Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα πάρκα της Τρίπολης: Η βαθμολογία της WWF - Ξεχωρίζει το πάρκο της Άρεως!

Τα πάρκα της Τρίπολης: Η βαθμολογία της WWF - Ξεχωρίζει το πάρκο της Άρεως!

Μέσα από την καινοτόμο εφαρμογή WWF GreenSpaces, πολίτες έχουν αξιολογήσει μέχρι στιγμής χώρους πρασίνου στην Τρίπολη.

«Το WWF GreenSpaces είναι η φωνή των πολιτών για το πράσινο της πόλης τους. Η άποψη τους, όπως καταγράφεται μέσα από την εφαρμογή, δείχνει ότι όλες οι δημοτικές αρχές μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα για να προσφέρουν ένα καλύτερο περιβάλλον στους δημότες και να τους φέρουν ξανά στο πράσινο της γειτονιάς και της πόλης τους. Καλούμε λοιπόν τις δημοτικές αρχές να μελετήσουν εποικοδομητικά την άποψη των πολιτών και να προβούν άμεσα σε πρωτοβουλίες για περισσότερο και καλύτερο πράσινο», σημειώνει ο Αχιλλέας Πληθάρας, υπεύθυνος προγραμμάτων ευαισθητοποίησης του WWF Ελλάς.

Πώς βαθμολογούν λοιπόν το πράσινο της Τρίπολης και τι προκύπτει από τα αποτελέσματα της αξιολόγησης που δημοσιεύονται σήμερα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το WWF Ελλάς;

Αυτό που προκύπτει είναι ότι η Τρίπολη είναι μέσα στις πέντε κορυφαίες πόλεις σε πράσινους χώρους στην Ελλάδα. Σε επίπεδο Δήμων, η Καλαμάτα (μέσο όρο 7,8), η Πετρούπολη (μ.ό.7,7), το Ίλιον (μ.ό. 7,7), η Βάρη - Βούλα– Βουλιαγμένη (7,5), η Τρίπολη (7,4), η Φιλοθέη-Ψυχικό (7,3), η Λυκόβρυση-Πεύκη (7,2) είναι οι περιοχές των οποίων τα πάρκα έχουν λάβει κατά μέσο όρο την υψηλότερη βαθμολογία, Από την άλλη πλευρά, ο χαμηλότερος μέσος όρος βαθμολογίας σε χώρους πρασίνου εντοπίζεται στους δήμους Κασσάνδρας (μ.ό. 3,6), Θέρμης (4,3), Ρεθύμνου (4,7), Λάρισας (4,8), Ζωγράφου (4,8).

Επίσης, το πάρκο της πλατείας Άρεως, στην οδό Παπαρρηγοπούλου, είναι 17ο στην Ελλάδα και έχει μία από τις υχηλότερες βαθμολογίες στη χώρα.

Αντίθετα το πάρκο στην Παναρκάδων εμφανιζει μία από τις χαμηλότερες βαθμολογίες. 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

parkatripoli2017

1 σχόλιο

  • Ζαφερόπουλος  Χαράλαμπος
    Ζαφερόπουλος Χαράλαμπος Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 22:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Υπερηφάνεια για τη πόλη μας ! ικανοποίηση και χαρά για μας που είμαστε κάθε μέρα στο τμήμα πρασίνου του ΔΉΜΟΥ ΤΡΊΠΟΛΙΣ , με μεγάλη αγάπη γιαυτό που κάνουμε !!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...