Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ένας Αρκάς δημοσιογράφος ταξίδεψε στην Αμερική! (εικόνες)

Ένας Αρκάς δημοσιογράφος ταξίδεψε στην Αμερική! (εικόνες)
O Aρκάς δημοσιογράφος, Αντώνης Χαμπηλομάτης, παραδίσει την δική του εμπειρία από το ταξίδι του, στην μακρινή Αμερική και συγκεκριμένα στο Chicago.
 
"Ήταν ένα όμορφο αλλά και δύσκολο
ταξίδι, λόγω τεχνικών δυσκολιών της αεροπορικής εταιρίας που ταξιδεύαμε, ειδικά από τη διαδρομή Λονδίνο - Σικάγο! Το Σικάγο είναι μια όμορφη μεγαλούπολη, με έντονο το στοιχείο και άλλων εθνοτήτων, αλλά και παρά πολύ έντονο σε ορισμένα σημεία του το Ελληνικό στοιχείο! Οι Έλληνες στο Σικάγο αριθμούνται περί τις 300.000!
Επειδή ταξίδεψα για καθαρά επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους αυτή τη φορά περιηγήθηκα σε λίγους και επιλεγμένους τόπους, όπως το κέντρο του Σικάγο, απέναντι από το δικαστήριο, τη γέφυρα πάνω από το ποτάμι (πλησίον του κέντρου) που περνά το τραίνο, το Πάρκο έμπροσθεν του Παιδικού και Ναυτικού Μουσείου, το Παιδικό Μουσείο, το θερμοκήπιο (εντός του Παιδικού Μουσείου), το ποτάμι που διέρχεται δυτικά της πόλης και κατά την ημέρα που τράβηξα τις φωτογραφίες (11/3/2017) ο δήμος του Σικάγο είχε χρωματίσει τα νερά του πράσινα, λόγω της εορτής των Ιρλανδών του Αγίου Πατρικίου.
Το καράβι που μετέφερε τουρίστες και διέρχεται του ποταμού, τον ουρανοξύστη του Τραμπ στο Σικάγο (η φωτογραφία είναι τραβηγμένη έμπροσθεν του πανεπιστήμιου του Σικάγο) και το πανεπιστήμιο του Σικάγο.
Επίσης, συμμετείχα σε ειρηνική πορεία - διαδήλωση των Θιβετιανών της πόλης του Σικάγο, κατά της Κινεζικής κατοχής της χώρας τους, έμπροσθεν του Κινεζικού προξενείου την Τρίτη (7/3/2017).
Υ.Γ. Εδώ ενεπλάκη εντελώς τυχαία αλλά τράβηξα μερικές φωτογραφίες, παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη που υπήρχε στην πορεία - διαδήλωση!
Το ταξίδι της επιστροφής ξεκίνησε την Κυριακή (12/3/2017)  και τελείωσε το βράδυ της Δευτέρας στην Καλαμάτα (13/3/2017). Σύντομα θα ταξιδέψω και πάλι στο Chicago και θα ανακαλύψω μέρη που επισκέπτονται οι δικοί μας Έλληνες – πατριώτες που ζουν εκεί!»
Αντώνης Χαμπηλομάτης
Δημοσιογράφος

Fun Page Facebook Antonis Xampilomatis

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...