Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Παναγιά στο Χρυσοβίτσι θα φωτιστεί και θα "ντυθεί" με παραδοσιακή πέτρα! (vd)

Η Παναγιά στο Χρυσοβίτσι θα φωτιστεί και θα "ντυθεί" με παραδοσιακή πέτρα! (vd)
Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Χρυσοβιτσιωτών και σε συνεννόηση με τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο ξεκίνησαν εργασίες στην Εκκλησία της Παναγίας του χωριού, εκεί που προσκύνησε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στις 2 Απριλίου του 1821. Ο Γέρος του Μοριά είδε τότε όραμα με την Παναγία να του υπόσχεται τη νίκη και από εκείνη τη στιγμή και μετά έλεγε ότι «Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του και δεν πρόκειται να την πάρει πίσω».
Τις ανακοινώσεις για τις εργασίες έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χρυσοβιτσιωτών κ. Γιώργος Πραχαλιάς ο οποίος τόνισε πως για τα έργα αυτά απευθύνθηκαν στον γνωστό Αρκά εφοπλιστή κ. Μαρτίνο ο οποίος έχει συνδράμει  σε πολλά έργα ανάπλασης εκκλησιαστικών μνημείων κατά το παρελθόν.
Στόχος είναι να αναδειχθεί η Παναγιά στο Χρυσοβίτσι, να γίνει ανάπλαση  του περιβάλλοντος χώρου για να υποδεχθεί το 2021 τις εκδηλώσεις που θα γίνουν για τα 200 χρόνια από τον Αγώνα του ’21.
Η Εκκλησία έχει δεχτεί πολλές καταπονήσεις τα προηγούμενα χρόνια και το έργο είναι ιδιαίτερα δύσκολο.
Ήδη, έχουν γίνει τσιμεντοστρώσεις και ο περιβάλλοντας χώρος θα στρωθεί με παραδοσιακή πέτρα.
Τα έργα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Δεκαπενταύγουστο και θα γίνουν με σεβασμό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής.
Ο κ. Πραχαλιάς τόνισε αρκετές φορές ότι χωρίς τη βοήθεια του κ. Μαρτίνου, το έργο αυτό δεν θα μπορούσε να προχωρήσει και φυσικά τον ευχαρίστησε δημοσίως. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...