Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημήτρης Παυλής: "Είτε θέλουν κάποιοι, είτε όχι, ο ΦοΔΣΑ θα περπατήσει" (vd)

Δημήτρης Παυλής: "Είτε θέλουν κάποιοι, είτε όχι, ο ΦοΔΣΑ θα περπατήσει" (vd)
Εντάσεις μεταξύ Δημάρχων και καμία απόφαση για τον Προϋπολογισμό του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου λόγω μη απαρτίας Συνεδρίαση πραγματοποίησε ο ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, αργά το απόγευμα, της Τετάρτης 22 Μαρτίου, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.

Θέμα της συνεδρίασης ήταν η έγκριση του Προϋπολογισμού του Φορέα που περιείχε και την πρόταση για καταβολή από μέρους των δήμων των 2 ευρώ ως εισφορά για να μπορέσει ο ΦοΔΣΑ να γίνει λειτουργικός (να αποκτήσει προσωπικό και διαχειριστική επάρκεια), αφού όπως ειπώθηκε αυτά είναι αναγκαία, από τη στιγμή που του ανήκει και με Νόμο η αρμοδιότητα για την διαχείριση των απορριμμάτων. 

Η συνεδρίαση δεν είχε απαρτία και παρά την συζήτηση που έγινε, μία συζήτηση με ένταση και αψιμαχίες μεταξύ κάποιων Δημάρχων, κυρίως της Κορινθίας και για το ζήτημα οφειλών παρελθόντων ετών δήμων προς τον ΦοΔΣΑ, δεν ελήφθη καμία απόφαση για τον Προϋπολογισμό. 

Υπήρξαν δήμαρχοι που συμφώνησαν με τα 2 ευρώ που προτείνονται ενώ υπήρξαν και διαφορετικές απόψεις, ότι δηλαδή το κόστος είναι υψηλό. 

Στη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής ενημέρωσε για την δυνατότητα που έχουν μέσω κάποιου προγράμματος να χρηματοδοτηθούν ως ΦοΔΣΑ ενώ προς το τέλος της συζήτησης σημείωσε πως δεν γίνεται να συζητούν τόσα χρόνια για τις οφειλές των δήμων, αλλά για αυτό μπορεί να γίνει ειδική συνεδρίαση, αλλά αντίθετα θα πρέπει να δουν πώς θα προχωρήσουν, μιας και δεν γίνεται να ακούγονται φωνές που λένε πως ο ΦοΔΣΑ είναι μηδενικό.


Μάλιστα κατέληξε λέγοντας πως “είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι ο ΦοΔΣΑ θα περπατήσει”.
Πηγή:drt915.gr



Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...