Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αγρότες από τα Δολιανά ζητούν επανεκτίμηση για ζημιές από πλημμύρες - Στο πλευρό τους ο Οδυσσέας!

Αγρότες από τα Δολιανά ζητούν επανεκτίμηση για ζημιές από πλημμύρες - Στο πλευρό τους ο Οδυσσέας!
Την υποστήριξή του στο αίτημα των 74 αγροτών της Τ.Κ. Δολιανών για επανεκτίμηση των καταστροφών από τη θεομηνία της 25ης Ιουνίου 2016 και δίκαιη αποζημίωσή τους, η οποία θα ανταποκρίνεται στο πραγματικό βάθος και εύρος της καταστροφής, εξέφρασε με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο κ.Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).

Συγκεκριμένα, με αναφορά του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Ευάγγελο Αποστόλου, η οποία έρχεται σε συνέχεια μίας αδιάλειπτης σειράς κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων από τον περασμένο Ιούνιο, ο κ.Κωνσταντινόπουλος ζητά να εξετασθεί το αίτημα των αγροτών για αναθεώρηση του πορίσματος και επανακαθορισμού του ύψους των αποζημιώσεων, δεδομένου ότι η καταστροφή την οποία υπέστησαν οπωροφόρα δένδρα, αμπέλια και κηπευτικά ήταν ολική και θα έχει ως αποτέλεσμα να πληγούν και οι επόμενες σοδειές.

"Μάλιστα, σε επίκαιρη ερώτησή μου προς τον Υπουργό κ. Ευάγγελο Αποστόλου είχα θέσει το θέμα ότι σε συγκεκριμένες περιοχές οι εκτιμήσεις υποτιμούσαν το μέγεθος των ζημιών. Δυστυχώς, οι καταγγελίες επιβεβαιώνονται από το πλήθος των υπογραφών των διαμαρτυρόμενων αγροτών. Παράλληλα, ενώ ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε δεσμευτεί στη Βουλή ότι θα με ενημέρωνε αναλυτικά για τις αποζημιώσεις των αγροτών ανά χωριό, εντούτοις ποτέ δεν κατέθεσε τον ανάλογο κατάλογο.
Επί 7 μήνες η συνεχή πίεση που ασκήσαμε στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε αποτελέσματα. Θα συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθεί και ο τελευταίος αγρότης της Αρκαδίας" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...