Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δασικοί χάρτες: Παράταση 8 μηνών και μείωση 60% για το "τέλος ένστασης" ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης

Δασικοί χάρτες: Παράταση 8 μηνών και μείωση 60% για το "τέλος ένστασης" ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης
Κατά πλειοψηφία απόφαση, μειοψηφούντος του Δημοτικού Συμβούλου κ. Νικολάου Δημήτριου ο οποίος ψήφισε κατά για διαδικαστικούς λόγους, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, σχετικά με ψήφισμά που αφορά τους δασικούς χάρτες.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

1)Είμαστε υπέρ της ολοκλήρωσης της διαδικασίας των δασικών χαρτών.

2)Πρέπει να δοθεί παράταση κατά οκτώ μήνες για την υποβολή ενστάσεων, έκδοση Υπουργικών αποφάσεων απαραίτητες διορθώσεις πριν τις ενστάσεις.

3) Να μειωθεί το τέλος ένστασης κατά 60% και αν είναι δυνατόν να εξεταστεί η περίπτωση το τέλος να είναι ανεξάρτητο της έκτασης και να είναι 20 € ανά αγροτεμάχιο.

4) Σε περίπτωση που κάποιος δικαιωθεί με την ένσταση να επιστρέφεται το παράβολο.

5) Να διορθωθούν οι χάρτες και τα χωράφια που ήταν κτήματα το 1945 και έχουν

δήθεν δασωθεί να παραμένουν χωράφια και να μπορούν να καλλιεργηθούν. Είναι μεγάλης εθνικής σημασίας θέμα να μην μεταβληθούν τα αγροκτήματα σε δάση και ειδικά σε μέρη που καλλιεργούνταν παλαιά ελιές και αμπέλια.

6)Σε περίπτωση που κάποιος έχει κάνει μακροχρόνια εκχέρσωση και καλλιεργεί το κτήμα του και είναι ενταγμένο στο ολοκληρωμένο σύστημα επιδοτήσεων να διορθωθεί ο χάρτης από τις υπηρεσίες αυτόματα αντλώντας στοιχεία από το σύστημα επιδότησης γιατί αλλιώς η χώρα θα περιέλθει σε νέα περιπέτεια με τις επιδοτήσεις που έχουν δοθεί.

7) Σε περίπτωση που κάποιος δεν δικαιωθεί από την ένσταση που έκανε να μπορεί :

Α) Να εξαγοράσει το κτήμα του με 50 δόσεις και αξία το 1/3 της αγοραίας αξίας του. Χωρίς να απαιτούνται οικονομοτεχνικές μελέτες όπως ορίζεται από τους νόμους 4280/14 και 4315/14.

Β) Να μπορεί να ανταλλάξει με ίδια έκτασης αγρόκτημα στην ίδια Τοπική Κοινότητα ή σε συνορεύουσα που ήταν αγρόκτημα με τους χάρτες του 1945. Με δυνατότητα απόκλισης 10% στην έκταση.

8) Βεβαιώσεις Δασαρχείων που έχουν εκδοθεί και αναφέρουν ότι τα κτήματα είναι μη δασικά, αλλά δεν έχουν εξάρτηση από το τριγωνομετρικό δίκτυο ΕΣΧΑ να γίνει αυτόματη διόρθωση από τα στοιχεία των Δασαρχείων ή προσκομίζοντας οι ενδιαφερόμενοι τις βεβαιώσεις στα κατά τόπους Δασαρχεία π.χ. Εκθέσεις αυτοψιών κατόπιν καταγγελιών, επιδοτούμενες δενδροφυτεύσεις σε καρυδιές, καστανιές, λεύκες κ. λ.π. από Ευρωπαικά Πρόγραμματα που διαχειρίσθηκαν το Υπουργείο Γεωργίας και τα Δασαρχεία.

9) Να δοθεί περιθώριο απόκλισης κατά 10% στα αγροκτήματα που εμφανίζονται μεικτά, μέρος αγρού και μέρος δάσους να μην απαιτείται ένσταση αλλά να κατοχυρώνεται υπέρ του αγρού η υποτιθέμενη αμφισβήτηση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...