Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ένα πρόστιμο για τα σκουπίδια δημιουργεί νέα ένταση ανάμεσα σε Δήμο Β. Κυνουρίας και Περιφέρεια!

Ένα πρόστιμο για τα σκουπίδια δημιουργεί νέα ένταση ανάμεσα σε Δήμο Β. Κυνουρίας και Περιφέρεια!
Σε ορισμό δικηγόρου προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας για τον χειρισµό της υπόθεσης επιβολής προστίµου στο ∆ήµο Βόρειας Κυνουρίας, από την ∆ιεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασµού Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας.
Στα µέσα Φεβρουαρίου κοινοποιήθηκε στο ∆ήµο απόφαση επιβολής διοικητικών κυρώσεων από το Τµήµα Περιβάλλοντος και Υδροοικονοµίας της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, σχετικά µε τη λειτουργία της µονάδας διαχείρισης απορριµµάτων στη θέση Καραχασάνι στον Τάνο.
Σύµφωνα µε την εν λόγω απόφαση επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ο ∆ήµος καλείται να καταβάλει πρόστιµο 15.000 ευρώ.
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΣΚΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας, Πναγιώτη Μαντά, «το σκεπτικό αυτής της απόφασης της Οικονοµικής Επιτροπής στηρίχτηκε στο γεγονός ότι δεν ισχύει ότι η µονάδα λειτουργεί χωρίς κατάλληλη περιβαλλοντολογική αδειοδότηση και δεν ισχύει ότι ο ∆ήµος δεν ενήργησε γύρω από την έκδοση της αναφερόµενης απόφασης του Γενικού Γραµµατέα Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης.
Αντίθετα µάλιστα, ο ∆ήµος πριν από αρκετό καιρό, έχει υποβάλει αίτηµα στην Αποκεντρωµένη ∆ιοίκηση για την έκδοση της συγκεκριµένης απόφασης, αίτηµα το οποίο κοινοποιήθηκε από τον Γενικό Γραµµατέα της Αποκεντρωµένης στη ∆ιεύθυνση ΠΕΧΩ, η οποία εγγράφως εξέφρασε την άποψή της προς αυτόν, ότι δεν απαιτείται τέτοιου είδους απόφαση στη µονάδα που λειτουργούµε. Επίσης, κλιµάκιο των ελεγκτών περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, όταν έκανε αυτοψία στο χώρο και κατέγραψε την έκθεση αυτοψίας του, δεν ανέφερε τίποτα για ελλείψεις στην περιβαλλοντολογική αδειοδότηση του έργου.
Επίσης, σε ό,τι έχει σχέση µε την εικόνα των διάσπαρτων µικρών τεµαχίων στερεών απορριµµάτων, καθώς και του γεγονότος ότι κατά τη λειτουργία της µονάδας όντως πολλές φορές καθηµερινά συµβαίνει αστικά απορρίµµατα να µη βρίσκονται πάνω σε στεγανό δάπεδο, αλλά οι ποσότητες να είναι τέτοιες που να υπερβαίνουν το στεγανό δάπεδο που υπάρχει εκεί, ο ∆ήµος θεωρεί ότι πρόκειται για αναφορά η οποία ξεκάθαρα υπάρχει µέσα στο συµφωνητικό µε τον ανάδοχο εργολάβο που λειτουργεί αυτήν την µονάδα, άρα δεν είναι ευθύνη του ∆ήµου».
«ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ»
Για να συνεχίσει ο Δήμαρχος ... «Για τους δύο αυτούς λόγους λοιπόν η Οικονοµική Επιτροπή του ∆ήµου, αποφάσισε να ασκήσει τα ένδικα µέσα σχετικά µε την διοικητική προσφυγή για κατάρριψη αυτής της απόφασης επιβολής προστίµου σε ποσοστό ή εν όλω και πόσο περισσότερο όταν διαπιστώνεται σήµερα ότι τέτοιου είδους αποφάσεις δυστυχώς δεν έχουν εκδοθεί για άλλους ∆ήµους της Πελοποννήσου, οι οποίοι όχι µόνο δεν λειτουργούν µονάδες διαχείρισης απορριµµάτων, αλλά ακριβώς το αντίθετο, εξαφανίζουν τα σκουπίδια τους ή δηλώνουν ότι τα εξαφανίζουν, χρησιµοποιώντας και συνεχίζοντας να χρησιµοποιούν ανεξέλεγκτες χωµατερές για τη λειτουργία τους. Όλοι γνωρίζετε ότι είναι πάρα πολλοί αυτοί οι ∆ήµοι και είναι λίγοι οι ∆ήµοι που διαχειρίζονται τα απορρίµµατα µε τον τρόπο που τα διαχειρίζεται ο ∆ήµος µας.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...