Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αρκαδίας συμμετέχει στην Πρωτοβουλία «Μαμμά, Μπαμπάς και Παιδιά»

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αρκαδίας συμμετέχει στην Πρωτοβουλία «Μαμμά, Μπαμπάς και Παιδιά»

Η Οικογένεια αποτελεί το βασικό, το πρωτογενές κύτταρο μίας Υγιούς Κοινωνίας.

Και η Ελληνική Οικογένεια, έχει επηρεαστεί από τη γενικότερη «κρίση». Αυτό καταδεικνύεται από την αύξηση των διαζυγίων, των μονογονεϊκών οικογενειών, των γεννήσεων εκτός γάμου, την καθιέρωση των συμφώνων συμβίωσης, και δη μεταξύ ομοφυλοφίλων ατόμων, ως «νέων τρόπων συμβίωσης». Ίσως, να μην είναι πολύ μακριά η εποχή, που οι, τόσον, όμορφες και σημαντικές λέξεις «Πατέρας» και «Μητέρα» θα εξαφανιστούν από τα δημόσια έγγραφα και θα αντικατασταθούν από τους όρους «Γονέας 1» και «Γονέας 2», για χάρη των ομοφυλοφίλων.

Είναι ενθαρρυντικό, πάντως, το γεγονός ότι είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν στην «Υγιή Οικογένεια», όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Μια ομάδα Ευρωπαίων πολιτών ανέλαβε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία. Πρόκειται για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών, με τον τίτλο: «Μαμμά, Μπαμπάς και Παιδιά». Η Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών είναι μια θεσμοθετημένη διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για να υλοποιηθεί αυτή η πρωτοβουλία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρέπει να συλλεχθούν, τουλάχιστον, 1.000.000 υπογραφές από επτά, τουλάχιστον, Χώρες. Η επαλήθευση των Δηλώσεων γίνεται από κάθε Κράτος στη βάση κάποιου δημοσίου εγγράφου, ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών «Μαμμά, Μπαμπάς και Παιδιά» στοχεύει στην προστασία του θεσμού του Γάμου και της Οικογενείας. Οι υποστηρικτές της πρωτοβουλίας συμφωνούν ότι Γάμος είναι η Ένωση μεταξύ ενός Άνδρα και μίας Γυναίκας και ότι η Οικογένεια εδράζεται στον Γάμο, στην αλληλοβοήθεια των συζύγων, στην απόκτηση και ανατροφή των απογόνων.

Η Κοινωνία έχει ανάγκη τον Γάμο και την Οικογένεια. Εθνικός Συντονιστής της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών «Μαμμά, Μπαμπάς και Παιδιά» στη Ελλάδα είναι η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) και οι, κατά τόπους, Σύλλογοι Πολυτέκνων.

Όποιος επιθυμεί να υποστηρίξει την πρωτοβουλία αυτή, μπορεί να το κάνει με δύο τρόπους. Ο ένας τρόπος είναι ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας https://signatures.mumdadandkids.eu, ή στην ιστοσελίδα της http://www.aspe.gr/.

Ο άλλος τρόπος είναι η υπογραφή σε σχετικό έντυπο, το οποίο ευρίσκεται στα Γραφεία του Συλλόγου μας (Τρίπολη, Βάρβογλη 7-9 (Πλατεία Κολοκοτρώνη), τηλέφωνο 2710-225134). Δικαίωμα υπογραφής έχει κάθε ενήλικο άτομο, ακόμη και μη μέλος του Συλλόγου μας. Η προθεσμία συγκέντρωσης υπογραφών λήγει στο τέλος Μαρτίου 2017.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΟΥΒΑΣ
O ΓΕΝ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΝΙΑΤΑΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...