΤΑΜΕ:
 Την πλήρη διερεύνηση των αιτίων του ατυχήματος .
 Τον πλήρη καταλογισμό των ευθυνών σε κάθε υπεύθυνο για το παραπάνω ατύχημα.
 Την εντατικοποίηση των ελέγχων από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας για την εφαρμογή των μέτρων και κανόνων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.
Το Γραφείο Τύπου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Υπουργό Εργασίας
Υφυπουργό Εργασίας
ΣΕΠΕ ΠΕΛ/ΣΟΥ
TTYE Nαυπλίου
ΙΚΑ ΠΑΡ/ΜΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Γ .Γ.Περιφέρειας Πελ/σου
ΜΜΕ
 
ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, την ώρα του μεροκάματου, ένας νέος άνθρωπος 20 χρονών συμπληρώνει τον κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων σε Επιχείρηση στην ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης.
Η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και η έλλειψη μέτρων για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των εργαζομένων οδήγησε σ’ αυτό το συμβάν.
Η εργοδοτική αυθαιρεσία με εντατικοποίηση των εργασιών και η απουσία λήψης μέτρων για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία από τους εργοδότες και την πολιτεία σε συνδυασμό με τον πλημμελή έλεγχο για την εφαρμογή τους από τους ελεγκτικούς φορείς (ΣΕΠΕ - ΙΚΑ κ.λ.π) αποτελούν τον κανόνα στους χώρους εργασίας και συντελούν στην εκδήλωση των εργατικών ατυχημάτων.
Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας εκφράζει την ειλικρινή συμπαράστασή του στον ίδιο και την οικογένειά του.
ΖΗΤΑΜΕ:
Την πλήρη διερεύνηση των αιτίων του ατυχήματος .
Τον πλήρη καταλογισμό των ευθυνών σε κάθε υπεύθυνο για το παραπάνω ατύχημα.
Την ουσιαστική ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών και των αρμοδιοτήτων τους με επιτάχυνση της εφαρμογής των αποφάσεων των ελεγκτικών αρχών (Επιθεωρήσεις Εργασίας –ΕΥΠΕΑ (ΙΚΑ)) με πλήρη στελέχωσή τους.
Την επαναφορά είτε την λειτουργία κλιμακίου ΤΤΥΕ στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Το Ε.Κ.Αρκαδίας με ευθύνη και συνέπεια διεκδικεί ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους.
Το Γραφείο τύπου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Υπουργό Εργασίας
Υφυπουργό Εργασίας
ΣΕΠΕ ΠΕΛ/ΣΟΥ
TTYE Nαυπλίου
ΙΚΑ ΠΑΡ/ΜΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Γ .Γ.Περιφέρειας Πελ/σου
ΜΜΕ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...