Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αποφάσεις για το έργο συντήρησης του επαρχιακού δρόμου Κοντοβάζαινα– Βάχλια– Δήμητρα

Αποφάσεις για το έργο συντήρησης του επαρχιακού δρόμου Κοντοβάζαινα– Βάχλια– Δήμητρα
Την επόμενη Τετάρτη, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου θα εγκρίνει τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Γορτυνίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Πελοποννήσου, για την υλοποίηση του έργου: Συντήρηση του επαρχιακού δρόμου Κοντοβάζαινα– Βάχλια– Δήμητρα και δρόμων που συμβάλουν.
Για το θέμα αυτό, είχε προηγηθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας.
Αντικείμενο του έργου είναι η Συντήρηση του δρόμου από τη διασταύρωση της επαρχιακής οδού Κοντοβάζαινα-Δήμητρα-Βάχλια προς Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής, μέρος του οποίου ανήκει σε δημοτική οδό και χρήζει ανάγκης συντήρησης.
Ειδικότεροι στόχοι του έργου είναι η δημιουργία και η επίτευξη:
 Βελτίωση της μετακίνησης των κατοίκων
 Επαρκούς δικτύου προσπέλασης των επισκεπτών
Το αναφερόμενο δίκτυο είναι δημοτικό και σήμερα η πρόσβαση είναι ευχερής ακόμα και με Ι.Χ. Οι επεμβάσεις συμβάλλουν στην βελτίωση της πρόσβασης των οχημάτων, εξασφαλίζουν τις μετακινήσεις των επισκεπτών και κατά συνέπεια αποτελούν παράγοντα προσέλκυσης επισκεπτών καθώς επίσης αναδεικνύουν την Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής.
Δεδομένου ότι ο Κύριος του Έργου δεν διαθέτει πόρους για τη χρηματοδότηση ώστε να προχωρήσει στην υλοποίηση του συγκεκριμένου Έργου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις του Νόμου 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, η Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας και ο Δήμος Γορτυνίας , αποφάσισαν να συμπράξουν, προκειμένου να επιτευχθεί η ορθή, εμπρόθεσμη και άρτια υλοποίηση του παραπάνω έργου.
Ως εκ τούτου ο Δήμος Γορτυνίας εκχωρεί το δικαίωμα υλοποίησης του έργου, που αφορά στην  εδαφική του περιφέρεια προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου με Φορέα Υλοποίησης την Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αρκαδίας.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 200.000,00 €.
Η ισχύς της σύμβασης αρχίζει με την υπογραφή των συμβαλλόμενων μερών και διαρκεί μέχρι την οριστική παραλαβή του έργου (δηλαδή, εντός 15 μηνών από την βεβαίωση περαίωσης του έργου).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...