Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Πνίγηκαν» οι καλλιέργειες στον κάμπο της Μηλιάς – Νέες διαμαρτυρίες για τη μονάδα βιοαερίου (vd)

«Πνίγηκαν» οι καλλιέργειες στον κάμπο της Μηλιάς – Νέες διαμαρτυρίες για τη μονάδα βιοαερίου (vd)

Για ολική καταστροφή μιλούν οι παραγωγοί που έχουν τις καλλιέργειες τους στον κάμπο της Μηλιάς και συγκεκριμένα πίσω από το εργοστάσιο βιοαερίου που έχει εγκατασταθεί εκεί. 

κάτοικοι καταγγέλλουν μπάζωμα του ρέματος, με αποτέλεσμα να «πνιγούν» οι καλλιέργειες τους που βρίσκονται πίσω από το εργοστάσιο. 
«Πάντα η περιοχή λιμνάζει αλλά ποτέ δεν γέμιζε νερό τόσο πολύ πίσω από το εργοστάσιο», δηλώνουν. «Πέρυσι είχε φτάσει το νερό 2,5 μέτρα, αν γίνει και φέτος αυτό εμείς τελειώσαμε', υποστηρίζουν.

Τριάντα χρόνια τώρα παραγωγός που έχει 2000 δέντρα (μηλιές) δίπλα από το εργοστάσιο δεν θυμάται να μην μπορούσε να μπει στο χωράφι του λόγω της πλημμύρας. Για πολλαπλή φορά φωνάζουν και διαμαρτύρονται αγανακτισμένοι για την μονάδα βιοαερίου που δρομολογείται να λειτουργήσει στον κάμπο και υποστηρίζουν ότι 'δεν πρόκειται για έργο πνοής αλλά για έργο ντροπής'. Εκφράζουν ακόμη ανησυχίες και για τα νερά αυτά που οδηγούνται στο 'Γκουρτσούλη' όπου βρίσκεται το Μεθύδριο και υδρεύεται από εκεί η Τρίπολη.
Δείτε στο βίντεο τι λένε ακριβώς οι ίδιοι οι παραγωγοί.
Οι φωτογραφίες από την πλημμυρισμένη περιοχή τραβήχτηκαν σήμερα, ενώ οι κοντινές φωτογραφίες από το ρέμα τραβήχτηκαν στις 28/12 από κάτοικο και παραγωγό της περιοχής.

 
 
 
 
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...