Menu
RSS
Τετάρτη, 08/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«44 χρόνια μετά, ο εορτασμός και τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν πάντα επίκαιρα»

«44 χρόνια μετά, ο εορτασμός και τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν πάντα επίκαιρα»

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε το σύμβολο του αγώνα του λαού μας ενάντια στην 7χρονη δικτατορία. Ήταν το αποτέλεσμα της καθημερινής, επίμονης και σκληρής πάλης του λαού κόντρα στην τρομοκρατία, τις διώξεις, τις αντιλήψεις του συμβιβασμού και της ηττοπάθειας. Το Νοέμβρη του 73 στο Πολυτεχνείο βρήκαν την συνέχειά τους οι προηγούμενοι αγώνες του λαού και της νεολαίας.
44 χρόνια μετά, ο εορτασμός και τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν πάντα επίκαιρα. Είναι πηγή έμπνευσης και ανανέωσης της ιστορικής μνήμης. Τα συνθήματα της κορυφαίας αντιδικτατορικής εξέγερσης «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», όχι μόνο δεν ξεθωριάζουν αλλά αποκτούν επιπλέον βαρύτητα, λόγω των συνθηκών που διαμορφώνονται από τη γενικευμένη οικονομική κρίση των τελευταίων ετών.
Για να δικαιωθεί η θυσία των νεαρών φοιτητών και για να γίνει το όραμά τους πραγματικότητα, χρειάζεται σήμερα όσο ποτέ άλλοτε ενότητα-αλληλεγγύη και μαζικότητα. Στους κοινωνικούς αγώνες πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Η ανεργία, οι εργασιακές συνθήκες που παραπέμπουν σε μεσαίωνα και η μετανάστευση δεν μπορεί να είναι το μέλλον των νέων της χώρας μας.
Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στη φοροεπιδρομή και τις συνεχείς περικοπές των συντάξεων που στραγγαλίζουν τα νοικοκυριά και αναγκάζουν τους μικρούς επαγγελματίες να βάλουν λουκέτο.
Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες και τις διεκδικήσεις για δημοκρατία και ισονομία για αποφάσεις και μέτρα που θα ανατρέψουν τη δραματική κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.
Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πάντα επίκαιρο.

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...