Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στις εκδηλώσεις για την έξοδο του Μεσολογγίου ο Δήμος Τρίπολης - Εντυπωσιακή η Φιλαρμονική! (vd)

Στις εκδηλώσεις για την έξοδο του Μεσολογγίου ο Δήμος Τρίπολης - Εντυπωσιακή η Φιλαρμονική! (vd)
Εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στην 191η επέτειο της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων έγιναν στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και ο Δήμος Τρίπολης ήταν «παρών» για άλλη μία χρονιά. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη. Εκεί ήταν και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
Στις εκδηλώσεις ήταν -ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή - ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Δήμου Τρίπολης κ. Θεόδωρος Καραλής, η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης, ενώ επίσης από την Αρκαδία συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, η Στρατιωτική Μουσική το Γενικό Λύκειο Μεγαλόπολης και η Αρκαδιανή.

Φέτος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, τιμήθηκε η φίλη χώρα της Πολωνίας και όλοι οι Πολωνοί Φιλέλληνες, καθώς και η αδελφοποιημένη Κοινότητα Σαμαρίνας του Δήμου Γρεβενών.
Το απόγευμα του Σαββάτου (8/4/2017) ξεκίνησε η Λεωφόρος των Φιλαρμονικών, όπου συμμετείχε και η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης.
Η εκκίνηση των Φιλαρμονικών έγινε από την Πύλη, ακολούθησε διέλευση από το κέντρο της πόλης και τερματισμός στο Μνημείο Μάγερ.

Αργότερα, ξεκίνησε η πομπή από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος για τον Κήπο των Ηρώων.
Εκεί, τελέστηκε δέηση και κατάθεση στεφάνων από την Ελληνική Κυβέρνηση, την Βουλή των Ελλήνων, την Πρεσβεία Πολωνίας στην Ελλάδα ως τιμώμενη χώρα, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, την Ακαδημία Αθηνών, τον Πρόεδρο ΚΕΔΕ, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμαρχο Γρεβενών (για την αδελφοποιημένη Τοπική Κοινότητα Σαμαρίνας) και τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Στη συνέχεια, έγινε η βράβευση των νικητών του 71ου Δρόμου Θυσίας και αναγνώστηκε ο πανηγυρικός από το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, κ. Νικόλαο Καραπάνο.
Αμέσως μετά, ακολούθησε η αναπαράσταση της ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχε η χορωδία του Πνευματικού, Κοινωνικού, Αθλητικού Κέντρου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Σπύρου Χολέβα.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Θ. ΚΑΡΑΛΗ

"Εορτάζουμε σήμερα εδώ στην Ιερά πόλη του Μεσολογγίου την επέτειο των 191 χρόνων της εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των ελευθέρων πολιορκημένων Ελλήνων στρατιωτών και αμάχων την νύχτα μεταξύ 10ης και 11ης Απριλίου 1826 που συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα γεγονότα της ιστορίας μας.
Ο Δήμος Τρίπολης είναι και φέτος παρόν στην αδελφοποιημένη πόλη του Μεσολογγίου μετά από την πρόσκληση του Δημάρχου κυρίου Νίκου Καραπάνου δίπλα στα αδέλφια μας του Μεσολογγίτες με την παρουσία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και χορευτικών συλλόγων.
Χρόνια πολλά και καλά και να ευχηθώ γρήγορα η πατρίδα μας να βγει από το σημερινό αδιέξοδο.
Εμείς οι Έλληνες είμαστε ένας λαός που όταν το αποφασίζει ο ίδιος μπορεί να πραγματοποιεί τις πιο ηρωικές εξόδους του»."

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ IONIAN TV

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...