Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σκαντζός για σκουπίδια: «Ναι στα ΣΔΙΤ, αλλά με πιο χαμηλό κόστος για τους πολίτες»

Σκαντζός για σκουπίδια: «Ναι στα ΣΔΙΤ, αλλά με πιο χαμηλό κόστος για τους πολίτες»

Την εκτίμησή του ότι δεν πρόκειται ποτέ να υπογραφεί τελικά η σύμβαση ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο, ακόμα κι αν νομοθετήσει η Κυβέρνηση, εξέφρασε το μέλος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και πρώην Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Μανώλης Σκαντζός, ο οποίος μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης.

«Ένα χρόνο πριν η Κυβέρνηση ψληφιζε νόμο που έδινε την αρμοδιότητα για τη διαχείριση των απορριμμάτων στους Δήμους (ΦΟΔΣΑ). Τώρα θα το σβήσει αυτό και θα ξαναγυρίσει πίσω την αρμοδιότητα; Ακόμα κι νομοθετήσει η Κυβέρνηση, θα πρέπει το ΣΔΙΤ να περάσει με τις τροποποιήσεις του, ξανά από το ΕΛγκτικό, που σημαίνει ότι θα φάμε δύο χρόνια. Για το έργο αυτό δεν πρόκειται ποτέ να υπογραφεί η σύμβαση» είπε.

Ο κ. Σκαντζός είπε ότι είναι υπέρ των ΣΔΙΤ, ως μέθοδο υλοποίησης των έργων, αλλά διαφωνεί με το συγκεκριμένο ΣΔΙΤ διότι είναι ακριβό και θα προκαλέσει αυξήσεις στα δημοτικά τέλη καθαριότητας.

Η πρόταση του είναι οι μεγάλοι δήμοι της Πελοποννήσου μαζί με κάποιους μικρότερους να δημιουργήσουν τοπικές μονάδες διαχείρισης έτσι ώστε να διαχειρίζονται τα δικά τους σκουπίδια αλλά και τα σκουπιδιών κάποιων όμορων δήμων.

Μάλιστα, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι σε έξι μήνες οι μονάδες αυτές θα είναι έτοιμες!

«Θα το λύσουμε το προσωρινό ζήτημα και θα πάμε σε νέο ΣΔΙΤ που θα αποφασίσει ο ΦΟΔΣΑ. Θα υπάρξει διαφορά στην τιμή, το νέο ΣΔΙΤ θα είναι  στη μισή τιμή».

Τέλος, ο κ. Σκαντζός κατέταξε στην ίδια πλευρά την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και τον Δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, που υποστηρίζουν τη λύση του συγκεκριμένου έργου ΣΔΙΤ.

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 16:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Σκαντζος δεν ενδιαφέρεται να λυθεί το πρόβλημα,αλλά για το πως θα βολευτεί η τριανδρία που διοικεί τον Δήμο....

  • ΓΙΑΝΝΗΣ
    ΓΙΑΝΝΗΣ Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 14:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Τελικά, να το καλοσκεφτείς, με όσα λέι ο Σκαντζός συμφωνεί και ο Νίκας. Ο τελευταίος λέει ότι το ΣΔΙΤ είναι ακριβό και ότι ο διαγωνισμός είχε προβλήματα (έχω ενστάσεις, λέει..) . Ο Σκαντζός λεέι ότι το ΣΔΙΤ είναι πανακριβό και ότι είναι παράνομο να εμποδιστούν οι πρωτοβουλίες τοπικής διαχείρισης από τους Δήμους . Όμως ο Νίκας να και καταγγέλει παρανομίες, τελικά αποδέχεται το ΣΔΙΤ ως αναγκαίο κακό . Δηλαδή κάτι σας την ατυχέστατη παροιμία περι αδυναμίας αποφυγής του βιασμού .....;;;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...