Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό θα παρουσιαστεί το Μουσείο Τεγέας - Στην Κροατία θα ταξιδέψει η Άννα Καραπαναγιώτου

Σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό θα παρουσιαστεί το Μουσείο Τεγέας - Στην Κροατία θα ταξιδέψει η Άννα Καραπαναγιώτου

Στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας θα ταξιδέψει η προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας Άννα - Βασιλική Καραπαναγιώτου, τον προσεχή Μάιο, για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μουσείων.

Η κα. Καραπαναγιώτου θα εκπροσωπήσει και την Επιτροπή Μακροχρόνιου Στρατηγικού Σχεδιασμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρίπολης. Για το λόγο αυτό, πάρθηκε σχετική απόφαση στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Στα διοικητικά όρια του Δήμου Τρίπολης βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας το οποίο έλαβε ανώτερη τιμητική διάκριση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μουσείων κατά το έτος 2016, δίνοντας την ευκαιρία να προβληθούν πανευρωπαϊκά τόσο η περιοχή της Αλέας Τεγέας όσο και συνολικά ο Δήμος Τρίπολης ως θεσμός και ως προορισμός.

Ο Δήμος Τρίπολης προσκλήθηκε να συμμετάσχει στον φετινό διαγωνισμό βράβευσης Ευρωπαϊκών Μουσείων που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαΐου 2017  στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών με άλλα Μουσεία και φορείς της Αυτοδιοίκησης, προς όφελος του Δήμου και των δημοτών του.

Ο Δήμος Τρίπολης θεωρεί ότι μέσα από την επιστημονική παρουσίαση των δομών του Μουσείου Τεγέας, του πρωτοποριακού τρόπου έκθεσης και προβολής των εκθεμάτων και της τοπικής ιστορίας θα μπορέσει να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με πόλεις της Ευρώπης που διαθέτουν ανάλογα μουσεία και θα αναπτύξει πρόγραμμα ανταλλαγών τεχνογνωσίας και επιστημονικών θέσεων.

Για το λόγο αυτό ο Δήμος Τρίπολης θα αποστείλει αντιπροσωπεία στην πόλη του Ζάγκρεμπ κατά το διάστημα που έχει οριστεί να γίνει ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Μουσείων και οι παράλληλες συνεδριακές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί (3 έως 7 Μαΐου 2017).

Τον Δήμο Τρίπολης θα εκπροσωπήσει η κ. Άννα - Βασιλική Καραπαναγιώτου, προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...