Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Π. Καζάκος: «Η έξοδος από το ευρώ θα αυξήσει την ανεργία και θα οδηγήσει σε χρεοκοπία» (vd)

Π. Καζάκος: «Η έξοδος από το ευρώ θα αυξήσει την ανεργία και θα οδηγήσει σε χρεοκοπία» (vd)
«Η δραχμή δεν (θα) είναι λύση» ήταν το θέμα της διάλεξης που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, στο οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Παναγιώτης Λιαργκόβας.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πάνος Καζάκος που είναι Ομότιμος Καθηγητής Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Καζάκος έχει καταγωγή από τη Δημητσάνα, έχει γράψει πολλά βιβλία και μελέτες, ενώ έχει διατελέσει Πρόεδρος του ΤΕΙ Πελοποννήσου.
«Η έξοδος από την ευρωζώνη θα οδηγήσει απευθείας στη χρεοκοπία τη χώρα και σε βαθύτερη ύφεση» είπε ο κ. Καζάκος στην κάμερα του «Καλημέρα Αρκαδία».
Για εκείνους που υποστηρίζουν την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, είπε ότι ζουν σε ψευδαισθήσεις, διότι εξήγησε ότι αν βγούμε από την ομπρέλα της ευρωζώνης, εκτίθεσαι στις πιέσεις των διεθνών αγορών, από μόνος σου, χωρίς να έχει να στηριχθείς κάπου αλλού.
«Θα έχουμε οικονομικές επιπτώσεις, με νέα ύφεση και νέα κρίση, αλλά και ακόμα μεγαλύτερη ανεργία, σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ» είπε ο κ. Καζάκος, ενώ επίσης τόνισε ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα φέρει κοινωνική αναταραχή και θα εμποδίσει κάθε νέα επένδυση. «Το λογαριασμό θα τον πληρώσουν οι πιο αδύναμοι αν γυρίσουμε σε εθνικό νόμισμα» είπε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...