Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μαντάς, Παυλής, Καμπόσος, Βαλιώτης, Πνευματικός: Ενιαία γραμμή πλεύσης για τα σκουπίδια! (vd)

Μαντάς, Παυλής, Καμπόσος, Βαλιώτης, Πνευματικός: Ενιαία γραμμή πλεύσης για τα σκουπίδια! (vd)

Συνάντηση Δημάρχων της Πελοποννήσου σήμερα στο Αστρος με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι στο Δημαρχείο στο Αστρος ο Δήμαρχος κ. Π. Μαντάς υποδέχτηκε το Δήμαρχο Τρίπολης κ. Παυλή, Αργους κ. Καμπόσο, Σπάρτης κ. Βαλιώτη, ενώ υπήρχε ανοιχτή επικοινωνία και με τον Δήμαρχο Κορίνθου κ. Πνευματικό. Σκοπός της συνάντησης η ενιαία στάστη που θα κρατήσουν η Δήμοι στην αυριανή συνεδρίαση του ΦΟΣΔΑ που είναι το όργανο των Δήμων και έχει και την ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Οι Δήμαρχοι λοιπόν θα ζητήσουν να αναλάβει ο ΦΟΣΔΑ πρωτοβουλίες κυρίως για την ενδιάμεση (προσωρινή) διαχείριση, με τους Δήμους να διαχειρίζονται αποκεντρωμένα τα σκουπίδια τους, με σκοπό να κλείσουν όλες οι παράνομες χωματερές.
Παρόντες στην συνάντηση ήταν και ο πρώην Δήμαρχος και μέλος του ΦΟΣΔΑ κ. Σκαντζός, καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γκαύρος. Στη συνέχεια οι Δήμαρχοι επισκέφθηκαν το χώρο του ΚΔΑΥ στον Τάνο, κάμνοντας δηλώσεις τόσο για την προσωρινή όσο και τη μόνιμη διαχείριση, για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει ο ΦΟΣΔΑ, για τη στάση της Περιφέρειας κ.ά. Δείτε παρακάτω.

ΜΑΝΤΑΣ«Η λειτουργία της μονάδας προσωρινής διαχείρισης ήταν και είναι απαραίτητη για το κλείσιμο και την αποκατάσταση του παράνομου και ανεξέλεγκτου ΧΑΔΑ που λειτουργούσε απο το 2006. Λύση για τη διαχείριση του υπολείμματος».


ΠΑΥΛΗΣ«Στην Τρίπολη περνάμε στην προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων. Εχουμε την πρόθεση να εξυπηρετήσουμε όμορους Δήμους. Μέσω ΦΟΣΔΑ οι λύσεις. Διαχείριση με χαμηλό κόστος. Τα πρόστιμα να τα ικανοποιήσουν αυτοί που μας έφεραν σ’ αυτό το σημείο.»


ΚΑΜΠΟΣΟΣ«Αποκεντρωμένη διαχείριση στα χέρια των Δήμων. Χαμηλές τιμές. Βάση του ΦΟΣΔΑ είναι οι Δήμοι. Κάποιοι Δήμαρχοι δεν θέλουν να δουλέψουν λίγο παραπάνω. Διαφορές με Περιφέρεια. Αμφίβολες οι εγγυημένες ποσότητες».


ΒΑΛΙΩΤΗΣ«Θέσεις και πολτικές για να λειτουργήσει ο ΦΟΣΔΑ».


Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΔΑΥ

DSC_0049DSC_0042DSC_0036DSC_0031DSC_0027DSC_0023DSC_0010

www.astrosnews.gr

1 σχόλιο

  • ΤΡΕΛΟΣ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ
    ΤΡΕΛΟΣ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 00:10 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΧ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑΡΙΜΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΑΚΙΑ !
    ΜΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΡΕΛΑ !
    ΡΕ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΟΣΗ ΤΡΕΛΑ ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΣΑΣ ;
    ΚΟΥΝΗΣΤΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΑΡΧΗ.
    ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...