Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Στα άκρα» ο Νίκος Φλώρος: «Για μένα η Ελλάδα είναι κάτι ιερό - Όλη μου η ζωή είναι αφιερωμένη στην τέχνη» (vd)

«Στα άκρα» ο Νίκος Φλώρος: «Για μένα η Ελλάδα είναι κάτι ιερό - Όλη μου η ζωή είναι αφιερωμένη στην τέχνη» (vd)
Καλεσμένος στην εκπομπή «Στα άκρα», που παρουσιάζει η Βίκυ Φλέσσα στην ΕΡΤ1 ήταν ο Αρκάς καλλιτέχνης Νίκος Φλώρος.
Ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης μίλησε για την Τρίπολη, την τέχνη του και τον πολιτισμό.
Αρχικά, ο Νίκος Φλώρος μίλησε για την τιμή που του κάνει το Ρωσικό Κράτος το οποίο του παραχωρεί τη δυνατότητα να κάνει εκθέσεις στα μεγαλύτερα μουσεία της Ρωσίας. Εκθέσεις που έχει εκατομμύρια επισκέπτες!
Ο Νίκος Φλώρος έφυγε από την Ελλάδα σε ηλικία 18 ετών και μένει κυρίως στη Νέα Υόρκη. «Για μένα η Ελλάδα είναι κάτι ιερό. Δεν έγινε ποτέ γενίτσαρος. Σε όλες τις συνεντεύξεις τύπου μιλάω μόνο Ελληνικά» λέει με υπερηφάνεια.
Ενώ, διηγήθηκε το παρακάτω περιστατικό ... «Βρισκόμουν στην Βιέννη και μου έκανε συνέντευξη μία μεγάλη εφημερίδα της Αυστρίας. Η δημοσιογράφος πάνω στις ερωτήσεις μου είπε ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε τα βασικά στην Ελλάδα και φτιάχνουμε όπερα. Συγκρατήθηκα αλλά προσπάθησα να της εξηγήσω ότι ο πολιτισμός είναι η βάση για κάθε χώρα. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που γέννησε τον Πολιτισμό και η Ελλάδα θα αναγεννηθεί μέσα από το Πολιτισμό και την Ιστορία της.
Εγώ της είπα ότι είμαι περήφανος για τη χώρα μου, διότι η Ελλάδα δεν έκανε ποτέ κρεματόρια μουσεία.»
Μίλησε επίσης, για τη γνωριμία του με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό και τόνισε ... «Μόνο με το ταλέντο μου, τη θέληση της ψυχής μου και το πάθος μου, ξεκίνησα από την Τρίπολη, η τέχνη μου άνοιξε πόρτες σε όλο τον κόσμο».
Στη συνέχεια, είπε ... «Με είχαν καλέσει στην Όπερα της Μπολόνιας, στην Ιταλία, για να παρουσιάσω τα έργα μου. Δεν περίμενα την αγάπη των Ιταλών κάτι που δεν έχω νιώσει στην Ελλάδα. Δεν θέλω να βγάζω πικρία όμως. Εγώ πιστεύω στο τι κάνεις εσύ για τη χώρα σου κι όχι τι κάνει η χώρα σου για σένα».
Η παρουσιάστρια της εκπομπής έδειξε το γοβάκι της Μαρίας Κάλλας με τον καλλιτέχνη να λέει ότι στόχος είναι να κάνει μία αναδρομική έκθεση για τη Μαρία Κάλλας, στην Αθήνα, μέχρι τον Οκτώβριο. Ενώ, αποκάλυψε και τη σκέψη του για μία έκθεση για τα γλυπτά του Παρθενώνα.
«Το έργο όταν τελειώσει, δεν είναι δικό σου. Ανήκουν στον κόσμο. Εγώ κάποια στιγμή δεν θα υπάρχω, τα έργα μου θα υπάρχουν.
Όλη μου τη ζωή την έχω αφιερώσει στην τέχνη μου, είναι το πάθος μου. Δεν έχω κάνει οικογένεια, έχω αφιερωθεί σ’ αυτό» λέει ο παγκοσμίου φήμης γλύπτης από την Αρκαδία.
Επίσης, μίλησε για το Ίδρυμα του George Costakou που στόχο έχει να βοηθήσει τις έρευνες για τον καρκίνο του εγκεφάλου, απάντησε αν φοβάται το θάνατο, αλλά και για τα πιστεύω του για το Θεό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...