Menu
RSS
Παρασκευή, 03/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παυλής σε Σμυρνιώτη για ΚΕΔΗΤ: «Από αυτά που έχει ο κ. Τσούκας, τα δικά σας είναι πολλαπλάσια»!

Παυλής σε Σμυρνιώτη για ΚΕΔΗΤ: «Από αυτά που έχει ο κ. Τσούκας, τα δικά σας είναι πολλαπλάσια»!

Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, στις τοποθετήσεις που έκανε για την ΚΕΔΗΤ, στο δημοτικό συμβούλιο.
Αρχικά, ο Δήμαρχος κ. Παυλής πήρε το λόγο και πρότεινε να γίνουν αποδεκτές οι παραιτήσεις τους. Επίσης, πρότεινε στη θέση του κ. Δημόπουλου να πάει ο κ. Σταμάτης και στη θέση του κ. Σταμάτη να πάει ο κ. Παπαδημητρίου (ως αναπληρωματικό μέλος).
Αντιπρόεδρος είπε ότι ορίζεται ο δημότης κ. Γρηγόρης Ρουσιώτης και θα κάνει χρέη Προέδρου για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί για να αναρρώσει η Δώρα Μπρακουμάτσου.
Για τις πληρωμές προσωπικού, ο Δήμαρχος είπε ότι «εδώ και έξι μήνες έχει αιτηθεί η ΚΕΔΗΤ στην ΕΕΤΑΑ για την πληρωμή και εδώ για δύο μήνες για τους παιδικούς σταθμούς. Σήμερα, μας έστειλε μήνυμα από την ΕΕΤΑΑ και μπήκαν τα χρήματα. Άρα, λοιπόν, αν όχι αύριο, την Παρασκευή θα έχουν πιστωθεί τους λογαριασμούς των εργαζομένων. Με ενημέρωσε η κυρία Μπρακουμάτσου.
Μετά την τοποθέτηση του κ. Σμυρνιώτη, ο Δήμαρχος είπε ότι «ο κ. Σμυρνιώτης συνεχίζει το ίδιο παραμύθι. Η δική μου διοίκηση δεν έχει επιβαρύνει την ΚΕΔΗΤ ούτε για ένα ευρώ. Μην μας απειλείτε με Δικαιοσύνη, διότι κι εμείς έχουμε στραφεί στη Δικαιοσύνη. Δεν μπορείτε να μας κουνάτε το δάχτυλο. Εμείς δεν δημιουργήσαμε υποχρεώσεις περαιτέρω από αυτές που ήδη υπήρχαν. Εσείς βαρέσατε πρόσθετα χρέη 200 και 300.000 την επιχείρηση. Επτά διευθυντές είχατε, ξεχάσατε τους ειδικούς συμβούλους;»
«Πλήρωσε τους ανθρώπους και σταμάτα τα καραγκιοζιλίκια. Πρέπει να ντρέπεστε» φώναζε ο κ. Σμυρνιώτης.
Μετά την τοποθέτηση του κ. Τζιούμη, ο Δήμαρχος απάντησε ότι «έχει παρέμβει η Δικαιοσύνη και αυτό τρέχει και πολύ γρήγορα θα υπάρξουν αποτελέσματα. Εδώ και τρία χρόνια, οι όποιες ρυθμίσεις γίνονταν για να πάρουμε ασφαλιστική ενημερότητα. Τώρα, θα πάει η επιχείρηση στις 120 δόσεις και έτσι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Εδώ και 6-8 μήνες έχει απεμπλακεί η διαδικασία της είσπραξης των χρημάτων από την ΕΕΤΤΑ από την ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Για τη συμμετοχή του κόσμου στις δομές της ΚΕΔΗΤ, δεν είναι ίδια εποχή με πριν από δέκα χρόνια, έχουν μπει πολλοί ιδιωτικοί σταθμοί που έχουν και μεταφορές παιδιών. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Είναι σίγουρα καλύτεροι οι παιδικοί μας σταθμοί από των άλλων. Να συζητάμε θέματα για να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας. Όλοι στενοχωριόμαστε όταν δεν παίρνει ο άλλος τον μισθό του. Που ζούμε εμείς;».
Μετά την τοποθέτηση του κ. Τσιαμούλου, ο Δήμαρχος απάντησε … «Συμφωνώ μαζί σου. Πως πληρώνονται οι τρεις και δεν πληρώνονται οι υπόλοιποι; Αυτό είναι ένα σοβαρό ερώτημα. Όλα τα χρήματα της ΕΕΤΑΑ δεν έχουν σχέση με ενημερότητες πλέον. Σημασία έχει οι υπηρεσιακοί παράγοντες να στέλνουν τα χαρτιά στην ΕΕΤΑΑ και να παίρνουμε τα χρήματα.
Δεν θα είναι μόνο ένας μήνας οι πληρωμές.»
Μετά την τοποθέτηση του κ. Νικολάου, ο Δήμαρχος είπε ότι για τα επόμενα δύο χρόνια, είναι διασφαλισμένη η χρηματοδότηση για τους παιδικούς σταθμούς και του «Βοήθεια στο Σπίτι». Και προσπαθούμε να έρχονται απευθείας τα χρήματα στους δήμους.
Στη συνέχεια και μετά τη δευτερολογία του κ. Σμυρνιώτη, ο Δήμαρχος είπε … «Πολύ ζόρι τραβάει ο κ. Σμυρνιώτης, αλλά θα πληρώσει όσα έκανε στη θητεία του και θα σας κάνω μία πρόβλεψη σημερινή. Από αυτά που έχει ο κ. Τσούκας, τα δικά σας είναι πολλαπλάσια. Αφήστε τη Δικαιοσύνη».
Για να συμπληρώσει μετά ότι «η επιχείρηση έχει έσοδα από το μισθωμένο κατάστημα και από το σπήλαιο Κάψια. Έχουμε μειώσει τα πετρέλαια στο 50%. Δεν μπορεί σε ένα σταθμό με δύο παιδιά. Πότε μου έκαναν ένα έγγραφο προς εμένα ότι αντιμετώπισαν πρόβλημα με το πετρέλαιο; Με 20 βαθμούς ζητάτε πετρέλαιο. Από 1η Ιανουαρίου 2018 θα γίνετε σοβαρή προμήθεια πετρελαίου.»
Μετά από μία σύντομη διακοπή του συμβουλίου, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι τον ενημέρωσε η Πρόεδρος Δ. Μπρακουμάτσου πως τακτικό μέλος θα είναι η Μαρία Μάνου (στη θέση της κας Παρασκευοπούλου).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...