Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μεγαλόπολη | Την αντίθεσή του στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ανέδειξε ο Βλάσης

Μεγαλόπολη | Την αντίθεσή του στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ανέδειξε ο Βλάσης

Στη συζήτηση -που έγινε στη Βουλή, για τον Κρατικό προϋπολογισμό του 2018, ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ Κώστας Βλάσης έκανε ειδική αναφορά στην πώληση των λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, για την οποία τόνισε ότι ευθύνεται η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που οδήγησε την εταιρεία σε μια τεράστια υποβάθμιση της χρηματιστηριακής της αξίας και στην εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της. "Κι όλα αυτά όταν το σχέδιο της κυβέρνησης του Α. Σαμαρά με πώληση του 30% - το οποίο “πολέμησαν” - εξασφάλιζε εισροή κεφαλαίων 2 δισ. Ευρώ και έτσι και την βιωσιμότητα της ΔΕΗ, ενώ παράλληλα προστάτευε της μονάδες της Μεγαλόπολης" είπε χαρακτηριστικά.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

"Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε και στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα. Με την πολιτική σας οδηγήσατε την εταιρεία σε μια τεράστια υποβάθμιση της χρηματιστηριακής της αξίας και στην εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της. Εσείς, που κάποτε διαδηλώνατε για τον δημόσιο χαρακτήρα και την προστασία της περιουσίας της, τώρα πουλάτε τις δύο μονάδες της Μεγαλόπολης και αυτές στη Μελίτη, για να ισοσκελίσετε την αποτυχία σας. Όλα αυτά, όταν το σχέδιο της Κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά με πώληση του 30% θα εξασφάλιζε τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ, με εισροή κεφαλαίων 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Για αυτά μας κατηγορούσατε ως προδότες. Εσείς πώς νιώθετε άραγε σήμερα; Διότι δεν είδα κανέναν από τον ΣΥΡΙΖΑ στο συλλαλητήριο κάτω στη Μεγαλόπολη πριν λίγες ημέρες, ενώ τέσσερα χρόνια πριν ήσασταν μπροστά μαζί με τους φίλους σας από τα άλλα αριστερά κόμματα."

Μάλιστα, ο κ. Βλάσης έκανε ανάρτηση στο facebook, "ανέβασε" φωτογραφία του από την παρουσία του στο πρόσφατο συλλαλητήριο της Μεγαλόπολης, ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, εκφράζοντας την αντίθεσή μου στην πώληση των 2 λιγνιτωρυχείων ...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...