Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Φθηνό νερό για όλους τους δημότες, σε πόλη και χωριά" ζητά ο Κώστας Τζιούμης

"Φθηνό νερό για όλους τους δημότες, σε πόλη και χωριά" ζητά ο Κώστας Τζιούμης

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ο επικεφαλής της παράταξής "Τρίπολη Αύριο", Κώστας Τζιούμης, σε συνέντευξη τύπου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης, "ο κ. Τζιούμης τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων στα εξής θέματα:

Έθεσε για άλλη μία φορά το θέμα των απλήρωτων εργαζομένων της ΚΕΔΗΤ. Πάλι δόθηκε ,από την Κα Μπρακουμάτσου, αόριστη απάντηση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα πληρωμής τους.

Καταθέσαμε προς ψήφιση σχέδιο απόφασης για τους δασικούς χάρτες, ένα θέμα που απασχολεί σχεδόν το σύνολο των δημοτών μας. Το θέμα αυτό το έχουμε φέρει επανειλημμένως στο συμβούλιο, αλλά δυστυχώς, παρά την επιμονή της δικής μας παράταξής, συνεχώς αναβάλλεται, παρότι υπήρχε αυτές τις μέρες νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για το θέμα αυτό και οι θέσεις του συμβουλίου, πιθανόν θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη.

Ο Κώστας Τζιούμης, σχετικά με το θέμα του τιμολογίου στην ΔΕΥΑΤ είπε:

Δέκα περίπου μήνες μετά την ψήφιση του τιμολογίου, παρά τις τότε δικές μας τεκμηριωμένες διαφωνίες, ύστερα από την απόρριψή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και αφού ακούσαμε πολλούς ανούσιους λεονταρισμούς από τον Δήμαρχο, εναντίον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σήμερα επανέρχεται το θέμα με μια οικονομοτεχνική μελέτη που απαιτούσε και απαιτεί ο νόμος. Οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΤ για να φτιάξουν τιμολόγιο πρέπει να το στηρίζουν σε μία οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας. Επιτέλους, τώρα φτιάξατε μελέτη, γιατί τότε δεν είχατε και αυτή ήταν η αιτία που ακυρώθηκε η απόφαση.

Δυστυχώς, όμως η μελέτη που μας φέρνετε σήμερα έχει πολλά προβλήματα, πάσχει σε πολλά σημεία και συγκεκριμένα :

Η μελέτη που έχουμε μπροστά μας έχει δύο άξονες. Ένας είναι τα έσοδα και ένας τα έξοδα τα οποία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ίσα, για να υπάρχει βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΤ.

Προβλήματα υπάρχουν τόσο στον άξονα των εσόδων όσο και στον εξόδων.

Αναφέρω ενδεικτικά: Τα τελευταία τρία χρόνια έχετε εισπράξει για νερό από τα χωριά μας περίπου 1.800.000 ευρώ, δηλαδή περίπου 600.000 ευρώ το χρόνο. Τώρα λέτε ότι μειώνετε την τιμή του νερού και υπολογίζετε πως θα εισπράξετε 800.000 ευρώ το χρόνο. Πως θα γίνει αυτό; Με μικρότερη τιμή θα εισπράξετε περισσότερα χρήματα;

Στα έξοδα αφενός δεν έχετε υπολογίσει τη μείωση των εισπράξεων από τις πρόσφατες εκπτώσεις που έγιναν σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, παρότι το ζήτησε η Αποκεντρωμένη, αφετέρου έχετε γράψει ποσό 130.000 για έργα στα χωριά ενώ στο τεχνικό πρόγραμμα έχετε 1.500.000 ευρώ. Επομένως δύο τινά συμβαίνουν ή κοροϊδεύετε τους πολίτες ότι θα κάνετε έργα στα χωριά ή η μελέτη αναφέρει ανακριβή στοιχεία. Γιατί βέβαια η απάντηση του κ. Παυλή ότι θα κάνουν διαγωνισμούς και θα κάνουν τα έργα με έκπτωση, δηλαδή από 1500000 ευρώ με 130000 ευρώ,(ποσοστό έκπτωσης 90%) και ειδικά από τον Δήμαρχο που είναι ο πρωταθλητής των απευθείας αναθέσεων, είναι ανάξια λόγου.

Για αυτούς τους λόγους και για άλλους, που αναπτύξαμε στο συμβούλιο, φαίνεται ότι η μελέτη δεν αποδεικνύει τη βιωσιμότητα της επιχείρησης και υπάρχει κίνδυνος να απορριφθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση.

Καλέσαμε λοιπόν τη διοίκηση του δήμου να σοβαρευτεί επιτέλους και να σταματήσει να εμπαίζει τους πολίτες, εκτός αν ο σκοπός της είναι να μην εγκριθεί ποτέ το νέο τιμολόγιο.

