Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έμειναν από κάρβουνο οι μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη!

Έμειναν από κάρβουνο οι μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη!

Σύμφωνα με το ιστολόγιο www.kafeneio-megalopolis.blogspot.gr, μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει η ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη με την κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα λόγω της κακοκαιρίας αλλά και προβλημάτων στο Ορυχείο της Μεγαλόπολης , υπάρχει μεγάλη μείωση στις ποσότητες κάρβουνου που παράγονται.

Σαν αποτέλεσμα είχαμε το σβήσιμο της Μονάδας 4 και φραξίματα στα συστήματα λιγνίτη και επίσης είχαμε μεγάλα προβλήματα και στην μονάδα 3 η οποία τελικά τέθηκε και αυτή εκτός λειτουργίας!!
Η μονάδα 3 έχει μπει πάλι στο σύστημα αλλά λειτουργεί οριακά ενώ η μονάδα 4 αναμένεται να ξεκινήσει πάλι την Κυριακή αν καταφέρει  το Ορυχείο να την τροφοδοτήσει με κάρβουνο!!
Η παραγωγή του Ορυχείου έχει μειωθεί από τους 25 τόνους ημερησίως στους 2 !! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον καύσιμο για την ασφαλή λειτουργία των μονάδων.
Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που  προτείνουν να επισπευσθεί  η προγραμματισμένη συντήρηση της μονάδας 3 μήπως και δοθεί προσωρινή λύση στην τροφοδοσία των μονάδων!
Αυτή είναι η κατάντια που έχουν φέρει την ΔΕΗ οι αποφάσεις και οι μειώσεις των υπευθύνων!
Σημειώνεται ότι η ζημιά από τις κρατήσεις των μονάδων και την καύση πετρελαίου για υποστήριξη της καύσης είναι τεράστια!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...