Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γούργαρης για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ: «H περιοχή της Μεγαλόπολης θα έχει βαρύτερες συνέπειες, στο στόχαστρο και ο Λάδωνας»

Γούργαρης για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ: «H περιοχή της Μεγαλόπολης θα έχει βαρύτερες συνέπειες, στο στόχαστρο και ο Λάδωνας»
Συνέντευξη τύπου του Περιφερειακού Συμβούλου Βαγγέλη Γούργαρη δόθηκε σήμερα στην Τρίπολη, για τις εξελίξεις στην Ενέργεια.
Ο κ. Γούργαρης, είπε: «Αυτή την περίοδο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συζητάει με τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ.
Οι συζητήσεις δεν γίνονται πλέον για το πόσους καταναλωτές θα αφαιρέσουν από τη ΔΕΗ για να τους δώσουν στους ιδιώτες αλλά την ίδια την παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας που σημαίνει πώληση Λιγνιτικών και Υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ, άρα και τον έλεγχο των λιγνιτικών αποθεμάτων και της Υδροηλεκτρικής Ενέργειας.
Όλα δείχνουν ότι είμαστε μπροστά σε συμφωνία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με του δανειστές για πώληση μονάδων της ΔΕΗ. Σ’ αυτό συμφωνεί και η Ν.Δ. η οποία θεωρεί το δικό της σχέδιο ιδιωτικοποίησης καλύτερο από της κυβέρνησης.
Ουσιαστικά κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, ανταγωνίζονται ποιος θα ικανοποιήσει καλύτερα την κερδοφορία των ενεργειακών ομίλων που θα την πληρώσουν ξανά τα λαϊκά στρώματα.
Την Κυριακή 2-4-2017 συνεδρίασε υπό την εποπτεία του κυρίου Τατούλη το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης.
Στη συνεδρίαση παρευρέθησαν (τυχαία;) και στελέχη του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού απ όλη την Ελλάδα.
Σε αυτή τη σύναξη προθύμων, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ, της ΛΑΕ, οι δήθεν ανεξάρτητοι, μαζί με τους εργοδοτικούς – κυβερνητικούς συνδικαλιστές το Δήμαρχο Μεγαλόπολης και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου συνδιαμόρφωσαν ένα ψήφισμα σούπα, που ουσιαστικά είναι στήριγμα στην παρά πέρα απελευθέρωσης της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στην διαχρονικά αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του κεφαλαίου και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.
Χθες 3-4-2017 στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου άφησαν τελευταίο το θέμα για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ και με εκφυλιστικές διαδικασίες κοντά στα μεσάνυχτα οι δυνάμεις της Ν.Δ του ΣΥΡΙΖΑ του ΠΑΣΟΚ και της ΛΑΕ ψήφισαν και σε περιφερειακό επίπεδο το ψήφισμα σούπα, στήριγμα στη συνέχιση της απελευθέρωσης της Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Τα παιδιά του Λαφαζάνη που συμφωνούσαν με το περιεχόμενο ζητούσαν από την κυρία Νικολάκου να μπει στο ψήφισμα κάποιο φραστικό φύλλο συκής, εκείνη δεν το δεχόταν από φόβο μήπως διαταραχτούν οι ισορροπίες στην ιερά συμμαχία.
Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν και μετά τη λήξη της συνεδρίασης δεν γνωρίζουμε που κατέληξαν.
Είναι ξεκάθαρο ότι η νέα μορφή ιδιωτικοποίησης με την πώληση μονάδων της ΔΕΗ αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την ολοκλήρωση της "απελευθέρωσης" της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που απαιτούν από κοινού η ΕΕ, το ΔΝΤ και η αστική τάξη της χώρας μας.
Κερδισμένοι θα βγουν για άλλη μια φορά οι ενεργειακοί όμιλοι και τα μονοπώλια της μεγάλης κατανάλωσης βιομηχανικού ρεύματος, ενώ οι εργαζόμενοι του κλάδου και οι λαϊκές οικογένειες θα υποστούν νέες απώλειες, η περιοχή της Μεγαλόπολης θα υποστεί ακόμη βαρύτερες συνέπειες, ενώ μπαίνει πλέον στο στόχαστρο και ο Λάδωνας.
Η αύξηση της τιμής του ρεύματος για τα λαϊκά νοικοκυριά μόνο την περίοδο 2010-2014, δηλαδή μέσα στην κρίση, ανήλθε σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε 48,5% σήμερα πρέπει να είναι γύρω στο 70% ενώ η αύξηση του επιβαλλόμενου φόρου για το χρονικό διάστημα 2010-2014 ανέρχεται σε 147%. Την δεκαετία 2001-2011 που ολοκληρώθηκε η «απελευθέρωση» της Ηλεκτρικής Ενέργειας στη Δανία τη Σουηδία την Ιρλανδία και την Βρετανία, οι αυξήσεις τιμολογίων οικιακής κατανάλωσης ξεπέρασαν το 100%.
Οι εργαζόμενοι μαζί με όλα τα λαϊκά στρώματα μπορούν και πρέπει να αντιπαλέψουν κάθε μορφή προώθησης της απελευθέρωσης, να ανοίξουν τα δρόμο για ενεργειακό σχεδιασμό που να υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών,
Τους καλούμε να δώσουν πρώτη αγωνιστική απάντηση την Παρασκευή 7 Απρίλη στις 7 το βράδυ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατείας Πετρινού στην Τρίπολη.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...