Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Για εκφυλισμό στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας μιλά το ΠΑΜΕ

Για εκφυλισμό στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας μιλά το ΠΑΜΕ

Συνέντευξη της Πανούση Παναγιώτας, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.

Η κυρία Πανούση είπε: «Η παράταξη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, καταγγέλλει στους εργαζόμενους της Αρκαδίας τον δίχως πάτο εκφυλισμό που επικρατεί στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας. Έχει μεγάλη ευθύνη η παράταξη της ΔΑΚΕ (ΝΔ) και οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΛΑΕ που στις προηγούμενες εκλογές για ανάδειξη διοίκησης του Εργατικού Κέντρου είχαν κατέβει σε κοινό ψηφοδέλτιο.

Στη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων των σωματείων που έγινε την Κυριακή 2 Απρίλη οι αντιπρόσωποι των παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΕ απουσίαζαν. Από την παράταξη της ΔΑΣ ήμασταν παρόντες 9. Η παράταξη της ΔΑΚΕ μετά από πολύ μεγάλη καθυστέρηση έφερε άλλους 12 για την ελάχιστη απαρτία 21 αντιπρόσωποι στους 63. Να αναφερθεί ότι για πρώτη φορά οι αντιπρόσωποι δεν είχαν στα χέρια τους τον απολογισμό και προγραμματισμό δράσης καθώς και τον οικονομικό απολογισμό, για τα οποία καλούνταν να πάρουν θέση και να ψηφίσουν.

Η σκοπιμότητα ξεπέρασε κάθε όριο στο πρώτο θέμα συζήτησης που με ευθύνη της ΔΑΚΕ δεν εγκρίθηκε η εγγραφή στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας του κλαδικού συνδικάτου Ενέργειας Πελοποννήσου με έδρα τη Μεγαλόπολη. Το αιτιολογικό που δόθηκε δεν έχει καμία σχέση με αυτά που ζητάει το Καταστατικό του Εργατικού Κέντρο και ο συνδικαλιστικός νόμος 1264/86. Είναι καθαρό ότι θέλουν να αποκλείσουν την άλλη άποψη στο χώρο της ενέργειας και ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός να συνεχίσει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου όπως έχουν κάνει χρόνια τώρα στηρίζοντας τη απελευθέρωση της ενέργειας, την μετοχοποίηση της ΔΕΗ, τον διαμελισμό της, κλπ.

Έφτασαν ακόμα να απαιτήσουν να κλείσει η συζήτηση για τον διοικητικό απολογισμό και προγραμματισμό σε μισή ώρα για να φύγουν να πάνε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μεγαλόπολης που συζητιόταν το θέμα της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, για να συνεχίσουν το ρόλο τους σαν εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός να στηρίζουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Ήταν όλοι εκεί παρόντες, συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΛΑΕ υπό την αιγίδα του κ. Τατούλη. Αντί να οργανώσουν την πάλη των εργαζόμενων στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, προτίμησαν να διαμορφώσουν ένα ψήφισμα μαζί με το Δήμο Μεγαλόπολης υπό την καθοδήγηση του κ. Τατούλη που στηρίζει την απελευθέρωση της αγοράς ηλ. Ενέργειας και να προτείνουν άλλου είδους ιδιωτικοποίηση που όπως και να έχει είναι σε βάρος των εργαζόμενων στην ενέργεια, αλλά και για τα λαϊκά στρώματα που πληρώνουν και θα συνεχίζουν να πληρώνουν πανάκριβα το ηλ. ρεύμα.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν τις αυταπάτες που καλλιεργεί η κυβέρνηση, ότι δήθεν υπάρχει κάποιο «καλύτερο» σχέδιο ιδιωτικοποίησης, ότι δήθεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση μέσα στη ζούγκλα της «απελευθερωμένης» αγοράς.

Να βάλουν στην άκρη τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του συμβιβασμού και της ενσωμάτωσης που είναι πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ, στη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ , στο ΕΚΑ και στα σωματεία της ΔΕΗ και εδώ τοπικά που διαχρονικά έχουν βάλει πλάτη στις αντεργατικές εξελίξεις στη λογική του «μικρότερου κακού». Είναι ενταγμένες στους στόχους «ανάπτυξης» του μεγάλου κεφαλαίου, γι αυτό έχουν αποδεχτεί την ενέργεια ως εμπόρευμα, την απελευθέρωση της αγοράς, αρκεί το αντίτιμο της αγοραπωλησίας να είναι «ικανοποιητικό» ή το «πλειοψηφικό πακέτο» να μείνει στο κράτος – επιχειρηματία.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα όφελος από την επιλογή του ενός ή του άλλου τρόπου ιδιωτικοποίησης. Αντίθετα. Έχουν συμφέρον να παλέψουν, να βάλουν εμπόδια σε κάθε μορφή προώθησης της πολιτικής της «απελευθέρωσης». Έχουν κάθε συμφέρον από την κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ενέργεια, είτε αυτή ασκείται από τα μεγάλα μονοπώλια, είτε από το κράτος τους, όπως συμβαίνει με τη σημερινή ΔΕΗ που αφήνει τα λαϊκά νοικοκυριά χωρίς ρεύμα για να διασφαλίζει τα δικά της κέρδη και αυτά των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Να διεκδικήσουν την ανάκτηση των απωλειών, σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα. Να διεκδικήσουν ενέργεια – κοινωνικό αγαθό, μέσα από έναν ενιαίο φορέα ενέργειας, με κριτήριο παραγωγής, μεταφοράς, διανομής, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και όχι το επιχειρηματικό κέρδος.

Να απαντήσουν με τη συμμετοχή τους, στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 7 Απρίλη και εδώ στην Τρίπολη στις 7 μμ στην πλατεία Πετρινού.

Τέλος να καταγγείλουμε την στάση της ΔΑΚΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο που δεν καταδίκασε τη δίωξη του Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών Σχολείων από τον Διευθυντή του Μουσικού σχολείου Τρίπολης με τον αστείο ισχυρισμό για παράνομη είσοδο στο χώρο του σχολείου !!! Να σημειωθεί ότι υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις καταδίκης της δίωξης από πολλούς φορείς, όπως η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων, η ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, το Εργατικό Κέντρο Μεσσηνίας, δεκάδες εργατικά σωματεία σε Αρκαδία και Μεσσηνία.

Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού να γυρίσουν την πλάτη τους στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, να στηρίξουν τη ΔΑΣ στις επερχόμενες εκλογές για διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και να παρευρεθούν αύριο Τετάρτη 5 Απρίλη στο δικαστήριο της Τρίπολης που θα συζητηθεί η δίωξη του Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μαθητών Μουσικών Σχολείων, Π. Κουφαλάκου.»

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 04:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Τελικα μηπως μαθατε ποιός ηταν αυτος που καταψηφησε τις προτασεις του ΚΚΕ στο συνεδριο του οταν θετικα ψηφησαν το 99,90% των συνεδρων;;;;

  • anonymoys
    anonymoys Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 15:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Που θέλει να μας πάει το ΠΑΜΕ;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...