Επιπλέον ο κ. Τζιούμης τόνισε ότι υπάρχει μία τεράστια αδικία των 10 χωριών του πρώην Δήμου Τρίπολης σε σχέση με τα υπόλοιπα χωριά. Είναι άδικο π.χ το Θάνα να πληρώνει τριπλάσια τιμή νερού από το Τζίβα που είναι δίπλα, όπως επίσης οι κάτοικοι της πόλης,(που αποτελούν το 70% του δήμου μας), να πληρώνουν τρεις φορές πάνω το νερό σε σχέση με τα χωριά. Και στην πόλη υπάρχουν κάτοικοι με ανάγκες: άνεργοι, συνταξιούχοι, μεροκαματιάρηδες κ.λ.π. Αυτή η αδικία πρέπει επιτέλους να αρθεί, το ζητάμε εδώ και ενάμιση χρόνο από τον Δήμαρχο, χωρίς καμία ανταπόκριση έως σήμερα. Γι’αυτό καταθέσαμε προς ψήφιση στο συμβούλιο την εξής πρόταση:

«Να αποσυρθεί το θέμα σήμερα και εντός δύο μηνών η υπηρεσία να συντάξει μια πλήρη, σοβαρή, εμπεριστατωμένη οικονομοτεχνική μελέτη για το τιμολόγιο του νερού σε όλο το Δήμο και για την πόλη και για όλα τα χωριά. Ζητούμε φθηνό νερό για όλους τους πολίτες, χωρίς αδικίες και ανισότητες ανάμεσα στην πόλη και στα χωριά μας.»

Δυστυχώς η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή στο συμβούλιο.

15 σχόλια

  • Χα χα χα
    Χα χα χα Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 22:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Άρρωστε τι θα κανουν οι υπόλοιποι με αυτα που μας λες. ΜΑΛΟΝ θες όντως τον ψυχίατρο σου....άλλωστε κάπου εκει κοντά θα βρίσκεσαι!!!!

  • Ψυχιατρείο
    Ψυχιατρείο Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 21:23 Σύνδεσμος σχολίου

    παιδιά κάντε λίγο υπομονή και θα δείτε νέα πρόσωπα γιατρούς,δικηγόρους,μηχανικούς που έχουν μπει στο ψηφοδέλτιο του Τζιούμη που θα τρίβετε τα μάτια σας.
    Εσείς ασχοληθείτε με τον Θεοφάνη και σας βλέπω για εγκεφαλικά σε λίγο.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 21:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε ανώνυμε των 19.18 ο Τσιαμούλος το 14 έλεγε ότι είχε γκάλοπ ότι περνάει στο δεύτερο γύρο και πήρε 8% τώρα πάλι τα ίδια ;
    Τον βλέπω το 19 να καταλήγει στο 5% και να πηγαίνει για ήλιο

  • Κανεις απο τους δυο
    Κανεις απο τους δυο Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 20:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Χα χα Σμυρνιωτης και Τσαμουλος.... συνετερακια όπως λέει δυο σε ένα!! Μήπως στο τέλος δεν βάλει κανεις απο τους δυο??

  • Anonymos
    Anonymos Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 19:19 Σύνδεσμος σχολίου

    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΨΗΦΙΣΕΙ.ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΕΞΩ.ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ-ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΚΑΙ ΙΔΩΜΕΝ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΑ ΠΟΥΛΗΤΗΡΙΑ..

  • Anonymos
    Anonymos Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 19:18 Σύνδεσμος σχολίου

    ΡΕ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΕ ΤΩΝ 8:35 (ΠΡΩΙ-ΠΡΩΙ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ-ΣΚΕΨΟΥ ΠΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ) ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2% ΣΤΟΝ ΤΣΙΑΜΟΥΛΟ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΒΑΣΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Ο ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 18% ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟΝ ΦΘΑΝΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ.

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 15:09 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΖΙΟΥΜΗ πες αλεύρι, ο Τσιαμουλος σε γυρεύει!!

  • Χαχας
    Χαχας Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 10:35 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΖΙΟΥΜΗ ΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΕΞΩ ΟΤΑΝ ΠΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΦΕΔΙΑ ΣΟΥ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΛΕΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΟΥ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 08:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Ποιον Τσιαμούλο να αντιγράψει ρε παιδάκι μου. Ο Τσιαμούλος τα φέρνει γραμμένα από τον επικοινωνιολόγο του στην Αθήνα,πληρώνει αδρά ,το παιδί δεν ξέρει να ανοίξει το στόμα του.
    Για κανα τραπέζι είναι ικανός για τίποτε άλλο. Ο κόσμος τον ξέρει γι'αυτό δεν θα πάρει ούτε 8% μεθαύριο

  • Τριπολίτης
    Τριπολίτης Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 23:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο μόνος που άφησε έργο ήταν ο Κοτσάνης ποιος να μιλήσει ο χαχας ο Γιαννάκης ή ο Παυλής ο αρχιψευταρος;

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 22:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Στο να διώχνεις ευθύνες από πάνω σου καλός είσαι!! Αλλά τόσο ανίκανος, δεν το περίμενα!! Αντιπολίτευση για να κες κάτι και εσυ....

  • Anonymos
    Anonymos Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 22:35 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΟΔΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΤ ΒΑΣΕΙ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΤΑ ΕΙΠΕ ΠΡΩΤΑ Ο ΤΣΑΜΟΥΛΟΣ.ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ? ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.

  • Ανωνυμις
    Ανωνυμις Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 21:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Κωστακη σε ξέρουμε εσένα από την διοίκηση Κοτσιανη!! Κοιτά να σου βρει κανα υποψήφιο ο Πάπας ο Φανης γιατί αυτή την φορά ούτε τους 135 που είχες θα έχεις!!; αλλά ξέχασα έχεις και τον παρά....

  • Ζόμπι
    Ζόμπι Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 17:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Πως το κατάλαβες αυτό βρε πανέξυπνε απόφοιτε του νηπιαγωγείου;

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 16:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Κώστα με αύτα που λες ΕΣΥ θέλεις το αντίθετο!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...