Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άδικος αποκλεισμός της Τρίπολης από έργα του ΕΣΠΑ – Δύο βουλευτές ζητούν εξηγήσεις!

Άδικος αποκλεισμός της Τρίπολης από έργα του ΕΣΠΑ – Δύο βουλευτές ζητούν εξηγήσεις!
Δύο βουλευτές Αρκαδίας ζητούν δημοσίως εξηγήσεις για τον αποκλεισμό του Δήμου Τρίπολης από ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου στην Πρωτεύουσα της Αρκαδίας θα μπορούσαν να γίνουν έργα αστικής ανάπλασης που θα αναβάθμιζαν την πόλη.
Την αρχή έκανε ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ, Κώστας Βλάσης, ο οποίος ζήτησε απαντήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, λέγοντας ότι η Τρίπολη αποκλείστηκε, ενώ την ίδια ώρα προκρίθηκαν άλλες πόλεις, όπως η Καλαμάτα, το Άργος και το Ναύπλιο.
Σήμερα, στο θέμα αυτό, έδωσε συνέχεια, ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος δήλωσε προβληματισμένος και ζήτησε το σκεπτικό της Περιφέρειας, βάσει του οποίου αποκλείστηκε η Τρίπολη.
 
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΛΑΣΗ
"Στην Τρίπολη υπάρχει ένας δήμαρχος που ξέρουν και οι πέτρες γνωρίζουν ότι εγώ δεν έχω στηρίξει. Για ποιο λόγο δεν δόθηκαν για ανάπλαση της Τρίπολης και δόθηκαν για άλλες πόλεις από την Περιφέρεια;" είπε χαρακτηριστικά, σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου που έδωσε, από την Τρίπολη. 
 
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
Κοινοβουλευτική παρέμβαση σχετικά με τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Ε.Π. Πελοποννήσου 2014-2020, από την πρόσκληση της οποίας έχει αποκλεισθεί ο Δήμος Τρίπολης, άσκησε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).
Συγκεκριμένα, ο κ.Κωνσταντινόπουλος, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τον αποκλεισμό της Τρίπολης αλλά και άλλων Δήμων από το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, αιτήθηκε την κατάθεση, από τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, κ.Π.Σκουρλέτη, και Οικονομίας, κ.Δ.Παπαδημητρίου, των πρακτικών από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ε.Π. Πελοποννήσου, καθώς και του σκεπτικού βάσει του οποίου δεν συμπεριελήφθησαν στη σχετική πρόσκληση κάποιοι Δήμοι της Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων και η Τρίπολη. Ο Βουλευτής Αρκαδίας, στην παρέμβασή του, αναφέρει πως η αστική ανάπλαση θα αναβάθμιζε την πόλη της Τρίπολης, καθιστώντας την ελκυστικότερη ως τουριστικό προϊόν, και πως θα ήταν απολύτως σκόπιμο η Πρωτεύουσα της Περιφέρειας Πελοποννήσου να συμπεριληφθεί στο παραπάνω Πρόγραμμα.
Το πλήρες κείμενο της αίτησης κατάθεσης εγγράφων:
Κύριοι Υπουργοί,
Με την υπ’αριθμ. 293/02-02-2017 πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου «Πρόσκληση προς Αστικές Αρχές για την υποβολή προτάσεων Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), στο πλαίσιο του ΕΠ Πελοπόννησος 2014-2020» ύψους 17.625.000 εκ. ευρώ, καλούνται να υποβάλουν σχετικές προτάσεις για αστικές περιοχές της αρμοδιότητάς τους μόνο οι Δήμοι Καλαμάτας και Ναυπλιέων και Άργους (οι δύο τελευταίοι σε σύμπραξη).
Όπως αντιλαμβάνομαι, η πρόσκληση έχει εκδοθεί μετά από μελέτη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που είναι και η αρμόδια για το Ε.Π. Πελοποννήσου, καθώς και σχετική εισήγηση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ε.Π. Πελοποννήσου. Επειδή οι υπόλοιποι Δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ειδικότερα ο Δήμος Τρίπολης, έχουν αποκλειστεί από την πρόσκληση αυτή, και επειδή η αστική ανάπλαση στο Δήμο Τρίπολης θα αναβάθμιζε την πόλη, καθιστώντας την πιο ελκυστική ως τουριστικό προϊόν, αιτώμαι την κατάθεση στη Βουλή των πρακτικών της σχετικής συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης, καθώς και όλων των συνοδευτικών εγγράφων – ειδικά δε του σκεπτικού βάσει του οποίου απεκλείσθη από το Πρόγραμμα ο Δήμος Τρίπολης.

3 σχόλια

  • Γιάννης  Μ.
    Γιάννης Μ. Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 09:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Αδίκως διαμαρτύρεσαι Οδυσσέα ! Εσύ δεν είσαι που τον στήριξες με νύχια και με δόντια τότε το 2014....... Εσύ δεν είσαι που έλεγες ότι έχει κάνει έργο ο Πέτρος στην Περιφέρεια ?..... Τώρα βέβαια που διαπίστωσες μετά από 7 ολόκληρα χρόνια ότι άνθρακες ο θησαυρός διαχωρίζεις τη θέση σου......Είναι υποκρισία αυτό αγαπητέ Οδυσσέα....... Ο "έξυπνος" ο Πέτρος βέβαια στην επιτροπή αλλαγής του θεσμικού πλαισίου του Καλλικράτη του Συριζα ψήφισε και υποστήριξε με ζέση την απλή αναλογική ως σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών ! Δεν το έκανε τυχαία αυτό φυσικά.......Πιστεύει ότι τώρα που αποκαλύφθηκε η πολιτική του ανικανότητα και τον κάνουν στην άκρη όλοι, θα επιβιώσει πολιτικά και ελπίζει ότι θα ξαναγίνει Περιφερειάρχης αν βρει τίποτα δεκανίκια ..... Δεν θα καταφέρει τίποτα όμως από όλα αυτά γιατί πλέον δεν τρώει κουτόχορτο η πλειοψηφία των Πελοποννησίων...... Ο Πέτρος είναι τελειωμένος από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • anonimos
    anonimos Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 00:21 Σύνδεσμος σχολίου

    μνημονια δεν θελατε γιατι κατηγορατε τωρα τον περιφερειαρχη για να παρετε ψηφο απο τον αρκαδικο λαο
    εισαστε αχρηστη για βουλευτες

  • anonymoys
    anonymoys Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 21:49 Σύνδεσμος σχολίου

    κ.κ. βουλευτές άδικα ζητάτε εξηγήσεις, αφού πρώτα ψηφίσατε τα μνημόνια, οπότε πήγαν περίπατο οι χρηματοδοτήσεις, τώρα ζητάτε τα ρέστα, για τα ΕΣΠΑ......!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...