Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Θα ψάχνουμε τρύπα να κρυφτούμε, αν υπογραφεί η σύμβαση για τα σκουπίδια» έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας! (vd)

«Θα ψάχνουμε τρύπα να κρυφτούμε, αν υπογραφεί η σύμβαση για τα σκουπίδια» έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας! (vd)
Πολλές φορές, στο πρόσφατο παρελθόν, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία, έχει εκφράσει την κάθετη αντίθεσή του, στο ΣΔΙΤ της Περιφέρειας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου.
Παρά ταύτα όμως ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης ανακοίνωσε σήμερα (8/4/2017) ότι η σύμβαση του έργου θα προχωρήσει κανονικά και μάλιστα μέσα στον Απρίλιο!
Μία από τις πλέον χαρακτηριστικές αντιδράσεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για το έργο αυτό, είχε εκφραστεί, πριν από ακριβώς ένα χρόνο πριν (Απρίλιος 2016), όταν στη συνέλευση του κόμματος στην Τρίπολη, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Παπαζαχαρίας έλεγε ότι η σύμβαση της ΤΕΡΝΑ είναι «ληστρική» και υπογράμμιζε προς τους συμτρόφους του στο κόμμα ...
«Δεν θα έχουμε μούτρα να παρουσιαστούμε εάν υπογραφεί η πρόταση της ΤΕΡΝΑ. Θα ψάχνουμε τρύπα να κρυφτούμε».
Δείτε το βίντεο (Στο τελευταίο του λεπτό)...
 
ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
 
Ένα στοιχείο που τονίζει η Κυβέρνηση είναι ότι βελτίωσε σημαντικά τους όρους που προέβλεπε η προηγούμενη σύμβαση, επισημαίνοντας ότι «υπάρχει σημαντική μείωση στα ανταποδοτικά τέλη που θα επιβαρύνουν τους πολίτες, λαμβάνοντας υπόψη τη μείωση του κόστους μεταφοράς και τη δυνατότητα διαχείρισης και αξιοποίησης μεγαλύτερης ποσότητας απορριμμάτων από τους Δήμους».
Ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρθηκε στα παρακάτω σημεία:
α) μείωση του χρόνου διάρκειας της σύμβασης από 27 σε 21 χρόνια.
β) μείωση της εγγυημένης ποσότητας που θα αποδίδεται στην κεντρική διαχείριση από 150.000 χιλιάδες τόνους σε 100.000 χιλιάδες τόνους.
γ) κατασκευή επτά (7) σταθμών μεταφόρτωσης αντί για δύο (2).
δ) ανταποδοτική παροχή ρεύματος σε κατοίκους της περιοχής, το οποίο θα προέρχεται από δωρεά της κατασκευάστριας εταιρείας μετά από την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων.

1 σχόλιο

  • Ορυχος
    Ορυχος Κυριακή, 09 Απριλίου 2017 04:37 Σύνδεσμος σχολίου

    Το ιδανικό ειναι να κανει ο καθε νομος διαχείριση στα δικά του σκουπίδια !που ξέρουμε η Τερνα οτι δεν θα μας κουβαλάει και σκουπίδια απο άλλες χώρες για το κέρδος και οι 100 χιλιαδες τόνοι θα ειναι στην πραγματικότητα 1 εκκατομυρίο τόνοι !Πρεπει να κάνουμε και κινητοποίηση για να μην φέρουνε τα βιομηχανικά απόβλητα στην μεγαλοπολη γιατι όλη η ΑΡΚΑΔΙΑ θα μολυνθεί και η Μεσσηνία !Οι κάτοικοι της Μεγαλοπολης ειναι απελπιστικά λίγοι ,αν δεν κινητοποιηθεί ο κόσμος της Τρίπολης και της Μεσσηνίας δεν θα καταφέρουμε τίποτα !

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...