Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επενδυτές ενδιαφέρονται για το Σανατόριο "Μάνα" στην ορεινή Γορτυνία!

Επενδυτές ενδιαφέρονται για το Σανατόριο "Μάνα" στην ορεινή Γορτυνία!
Το ΤΑΙΠΕΔ ότι συνολικά 20 επενδυτές εκδήλωσαν ενδιαφέρον υποβάλλοντας φάκελο δικαιολογητικών και οικονομικές προσφορές για τη συμμετοχή τους στη διαγωνιστική διαδικασία μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών – αξιοποίησης ακινήτων www.e-publicrealestate.gr για μία σειρά από ακίνητα.
Ανάμεσα σε αυτά τα ακίνητα βρίσκεται και το  Σανατόριο Μάνα: Αγροτεμάχιο, όμορο στο Σανατόριο Μάνα, στην θέση Κορφοξυλιά του δήμου Γορτυνίας που βρίσκεται στην ορεινή Αρκαδία (50ετής μίσθωση).

Σε παλαιότερη διαγωνιστική διαδικασία, το ΤΑΙΠΕΔ είχε τονίσει ότι στόχος είναι η ανάπτυξη πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων (Boutique Hotels)!
Επίσης, ανέφερε ότι το πρώην Σανατόριο Μάνα βρίσκεται σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον στο ελατόδασος του Μαινάλου πολύ κοντά στον δρόμο που συνδέει την Βυτίνα με την Δημητσάνα και απέχει από την Αθήνα περίπου 200 χλμ  Το Σανατόριο είναι κτισμένο με ντόπια γκρίζα ασβεστολιθική πέτρα. Το κτίριο περιλαμβάνει υπόγειο 500 μ2, ισόγειο 660 μ2 και δύο ορόφους από 660 μ2-σύνολο περίπου 2500 μ2. Άλλα χαρακτηριστικά του κτιρίου είναι οι νεοκλασσικές επιρροές, στοιχεία που εμφανίζονται σε κτίρια της αντίστοιχης περιόδου τόσο σε παραδοσιακούς οικισμούς όσο και στην Τρίπολη.

Επίσης, στην Πελοπόννησο, βρίσκονται τα εξής ακίνητα:
Παλιά πόλη Ναυπλίου: Τριώροφο κτίριο επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου αρ. 6 εντός του παραδοσιακού ιστού της πόλης του Ναυπλίου (πώληση).
Πάτρα, Αχαΐα: Τριώροφο κτίριο με διατηρητέα πρόσοψη επί της οδού Αγίου Νικολάου αρ. 8 στο κέντρο της Πάτρας (πώληση).
Πρώην Ειρηνοδικείο Ανδρίτσαινας: Τριώροφο λιθόκτιστο κεραμοσκεπές κτίσμα που βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Μεγαλόπολης – Ανδρίτσαινας, στην συνοικία Αγίας Βαρβάρας Ανδρίτσαινας (πώληση).
Σαμπάριζα, Ερμιόνη: Τρία γειτνιάζοντα οικόπεδα στην Σαμπάριζα Ερμιόνης του Νομού Αργολίδας (πώληση).
Κατόπιν ελέγχου των δικαιολογητικών συμμετοχής, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει για την επιλογή των συμμετεχόντων και για τις τιμές εκκίνησης της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για κάθε ακίνητο, με βάση την υψηλότερη έγκυρη υποβληθείσα οικονομική προσφορά και την ανεξάρτητη αποτίμηση.
Το ΤΑΙΠΕΔ θα αξιολογήσει όλες τις δυνατές λύσεις και θα προχωρήσει σε νέα διαδικασία αξιοποίησης του ακινήτου «Πρώην Ειρηνοδικείο Κλειτορίας» στο Δήμο Καλαβρύτων του Νομού Αχαΐας για το οποίο δεν εκδηλώθηκε επενδυτικό ενδιαφέρον.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...