Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κρατικό Κτήμα Βυτίνας – Τα επόμενα σχέδια για τσάι Μαινάλου και βυσσινόκηπο!

Κρατικό Κτήμα Βυτίνας – Τα επόμενα σχέδια για τσάι Μαινάλου και βυσσινόκηπο!

Το σχεδιασμό του Κρατικού Κτήματος Βυτίνας ανέλυσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Αρκαδίας, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Καλημέρα Αρκαδία».

Στην απάντησή του, ο Υφυπουργός αναφέρεται στις στις εργασίες που έχουν, ήδη, εκτελεστεί μετά την επαναδραστηριοποίηση του Κρατικού Ιδρύματος Βυτίνας.

Κι αυτές είναι οι εξής:

ν Ολοκληρώθηκε η φύτευση σαράντα (40) στρεμμάτων ελληνικών ποικιλιών οιναμπέλου (Μοσχοφίλερο, Μαυρουδί, Μαλαγουζιά). 'Εχει προγραμματιστεί η λειτουργία μικρής κλίμακας οινοποιείου και αποσταγματοποιείου για τον χειρισμό των προϊόντων της φυτείας οιναμπέλου. Με μία πρόχειρη μελέτη σκοπιμότητας, εκτιμάται ότι η καθαρή πρόσοδος για το Κρατικά Κτήμα Βυτίνας από τη συγκεκριμένη φυτεία Θα ξεπερνά τα 400,00Ε ανά στρ.

Αναδεiχθηκε η υφιστάμενη φυτεία φουντουκιάς έξι (6) στρεμμάτων περίπου και έχει, ήδη, γίνει παραγγελία δενδρυλλίων φουντουκιάς μολυσμένων στο ριζικά τους σύστημα με τον μύκητα της τρούφας (Tubera estίνυπι). Εάν πετύχει η καλλιέργεια αυτή, πέραν των εσόδων που Θα λάβει το Κρατικό Κτήμα, Θα μεταδοθεί τεχνογνωσία στην ευρύτερη περιοχή, προτρέποντας τους παραγωγούς σε εναλλακτικές καλλιέργειες.

> Ολοκληρώθηκε η ανάδειξη της υφισταμένης φυτείας μηλοειδών δεκαπέντε (15) περίπου στρεμμάτων, ποικιλίας Delicius- Πιλαφά, η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως ποικιλία Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ). Σημειώνεται Οτι το Κρατικό Κτήμα Βυτίνας είναι εγγεγραμμένο στον ενωστακό κατάλογο δενδρωδών ως διατηρητής της συγκεκριμένης ποικιλίας μηλοειδών.

• Το Κρατικό Κτήμα Βυτίνας προτίθεται να προβεί στην ταυτοποίηση και, εν συνεχεία, τη σποροπαραγωγή του ιδιαίτερου προϊόντος Τσάι Μαινάλου (Sίdeήtis c1andesNna peloponnesίaca), σε συνεργασία με το Σωματείο .Φίλοι του Κληροδοτήματος Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη., το οποίο προτίθεται να καλύψει τις καλλιεργητικές δαπάνες του εγχειρήματος.

 Θα δημιουργηθεί ένας επισκέψιμος βυσσινόκηπος ποικιλίας Βύσσινου Τριπόλεως εκτάσεως δεκαπέντε (15) στρεμμάτων, για τον οποίο έχουν, ήδη, γίνει οι προφυτρωτικές καλλιεργητικές φροντίδες που προβλέπονται.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...