Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τσιαμούλος: "Μετά τις 15 Ιουλίου δεν θα μπορούμε να πηγαίνουμε σκουπίδια στον Άγιο Βλάση"! (vd)

Τσιαμούλος: "Μετά τις 15 Ιουλίου δεν θα μπορούμε να πηγαίνουμε σκουπίδια στον Άγιο Βλάση"! (vd)
Μεγάλα ζητήματα που «αγγίζουν» το σύνολο του Δήμου Τρίπολης ανέδειξε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα» κ. Νίκος Τσιαμούλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, το βράδυ της 14ης Μαρτίου 2017.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ DIGEΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ

Ο κ. Τσιαμούλος μίλησε –για άλλη μία φορά, αφού το ίδιο θέμα έχει θίξει και στο παρελθόν- για τα χωριά Μάναρη, Κάψια, Σημιάδες και Λουκά τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τα κανάλια της digea, παρά μόνο την ΕΡΤ1.

«Η δυνατότητα εγκατάστασης συμπληρωματικών νέων σταθμών κάλυψης μπορεί να γίνει σε συνεργασία με το δήμο» είπε, επικαλούμενος απάντηση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, σε ερώτηση βουλευτή.

«Να επικοινωνήσουμε άμεσα με τον πάροχο του δικτύου για να βρεθεί λύση» είπε ο επικεφαλής της παράταξής μας και τόνισε προς το δήμαρχο ότι υπάρχει η νομοθεσία την οποία ανέφερε μέσα στο Δ.Σ. όπου ο Δήμος μπορεί να «πατήσει» για να βρεθεί λύση με τον επίτροπο που ελέγχει τις δαπάνες. Ουσιαστικά, προέτρεψε τη δημοτική αρχή να γίνει πιο πιεστική, προκειμένου να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ

Ο κ. Τσιαμούλος αναφέρθηκε σε έγγραφο του ΓΕΕΘΑ που προβλέπει ότι θα κλείσουν τον Ιούλιο του 2017 τα κέντρα νεοσύλλεκτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον τόσο της 124 ΠΒΕ, όσο και του 11ου Στρατοπέδου Πεζικού στην Τρίπολη.

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΔΕΥΑΤ

Την απόσυρση του θέματος εξαρχής έθεσε η παράταξη μας για το νέο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΤ για τα χωριά του Δήμου Τρίπολης.

Ο κ. Τσιαμούλος πρότεινε να έρθουν πρώτα οι καταστάσεις των μετρητών ύδρευσης. οι οφειλές της ΔΕΥΑΤ προς τρίτους και τα χρέη που υπάρχουν προς τη ΔΕΥΑΤ και αγγίζουν περίπου τα 5.000.000 ευρώ και μετά να παρθεί απόφαση. Η πρόταση αυτή κακώς δεν εγκρίθηκε από το σώμα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιαμούλος, είπε: «Σήμερα υπάρχει ο κίνδυνος να ψηφιστεί το θέμα και πάλι να μην εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη.

Φοβάμαι ότι τα έσοδα της ΔΕΥΑΤ δεν θα είναι αυτά που υπολογίζει η μελέτη βιωσιμότητας που με ένσταση της παράταξης τον Μάιο του 2015 επιτέλους την έκαναν, αλλά ακόμα κι αν οι υπολογισμοί είναι σωστοί, είναι σίγουρο ότι θα τα εισπράξουν;

