Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Δήμος Τρίπολης στο κλείσιμο των εκδηλώσεων για την Έξοδο του Μεσολογγίου (vd)

Ο Δήμος Τρίπολης στο κλείσιμο των εκδηλώσεων για την Έξοδο του Μεσολογγίου (vd)
Κορυφώθηκαν την Κυριακή των Βαΐων οι εκδηλώσεις για την έξοδο του Μεσολογγίου. Στις εκδηλώσεις παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Να σημειωθεί ότι στις εκδηλώσεις υπήρχε και αντιπροσωπεία του Δήμου Τρίπολης. Επικεφαλής ήταν ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ, Θεόδωρος Καραλής, ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δήμου, καθώς και το Γυμνάσιο Μεγαλόπολης, η Στρατιωτική Μουσική και η Αρκαδιανή.
Λίγο πριν τις 11.00 το πρωί, έγινε άφιξη και υποδοχή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.
Ακολούθησε Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ.Κοσμά.
Μετά, ξεκίνησε η πομπή από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και μετάβαση στον Κήπο των Ηρώων. Τρισάγιο στους Αθάνατους Νεκρούς.
Κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο των Ηρώων έγινε ακολούθως από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο.
Το Μοιρολόι «Να ζει το Μεσολόγγι» ακούστηκε από την κ.Vivian Douglas υψίφωνο, ενώ συμμετείχε η χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου υπό την διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Σπύρου Χολέβα.
Το απόγευμα, έγινε η επιστροφή της Εικόνας της Εξόδου με πομπή από τον Κήπο των Ηρώων στην αίθουσα τελετών του Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...