Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παυλής: «Προχωρά η μονάδα για τα σκουπίδια στο Μεγαβούνι. Θα καθαρίσουμε τον Άγιο Βλάση και την Αγία Τριάδα»!

Παυλής: «Προχωρά η μονάδα για τα σκουπίδια στο Μεγαβούνι. Θα καθαρίσουμε τον Άγιο Βλάση και την Αγία Τριάδα»!
Απολύτως σαφές κατέστησε ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, ότι ο σχεδιασμός του δήμου για α λειτουργήσει μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στο Μεγαβούνι θα υλοποιηθεί κατά γράμμα, μιλώντας το πρωί στη Δημοτική Ραδιοφωνία.

Ο κ. Παυλής είπε ότι έχει ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για τη διαμόρφωση του χωρίου και την περίφραξη και πως την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν εξελίξεις για τις προσφορές που έχουν ήδη κατατεθεί και είναι συνολικά 16.

Παράλληλα, είπε πως θα «τρέξουν» και άλλοι διαγωνισμοί για τις κτιριακές εγκαταστάσεις και ό,τι άλλο απαιτείται για να λειτουργήσει αυτή η μονάδα.

Στους ισχυρισμούς του κ. Σμυρνιώτη ότι υπάρχουν ιδιωτικές εκτάσεις στην περιοχή, με βάση τους δασικούς χάρτες, ο Δήμαρχος είπε ότι οι ιδιοκτήτες πρέπει να απευθυνθούν στο δασαρχείο και αυτό δεν είναι θέμα του δήμου, με δεδομένο ότι ο Δήμος έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εν λόγω έκταση.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, για το υπόλειμμα που θα απομένει, μετά την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση, μία λύση που εξετάζεται είναι να γίνει ένας χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων στα όρια Αργολίδας και Κορινθίας, χώρος που θα διαχειρίζονται από κοινού οι Δήμοι Κορινθίων, Άργους και Τρίπολης.

Τέλος, ο κ. Παυλής είπε πως όταν λειτουργήσει η μονάδα στο Μεγαβούνι, θα ξεκινήσει ο καθαρισμός των χωματερών της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Βλάση και παράλληλα θα υπάρξει πρόβλεψη και για την παλιά χωματερή του Πλατώματος, που ανήκει στον Δήμο Τρίπολης!

5 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017 01:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Είμαστε η μοναδική "δυτική"τρομάρα μας χώρα που ακομα ψαχνουμε πώς θα διαχειριστούμε τα σκουπίδια. Εν ετει 2020 πετάμε τα σκουπίφια εε χωματερες και τα καίμε τη στιγμή που χώρες αλλες φτιάχνουν έπιπλα απο ανακυκλωμενα σκουπίδια και να χρησιμοποιούν για παραγωγή ενέργειας. Ας κοιτάξουν πρώτα οι εκάδτοτε δημαρχαίοι ανεξαρτήτως παράταξης να δώσουν λίγη παιδεία στο λαό και μετά ας δουν και τις χωματερές. Ας μάθουν πρώτα οι Τριπολιτσιώτες ότι η κάδοι δεν είναι μπασκέτες να πετάνε τα σκουπίδια τρίποντο από τα αμάξια τους και προχωράμε και στα υπόλοιπα. Είναι θλιβερό μια μικρή σχετικά αλλά όμορφη πόλη να είναι μέσα στη βρώμα από τους ανοιχτούς κάδους και τα ακουμπισμένα κάτω σκουπίδια ή πάνω σε κλειστούς κάδους γιατί κάτι "κλώσσες" και κάποιοι "εμίρηδες" σιχάνονται τρομάρα τους να πατήσουν το " σκαλάκι" του κάδου και να πετάξουν μέσα το σκουπιδάκι τους. Καλοκαίρι ανοιχτοί κάδοι βρώμα από τη ζέστη.Χειμώνα ανοιχτοί κάδοι βρώμα από τα λιμνάζοντα νερά.....
    "Αλλά τι με νοίαζει εμένα, ο κάδος είναι στο δίπλα στενό , άλλος θα τρώει τη μπίχλα"

  • Ε????
    Ε???? Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017 23:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Με την λύση ασχολείται απο την πρώτη μερα που ανέλαβε και οταν βρήκε τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ του πρώην στους δρόμους! Τωρα που βλέπετε οτι η λύση πλησιάζει, βάζετε εμπόδια Καθημερινα να μην γινει τιποτα. Αυτο σας ενδιαφέρει, να μην γινει τιποτα και φυσικά να έρθει η τερνα!!! Τυχαίο?? δεν νομίζω. Φαίνετε άλλωστε και απο τις συναλλαγές που εχει ο καθένας!!!

  • ΑΝΩΝΥΜΟΙ
    ΑΝΩΝΥΜΟΙ Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017 19:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Οι λύσεις είναι μέσα στο τσεπάκι του @ 18.16, αχ τι έχει μέσα αυτό το τσεπάκι οεοεοεοεοεοεοεοε!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017 18:16 Σύνδεσμος σχολίου

    ΨΕΜΑ ΨΕΜΑ ΨΕΜΑ !!
    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΣΑΚΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,
    ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΛΥΣΗ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑ ;
    ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΧΩΡΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ;

  • ΑΝΩΝΥΜΟΙ
    ΑΝΩΝΥΜΟΙ Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017 15:37 Σύνδεσμος σχολίου

    Μάλλον πρόκειται για συνεργασία με τον άλλο δήμο που και αυτός δήλωσε ότι ετοιμάζει μονάδα για τα απορρίμματα, τον Δήμο Κορινθίων, (από τους αντίθετους στην Περιφέρεια) . Αναμένουμε δηλώσεις και από δήμους που είναι ενάντια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ποιος είναι από πίσω;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...