Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

H στάση του «Καλημέρα Αρκαδία» για τις πρωταπριλιάτικες ειδήσεις και τα fake news!

H στάση του «Καλημέρα Αρκαδία» για τις πρωταπριλιάτικες ειδήσεις και τα fake news!
Φέτος, για πρώτη φορά, το «Καλημέρα Αρκαδία» δεν συμμετείχε στην καθιερωμένη διαδικασία να ... κατασκευάσει μία ψεύτικη είδηση, προκειμένου να τιμήσει το έθιμο της Πρωταπριλιάς.
Η απόφασή μας ήταν απόλυτα συνειδητή. Ο λόγος είναι απλός και ελπίζουμε να είναι σε όλους κατανοητός.
Από τη στιγμή που η μάστιγα των “fake news” (ψευδών ειδήσεων) έχει αρχίσει να αποτελεί «πρακτική» για κάποια Μέσα Ενημέρωσης, τόσο της Ελλάδας, όσο και του εξωτερικού, με μοναδικό στόχο ένα εφήμερο κέρδος (σε επίπεδο αναγνωσιμότητας, επισκεψιμότητας, τηλεθέασης, ακροαματικότητας), τότε όσοι πρεσβεύουμε ευλαβικά την αλήθεια, τότε πρέπει να προβάλλουμε τις αληθινές ειδήσεις, να στηριζόμαστε στο ρεπορτάζ, με αξιοπιστία και εγκυρότητα. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο οφείλουμε να εξηγήσουμε τη θέση μας για τη σημερινή απουσία ενός αγνού και ειδικά κατασκευασμένου «αθώου» ψέματος.
Ειδικά, δε, όταν τα “fake news” αρχίζουν να απλώνουν τα δίχτυα τους, σε κάποιες (λίγες) περιπτώσεις πάνω και από την Αρκαδία, τότε χώρος για πρωταπριλιάτικα αστειάκια δεν υπάρχει, πλέον.
Ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής για ένα Μέσο Ενημέρωσης είναι η αξιοπιστία του. Αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε.
Στο «Καλημέρα Αρκαδία» αποδεικνύουμε, λεπτό προς λεπτό, ότι το σημαντικότερο όλων είναι η καταγραφή αληθινών και διασταυρωμένων πληροφοριών.
Κατά συνέπεια, και την 1η Απριλίου και κάθε άλλη μέρα του χρόνου, εργαζόμαστε αποκλειστικά με αληθινές ειδήσεις. Γνωρίζουμε ότι οι αναγνώστες – επισκέπτες μας, εκτιμούν αυτή την καθαρή θέση του «Καλημέρα Αρκαδία» και για το λόγο αυτό σάς ευχαριστούμε δημοσίως και σάς εκφράζουμε για άλλη μια φορά πως «Η δύναμή μας, είστε όλοι εσείς»!
Καλό μήνα σε όλους, λοιπόν, με υγεία πάνω από όλα με πολλά χαμόγελα!
Να θυμάστε πως, ίσως κάθε εμπόδιο στις ζωές μας, να είναι μόνο για να μάς προετοιμάσει να αποδεχτούμε το καλό που θα γεμίσει ουσιαστική ευτυχία τις καρδιές όλων μας!
Έλλη Αρτοπούλου - "Καλημέρα Αρκαδία"

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...