Έρχεται μία εισήγηση που δεν είναι ίδια όπως έλεγε ο κ. Παυλής. Φέρνει άλλη εισήγηση διότι ο Δήμαρχος δεν πρέπει να εξυπηρετεί μόνο τον εγωισμό του. Βλέπω κάτι καλύτερο, αλλά θα μπορούσε να είναι και πιο αναλυτική αυτή η δουλειά και στο σκέλος των εξόδων. Βλέπω όμως και κάτι άλλο, ότι η συγκεκριμένη μελέτη που δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη έκθεση ιδεών δεν λαμβάνει  υπόψη της, τις αποφάσεις του άρθρου 152 και της Αποκεντρωμένης που εξηγούσε γιατί δεν εγκρίθηκαν. Επί της ουσίας, δεν δίνετε απαντήσεις. Πάλι δεν θα μπορέσετε να εισπράξετε από τις τοπικές κοινότητες. Όλοι αυτοί οι υπολογισμοί είναι εικονικοί, είναι πλασματικοί. Εμείς ως παράταξη δεν θα αφήσουμε τη ΔΕΥΑΤ να την πάνε στο βούρκο. Εμείς θα είμαστε πάλι που θα ορθώσουμε το ανάστημα μας, διότι την οδηγείτε σε κλείσιμο.

Ζητώ άλλη μία φορά να αποσυρθεί το θέμα. Διαφορετικά δηλώνω ότι θα γίνει πάλι ένσταση, διότι οφείλουμε να προστατεύσουμε το δημόσιο χρήμα, το δημόσιο συμφέρον, τους εργαζομένους στην ΔΕΥΑΤ και τους δημότες μας.

Μαζέψτε πρώτα τα 5.000.000 οφειλές περίπου κυρίως από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους που τα κάνετε γαργάρα και να δώστε δωρεάν νερό στα χωριά για δύο χρόνια-αυτή είναι η πρόταση της παράταξής μας-. Το ΔΑΚ έχει πληρώσει ποτέ νερό και για πόσα χρόνια; Τι συμφωνίες έχουν γίνει και δεν αναφέρετε τίποτα για τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους; Γιατί δεν τα διεκδικούμε;»

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσιαμούλος ζήτησε το βιογραφικό του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΤ κ. Καρώνη, που ήταν παρών στη συνεδρίαση κάτι που ξανά δεν δόθηκε στη δημοσιότητα. Για τον Αντιπρόεδρο είπε ότι «τον γνωρίζουμε από τα 1.250 ευρώ που λαμβάνει κάθε μήνα, για το τιμολόγιο στα χωριά που απορρίφθηκε και από τις απευθείας αναθέσεις του».

Επιπλέον, η παράταξη μας ψήφισε παρών στην απόρριψη της αίτησης επιχείρησης για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων επί της οδού Δημητρακοπούλου, αλλά και για την παράταση στην μίσθωση του κτιρίου του Δημαρχείου στην οδό Λαγοπάτη, θυμίζοντας ότι προεκλογικά έλεγε άλλα η παράταξη του νυν Δημάρχου.

Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι ο κ. Τσιαμούλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, έκανε γνωστή –για πρώτη φορά- μία σημαντική εξέλιξη για τα σκουπίδια στον Άγιο Βλάση. «Ενημερώθηκα ότι εκδόθηκε η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων των κατοίκων της περιοχής μετά από μεγάλη καθυστέρηση και δίνει προθεσμία στον Δήμο Τρίπολης μέχρι τις 15 Ιουλίου 2017 να συνεχίσει να πηγαίνει τα σκουπίδια εκεί. Η δημοτική αρχή πρέπει να κοιτάξει τι θα κάνει διότι από τις 15 Ιουλίου και μετά δεν θα έχει χώρο εναπόθεσης των απορριμμάτων. Εκτός, αν επιλέξουν ξανά τις μεταφορές σκουπιδιών, με 180 ευρώ τον τόνο παλιά τακτική και της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής αφυδατώνοντας έτσι τα ταμεία του Δήμου. Ζητώ από τη Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει τη μελέτη της παράταξής μας για να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και είμαστε στη διάθεσή τους για να τους βοηθήσουμε πάνω σε αυτό το πλαίσιο».

Η ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

Μ.Μ.Ε. ΚΑΙ SOCIAL MEDIA

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 12:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟΣ !!
    ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;

  • Anonymos
    Anonymos Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 12:00 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΗΝ ΚΟΛΛΩΝΕΙΣ ΑΡΧΗΓΕ.OLΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟΣ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...