Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Διαφωνεί ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γ. Παπαηλιού με την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Διαφωνεί ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γ. Παπαηλιού με την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης


O βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού στις 15.11.2017 συναντήθηκε με εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης και του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας για το θέμα του ενδεχομένου πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων εξέφρασαν την αγωνία, την ανησυχία και βέβαια την αντίθεσή τους σε αυτό το ενδεχόμενο.

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού αναφέρθηκε στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για άμεση πρόσβαση ιδιωτών στο «λιγνίτη», που υποχρεώνει την κυβέρνηση, να λάβει επώδυνες αποφάσεις, οι οποίες εκ των πραγμάτων δεν είναι συμβατές με την πολιτική της.

Υπενθύμισε το γεγονός, ότι, μετά από διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ΑΔΜΗΕ παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο καθώς και την πρόθεση-απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνουν εκτός διαπραγμάτευσης οι υδροηλεκτρικές μονάδες.

Εξέφρασε την «κάθετη» αντίθεσή του στο ενδεχόμενο πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης για λόγους οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς.

Υπογράμμισε την ανάγκη να σχεδιασθεί το μέλλον της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της και αξιώνοντας από την πολιτεία την παροχή πρακτικών «δυνατοτήτων», ώστε αυτά να αξιοποιηθούν.

Τέλος, δήλωσε διατεθειμένος να συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αποτροπής του ενδεχόμενου πώλησης.

1 σχόλιο

  • Δαφνη
    Δαφνη Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017 14:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Είναι εύκολο να κάνουν πολλοί ότι διαφωνούν τώρα, που είναι προδισγεγραμμενη η εξέλιξη από αυτή την κυβέρνηση στα πλαίσια συμφωνιών, είτε αν ήταν πάνω ή ΝΔ μια, από τα ιδια. Πώληση κρίσιμης δημόσιας περιουσίας κι αυτη, είναι κακό για το λαό μας.. Πέρα από τις συνέπειες σε εργαζόμενους.. Ούτε θα διορθώσει τις οποιες παθογένειες χρόνων που εξηγούνται...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...