Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Digea: Αυτή είναι η λύση για να βλέπουν κανάλια τα χωριά Μάναρη, Κάψια, Σημιάδες και Λουκά!

Digea: Αυτή είναι η λύση για να βλέπουν κανάλια τα χωριά Μάναρη, Κάψια, Σημιάδες και Λουκά!

Τα προβλήματα που υπάρχουν με τα κανάλια της Digea στα χωριά Μάναρη, Κάψια, Σημιάδων και Λουκάς αποτέλεσαν θέμα ερώτησης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου προς το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Η απάντηση (που είναι στη διάθεση του «Καλημέρα Αρκαδία»), ήρθε από τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Δημήτριο Τσαμάκη.

Ο κ. Τσαμάκης, στην απάντησή του, προς τον Ηλία Παναγιώταρο, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Σε συνέχεια των ανωτέρω, και όσον αφορά τις αναφερόμενες στην υπό εξέταση ερώτηση περιοχές του νομού Αρκαδίας σας ενημερώνουμε τα κάτωθι:

Τεχνικά κλιμάκια του Τμήματος Εποπτείας και Ελέγχου Φάσματος της ΕΕΤΤ με κατάλληλο μετρητικό εξοπλισμό διενήργησαν κατά το 2014 μετρήσεις σε δύο εκ των αναφερόμενων στην υπό εξέταση ερώτηση τοπικών κοινοτήτων του δήμου Τριπόλεως και δη εκείνων των «Κάψια» και «Λουκά» οπότε και διεπιστώθη ότι δεν είναι δυνατή η λήψη ψηφιακού σήματος από τα προβλεπόμενα στο Χάρτη Συχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής Τηλεοπτικού Σήματος κέντρα εκπομπής καθώς λόγω του γεωφυσικού ανάγλυφου-υψηλοί ορεινοί όγκοι- οι ανωτέρω οικισμοί δεν έχουν οπτική επαφή με τα εν λόγω κέντρα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι δυνατή η εφαρμογή του άρθρου 6 παρ. 2 του Παραρτήματος της ΑΠ 707/2/13-02-2014 Αποφάσεως-1 δυνατότητα εγκατάστασης συμπληρωματικών σταθμών κάλυψης με συνεργασία του δήμου ή τρίτου φορέα και του παρόχου δικτύου.

Σημειώνεται ότι κατά τους ως άνω ελέγχους προέκυψε ότι οι εν λόγω περιοχές εξακολουθούσαν να καλύπτονται τηλεοπτικά με τοπικούς αναλογικούς αναμεταδότες. Σχετικώς εκκινήθηκε η προβλεπόμενη εκ του άρθρου 77 του Ν. 4070/2012 διοικητική διαδικασία ελέγχου στο πλαίσιο της οποίας εξεδόθη η Απόφαση της Ολομελείας της ΕΕΠ ΑΠ 752/25/12-03-2015 δια της οποίας μεταξύ άλλων η ΕΠΙ ανέστειλε την έκδοση οριστικής απόφασης επιβολής κυρώσεων κατά του προαναφερόμενου δήμου για την εξακολούθηση λειτουργίας αναλογικών αναμεταδοτών και έως την ολοκλήρωση των διαδικασιών εγκατάστασης ψηφιακών αναμεταδοτών κατά τα ανωτέρω και υπό τον όρο ότι από τις εν λόγω αναλογικές εκπομπές δεν παρακωλύεται αποδεδειγμένα η απρόσκοπτη και ασφαλής λειτουργία κάθε άλλου νομίμως λειτουργούντος δικτύου.

Τέλος επισημαίνεται ότι το καθ' ύλην προς τούτο αρμόδιο Υπουργείο έκδοσης του Χάρτη Συχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής Τηλεοπτικού Σήματος επεξεργάζεται τον υφιστάμενο Χάρτη με σκοπό την βελτιστοποίηση του ώστε να δοθεί η δυνατότητα να επιτευχθεί αύξηση της πληθυσμιακής κάλυψης ενώ, δεδομένου και του ιδιαίτερου ανάγλυφου της χώρας η επίτευξη 100% πληθυσμιακής κάλυψης δύναται να πραγματοποιηθεί δια συμπληρωματικής δορυφορικής κάλυψης με αξιοποίηση του υφιστάμενου δορυφορικού κυκλώματος τροφοδότησης των επίγειων κέντρων ψηφιακής εκπομπής όπως γίνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνηση πσυ άπτεται των αρμοδιοτήτων μας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...