Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επίθεση Νικολάκου – Γιαννακούρα σε Οδυσσέα – Τον κατηγορούν για λαϊκισμό, υποκρισία και άγνοια!

Επίθεση Νικολάκου – Γιαννακούρα σε Οδυσσέα – Τον κατηγορούν για λαϊκισμό, υποκρισία και άγνοια!
Η κοινοβουλευτική παρέμβαση του βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για τον αποκλεισμό του Δήμου Τρίπολης από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για αστικές αναπλάσεις, προκάλεσε σειρά αντιδράσεων και επιθέσεων από την Περιφέρεια.
Την αρχή έκανε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης χθες στο περιφερειακό συμβούλιο, ενώ σήμερα οι αντιπεριφερειάρχες Νικολάκου και Γιαννακούρας έκαναν από κοινού επίθεση στον βολετή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.
 
Η ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ - ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ
«Με έκπληξη διαπιστώσαμε τη βαθιά άγνοια που αποπνέουν οι κατηγορίες του κυρίου Κωνσταντινόπουλου κατά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όταν όλοι γνωρίζουν ότι επί των ημερών του ως Υφυπουργού Ανάπτυξης, δρομολογήθηκαν εκείνα τα κριτήρια, βάσει των οποίων αποκλείστηκε η Τρίπολη ως περιοχή εφαρμογής του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης (ΒΑΑ).
Είναι λοιπόν τουλάχιστον υποκριτικό να καταγγέλλεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου την ίδια στιγμή που έχει ήδη χρηματοδοτήσει μέσα από το πρόγραμμά της τα προηγούμενα χρόνια με πόρους ύψους 2,6 εκατομμυρίων ευρώ τις αστικές αναπλάσεις στο Δήμο Τρίπολης.
Η πρόσκληση προς τρεις Αστικές Αρχές, για υποβολή προτάσεων για αντίστοιχες δυο αστικές περιοχές, δηλαδή για το αστικό κέντρο της Καλαμάτας και την ενιαία αστική περιοχή (οντότητα) του διπόλου Άργους–Ναυπλίου, «επιβάλλεται» από τους Κανονισμούς του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020.
Απ’ την άλλη πλευρά ο προσδιορισμός των δυο αυτών περιοχών για εφαρμογή Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) προέκυψε από σχετική μελέτη σύμφωνα με τους κανόνες που έθεσε το Υπουργείο Ανάπτυξης, με δεδομένο ότι ήταν αδύνατο εκ των Κανονισμών των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων 2014-2020, καθώς και από τα καθοριζόμενα κονδύλια-πόρους για ΒΑΑ στο ΕΠ «Πελοπόννησος» 2014-2020, να χρηματοδοτηθούν για τέτοιου είδους δράσεις, περισσότερες από δυο αστικές περιοχές, με την αναγκαία πληθυσμιακή συγκέντρωση.
Συγκεκριμένα, στο κεφάλαιο 3.1.3. «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη» του ΕΣΠΑ 2014-2020, αναφέρεται «Σε κάθε Περιφέρεια, το πλήθος των στρατηγικών ΒΑΑ θα οριστεί ανάλογα με τη βαρύτητα του αστικού πληθυσμού και τη συμμετοχή των αστικών δραστηριοτήτων στο ΑΕΠ της και στη συνολική απασχόληση. Μέχρι της εκδόσεως ειδικών οδηγιών και κατευθύνσεων της ΕΑΣ, θα εξεταστεί ενδεικτικά: α) η κάλυψη με στρατηγικές ΒΑΑ των αστικών κέντρων που έχουν λειτουργική περιοχή με πληθυσμό άνω των 70.000 κατοίκων, β) η επιλογή έως δύο μόνον στρατηγικών ΒΑΑ σε εκείνες τις Περιφέρειες των οποίων ο αστικός πληθυσμός δεν ξεπερνά το 50% του συνολικού τους πληθυσμού».
Με αυτά τα δεδομένα προσδιορίσθηκαν οι πόροι για ΒΑΑ στο ΕΠ «Πελοπόννησος» 2014-2020, συνολικής κοινοτικής συνδρομής 12,08 εκατ. €, η οποία αντιστοιχεί σε 15,10 εκατ. € δημόσια δαπάνη. Κατόπιν δε της σχετικής μελέτης, η οποία πρότεινε τις συγκεκριμένες δυο περιοχές, η Διαχειριστική Αρχή με την απόλυτα σύμφωνη γνώμη της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου αύξησε το ποσό σε 17,625 εκατ. €, το οποίο εγκρίθηκε από την Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΠ «Πελοπόννησος».
Θα έπρεπε επίσης να γνωρίζει ο κ. Κωνσταντινόπουλος ότι κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020, σύμφωνα με τους ενωσιακούς κανονισμούς και το ΕΣΠΑ 2014-2020, το οποίο καταρτίστηκε και εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επί θητείας του ως υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος του ΕΣΠΑ, δεν ισχύουν οι πρακτικές περί ολοκληρωμένων αστικών παρεμβάσεων των περιόδων 2000-2006 και 2007-2013.
Σας ενημερώνουμε τέλος ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη χρηματοδοτήσει μέσα από το πρόγραμμά της τα προηγούμενα χρόνια με πόρους ύψους 2,6 εκατομμυρίων ευρώ τις αστικές αναπλάσεις στο Δήμο Τρίπολης.
Σε ότι αφορά δε τις αστικές περιοχές, για τις οποίες εκ του νόμου δεν επιτρέπεται η εφαρμογή του προγράμματος ΒΑΑ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει προβλέψει στο Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020 για παρεμβάσεις βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος και αστικές αναπλάσεις πρόσθετους πόρους της τάξης των 5 εκατομμυρίων ευρώ. Ως εκ τούτου η Τρίπολη και κάθε άλλο αστικό κέντρο της Περιφέρειας θα πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα για να αξιοποιήσει αυτές τις δυνατότητες του Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020.
Καλούμε τέλος τους κ. Βουλευτές, πριν κάνουν τις ερωτήσεις τους δεξιά και αριστερά, να ενημερωθούν τόσο για το ΒΑΑ και τα υπόλοιπα προγράμματα που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο και για τα προβλήματα που καλείται να λύσει η Περιφέρεια και τα οποία έχει δημιουργήσει το κεντρικό πολιτικό σύστημα.
Οι πολίτες δε χρειάζονται αυτόκλητους σωτήρες και λαϊκιστικές κορώνες που δήθεν υπόσχονται σωτηρία από ανύπαρκτους όμως εχθρούς».

