Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι δηλώσεις των επισήμων μετά την παρέλαση στην Τρίπολη (vd)

Οι δηλώσεις των επισήμων μετά την παρέλαση στην Τρίπολη (vd)
Μετά το τέλος της παρέλασης στην Τρίπολη, ακολούθησαν οι καθιερμένες δηλώσεις των επισήμων.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας ο οποίος δήλωσε ότι αισθάνεται τιμή που βρίσκεται την ημέρα αυτή την Τρίπολη που είναι η κοιτίδα της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. «Το μήνυμα του Αγώνα είναι επίκαιρο για την Ενότητα του Έθνους» είπε. Ενώ, υπήρξε καθησυχαστικός για τις μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο.

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού είπε ότι η Επανάσταση του ’21 αποτέλεσε αφετηρία να δηγηθούμε στην Ίδρυση του Ελληνικού Κράτους και τη σταδιακή διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ενώ, για το «σήμερα» είπε ότι είναι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει μία θετική έκβαση στην αξιολόγηση που θα επιφέρει σταθεροποίηση στην οικονομία και την κοινωνία.

Ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ Κώστας Βλάσης είπε ... “Ελλάδα....γη ηρώων! Αρκαδία γη ηρώων και ημίθεων και Ελευθερίας! Εδώ άνθισε η Άνοιξη του νέου ελληνικού κράτους, η έναρξη και το στήριγμα της Επανάστασης, εδώ στο Βαλτέτσι, το Λεβίδι, τα Βέρβενα και τα Δολιανά, στα Τρίκορφα και προπάντων στην Τριπολιτσά! Σ’ αυτόν εδώ τον τόπο έγραψαν ιστορία ο Κολοκοτρώνης, ο Νικηταράς, ο Πλαπούτας, από εδώ και ο Πατριάρχης με το τραγικό τέλος, ο Γρηγόριος ο Ε’. Τιμή κι ευγνωμοσύνη σε όλους! Το μήνυμα του '21: Μπορούμε και το αδύνατο, όταν είμαστε έτοιμοι να θυσιαστούμε για τα ιδανικά μας, όταν βάζουμε το ΕΜΕΙΣ πάνω από το ΕΓΩ, όταν βάζουμε την ΠΑΤΡΙΔΑ πάνω από το ΑΤΟΜΟ. Και βέβαια σήμερα γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που πάντα προστάτευε και συνεπικουρούσε τους Αγώνες μας. Μην ξεχνάμε ότι και η Επανάσταση του ’21 ήταν «για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία». Χρόνια πολλά και ψηλά το κεφάλι!”

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης είπε ότι 196 χρόνια μετά την έναρξη της Επνάστασης, οι Πελοποννήσιοι θυμίζουν σε όλους ότι δεν θα υπήρχε ’21 χωρίς την Πελοπόννησο, χωρίς να υπάρχουν αυτά τα Αγιασμένα εδάφη. Οι Πελοποννήσιοι είναι πάντοτε στην πρώτη γραμμή,μ διιατίερα τώρα που η χώρα περνά τις πιο κρίσιμες στιγμές στη νεότερη ιστορία της. Η χώρα χρειάζεται ηγε΄τες, πολιτικούς που θα είναι ανιοδιοτελείς, θα εμπνεονται από τιςε αρ΄χες και τις αξίες όλων αυτών που δημιούργησαν αυτό το τεράσστιο Έπος και πάνττε θα επρικλέιουν την ΄ννοια του σοβαρού και αυστηρού πατριώτη. Τα ασεία πλέον τελειώσσν σ εαυτό τον τόπο».

«Σήμερα είναι μια μέρα μνήμης και τιμής για αυτούς που αγωνίστηκαν για εμάς. Είναι καμία μέρα ελπίδας που αντλείται από το αίσιο αποτέλεσμα του Αγώνα. Όταν έχουμε ομόνοια, μεθοδικότητα και στόχους, πάντα πετυχαίνουμε» είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας.

«Είναι πολύ σημαντικό να θυμηθούμε όλοι ότι αυτές τις ημέρες που πρέπει να μας θυμίζουμε ότι το κομματικό φρόνημα είναι πάνω από κομματικές αποχρώσεις και πάνω από τις παθογένειες που οδήγησαν την Πατρίδα μας σε αυτές δύσκολες ώρες που βιώνουμε εδώ και πολλά χρόνια. Είναι ο χρόνος που οι πολιτικοί ταγοί οφείλουν να ανακαλύψουν τον Πατριωτισμό τους» είπε ο πολιτευτής Εύη Τατούλη.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...