Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Καμμένος απάντησε στον Βλάση: «Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί για το στρατόπεδο της Τρίπολης»!

Ο Καμμένος απάντησε στον Βλάση: «Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί για το στρατόπεδο της Τρίπολης»!

Την απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, σε ερώτηση του βουλευτή Αρκαδίας της ΝΔ, Κώστα Βλάση, για το ενδεχόμενο να κλείσει το στρατόπεδο της Τρίπολης, φέρνει στη δημοσιότητα το «Καλημέρα Αρκαδία».
Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος παραδέχεται ότι υπάρχει σχέδιο αναδιοργάνωσης, τονίζει όμως ότι για το στρατόπεδο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων της Τρίπολης δεν υπάρχει καμία οριστική απόφαση.
Ουσιαστικά, αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον …

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΛΑΣΗ

«Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της ανακοινωθείσας αναδιοργάνωσης των δομών των Ενόπλων Δυνάμεων τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων πρόκειται να κλείσουν έως το Νοέμβριο, καθώς σχεδιάζεται η βασική στρατιωτική εκπαίδευση να πραγματοποιείται στις μονάδες όπου θα υπηρετήσουν οι νεοσύλλεκτοι. Μια τέτοια εξέλιξη δημιουργεί ερωτηματικά για το μέλλον πολλών Kέντρων Eκπαίδευσης Nεοσυλλέκτων, μεταξύ των οποίων και το ΚΕΝ Τρίπολης.
Με δεδομένο ότι ο θεσμός των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων έχει ιδιαίτερη ιστορική αλλά και ουσιαστική σημασία για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της χώρας,
με δεδομένο ότι η λειτουργία των ΚΕΝ συμβάλλει τα μέγιστα στην ομαλή προσαρμογή των νεοσυλλέκτων και την άρτια εκπαίδευσή τους,
με δεδομένο ότι οι απαντήσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε προηγούμενες σχετικές ερωτήσεις ήταν ασαφείς,
ερωτάται, ο κ. Υπουργός
α) Ποιός είναι ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για τη λειτουργία των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων;
β) Πρόκειται να καταργηθεί το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Τρίπολης;
γ) Σε περίπτωση κατάργησης του ΚΕΝ Τριπόλεως ποιο είναι το πλάνο αξιοποίησης για τις υπάρχουσες δομές αλλά και για το προσωπικό που υπηρετεί εκεί;»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

«Σε απάντηση της (α) σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κύριας Κωνσταντίνος Βλάσης με Θέμα «Λειτουργία Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Τρίπολη» επιτρέψτε μου να σας παραπέμψω στα πρακτικά της συζήτησης της (3) σχετικής η οποία επεβλήθη από άλλο συνάδελφο για το ίδιο ζήτημα, τα οποία και σας καταθέτω συνημμένα.
Ειδικότερα η λειτουργία τον ΚΕΝ Τρίπολης, όπως και όλων των υπολοίπων Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, αποτελεί μέρος της γενικότερης αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία μελετάται την παρούσα περίοδο, χωρίς να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.
Σε ό,τι αφορά στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, έχω διακηρύξει ότι αυτό αποτελεί τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή της ισχύος τους και βρίσκεται μονίμως στο επίκεντρο του σχεδιασμού του ΥΠΕΟΑ.
Συνεπώς, η όποια επίδραση από την αναδιάρθρωση της διαδικασίας κατάταξης των νεοσυλλέκτων και της λειτουργίας των ΚΕΝ επί των στελεχών. που υπηρετούν σε αυτά, 0m αντιμετωπισθεί σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο αλλά και με την πρέπουσα κοινωνική ευαισθησία.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...