3 σχόλια

  • Τι  να  πει  κανείς
    Τι να πει κανείς Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 09:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Πόσο καιρό θα κρατούσε ο μήνας του μέλιτος ανάμεσα σε Πέτρο και Οδυσσέα ; Κράτησε η λυκοφιλία 2,5 χρονάκια . Τώρα ξανά στα μανταλάκια ! Ο Οδυσσέας από δεινός πολέμιος του Πέτρου το 2010 έγινε επιστήθιος υποστηρικτής του λίγο πριν το 2014 και στις κρίσιμες αποφάσεις που πήρε το κόμμα του το ΠΑΣΟΚ τότε ήταν να στηρίξει τον Πέτρο στις εκλογές αντί του σχήματος των ομογάλακτων του τότε Δέδε-Πουλοκέφαλου-Πουλά-Αλευρά και Μπερτζελέτου . Πούλησε το πασοκικό ψηφοδέλτιο με σύμφωνη γνώμη του Βενιζέλου για να στηρίξει τον Τατούλη !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ε΄νας Θεός ξέρει γιατί το έκανε αυτό ! Τώρα ο Οδυσσέας εισπράττει τις ύβρεις του Πέτρου, του Γιαννακούρα και της Νικολάκου ! Καλά να πάθεις Οδυσσέα !!! Όλα εδώ πληρώνονται ! Σε κατηγορούν για λαικιστή, για άγνοια και για υποκρισία! ¨οτι χειρότερο για έναν πολιτικό ! Να δω θα έχεις το θάρρος να τους βάλεις όλους αυτούς στη θέση τους ;;;;;;; Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα ! Γιατί τουλάχιστον αυτή τη φορά έχεις δίκιο !!!!!!

  • Ενας  φιλος
    Ενας φιλος Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 21:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι είναι αυτά που συνυπογράφεις και συνομολογείς με την Ντίνα ρε Βαγγέλη ! Εσύ είσαι ένας αξιοπρεπής και σοβαρός άνθρωπος! Γιατί πέφτεις τόσο χαμηλά στα μάτια των συμπολιτών σου? Τελικά όλοι σας φταίνε , όλοι συνωμοτούν εναντίον της Περιφέρειας ? Όχι βέβαια ! Οι παραλειψεις σας και τα λάθη σας και πολλές φορές η άκρατη αλαζονεία σας σας έφτασαν εδώ ! να μην σας πιστεύει κανείς και να μην πείθεται κανέναν. Τώρα που αποδείχθηκε η φούσκα Τατούλη μην προσπαθείτε να κάνετε το άσπρο - μαύρο. Εσυ όμως κράτησε την αξιοπρέπεια σου και να μιλάς μόνον όταν έχεις να πείς κάτι πειστικό ! και αυτό σου το λέιε ένας φίλος σου! Ο πέτρος είναι ήδη τελειωμένος πρώτα από την κοινωνία και μετά από το κόμμα του ! Εσυ παριστάνεις τον ναυαγοσώστη τώρα ! Ο Οδυσσέας έχει κάνει και αυτός τα λάθη του και το πρώτο λάθος ήταν όταν στήριξε τον τατούλη την δεύτερη φορά ! Γιατί την πρώτη το 2010 είχε διαχωρίσει την θέση του προς τιμή του. σήμερα δεν άντεξε και εκτονώθηκε και θα πει πολλά ακόμη ! Και επειδή τα στερνά νικούν τα πρώτα , αυτοπροστατέψου όσο και εάν σε πιέζει ο αρχηγός σου! Δεν σωζεται πλέον με τίποτα ξοφλησε πολιτικά . Εσύ κοίτα μία φορά τον εαυτό σου και μην παρασύρεσαι στις ντρίπλες του Πετράν. Το σύστημα είναι άφιλο ,σας στοίβει και μετά σας πετάει . η συνέχεια θα είναι συναρπαστική .

  • Θείος Πέτρος...
    Θείος Πέτρος... Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 20:27 Σύνδεσμος σχολίου

    ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΕ ΜΑΖΕΨΕ Ο ΠΕΤΡΑΝ; ΣΤΟ ΤΡΑΒΗΞΕ ΤΟ ΑΥΤΑΚΗ; ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΘΕΣ Ο ΒΛΑΣΗΣ, ΠΡΟΧΘΕΣ Ο ΠΑΥΛΗΣ, ΑΥΡΙΟ ΠΟΙΟΣ;
    ΑΥΡΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΤΟΥ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΑΣ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΙΥ ΘΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΤΕ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...