Menu
RSS
Πέμπτη, 27/06/2019
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Ο Δήμος Τρίπολης καλεί σε συστράτευση για την αδικία εις βάρος της Αρκαδίας - Συνάντηση όλων των φορέων στο Πνευματικό Κέντρο!

Ο Δήμος Τρίπολης καλεί σε συστράτευση για την αδικία εις βάρος της Αρκαδίας - Συνάντηση όλων των φορέων στο Πνευματικό Κέντρο!

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις σε όλη την Αρκαδία για την απόφαση της Κυβέρνησης να αποκλείσει το μεγαλύτερο μέρος του νομού από το ειδικό εκπτωτικό τιμολόγιο ρεύματος.

Ο Δήμος Τρίπολης σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Μπορεί η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις «ενεργειακές κοινότητες» και την εισαγωγή ειδικού (μειωμένου) τιμολογίου για το ηλεκτρικό ρεύμα σε νοικοκυριά, να είναι πραγματικά μια απόφαση ανάσα για τους κατοίκους περιοχών που συνεισφέρουν στον εξηλεκτρισμό και την ενεργειακή πολιτική της χώρας και ταυτόχρονα επιβαρύνονται καθημερινά από την λειτουργία των λιγνιτικών σταθμών και ορυχείων σε όλους τους τομείς της ζωής τους, όμως κανένας θεσμικός παράγοντας ή ακόμα και οποιοσδήποτε συνειδητοποιημένος πολίτης, δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι ο Δήμος Τρίπολης και λοιποί Δήμοι της Αρκαδίας, πρόκειται να υποστούν μια ακόμα αδικία, εις βάρος των δημοτών τους.

Το ειδικό (μειωμένο) τιμολόγιο δικαιούται το σύνολο της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ακόμα και νομοί, όπου δεν είναι εγκατεστημένες μονάδες της ΔΕΗ αλλά η Περιφέρεια Πελοποννήσου ζει για άλλη μια φορά το παράδοξο!!

Μόνο ο Δήμος Μεγαλόπολης έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο ανταποδοτικά και αυτό γιατί οι λιγνιτικές μονάδες της Μεγαλόπολης έχουν περιληφθεί στο σχεδιασμό αποεπένδυσης, που σημαίνει πώλησή τους σε ιδιώτες, ενώ την ίδια στιγμή εξαιρούνται αδικαιολόγητα, σε αντίθεση με τη Δυτική Μακεδονία, δήμοι όπως ο Δήμος Τρίπολης, που γειτνιάζει άμεσα με την λιγνιτική μονάδα της Μεγαλόπολης και επιβαρύνεται από τη λειτουργία της.

Δεν τίθεται απλά θέμα αδικίας προς το Δήμο Τρίπολης και τους Δήμους που το δικαιούνται, αλλά τίθεται θέμα διάκρισης και κυρίως άνισης μεταχείρισης των πολιτών.Θεωρώντας αδιανόητο τον αποκλεισμό περιοχών όπως ο Δήμος μας και γνωρίζοντας ότι επρόκειτο να συζητηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση στη βουλή, ζητήσαμε αρχικά από τον βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαηλιού, να θέσει θεσμικά και συνολικά το θέμα, ώστε κανένας Δήμος της Αρκαδίας να μην εξαιρεθεί από τη συγκεκριμένη ρύθμιση, τονίζοντας πως η αποτύπωση του προβλήματος και η αξιολόγηση των επιπτώσεων της λειτουργίας της λιγνιτικής μονάδας Μεγαλόπολης σε όλο το νομό Αρκαδίας, πρέπει να γίνει με τα ίδια  κριτήρια που ίσχυσαν για όλη τη Δυτική Μακεδονία.

Κατά τη διάρκεια και ολοκλήρωση της συζήτησης στη βουλή, ο  βουλευτής Αρκαδίας κ. Παπαηλιού, συμφώνησε με την θέση του Δημάρχου Τρίπολης, θέτοντας την τοποθέτησή του σε αυτή τη λογική, για την συνολική ένταξη του νομού Αρκαδίας στη ρύθμιση και όχι αποσπασματικά, όπως επιθυμεί η κυβέρνηση.   

Παράλληλα, η αδικία και η διάκριση εις βάρος της Αρκαδίας, συνεχίστηκε και μετά την προσπάθεια του βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και την απόρριψη από την κυβέρνηση, της τροπολογίας που κατέθεσε, ζητώντας την ένταξη όλης της Αρκαδίας στην ενίσχυση, μέσω της προβλεπόμενης έκπτωσης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, των οικιακών καταναλωτών.

Επειδή λοιπόν συντελέστηκε τεράστια αδικία από την ψήφιση της κατατεθείσας νομοθετικής ρύθμισης, σε κατοίκους περιοχών που όχι απλά το δικαιούνται, αλλά το στερούνται εδώ και χρόνια, ζητάμε την άμεση αντίδραση όλων των εκλεγμένων βουλευτών Αρκαδίας και αρμόδιων φορέων από όλη την Αρκαδία, μπροστά σε μια νέα νομοθετική ρύθμιση, με στόχο την άρση της άδικης απόφασης μη ένταξης ολόκληρου του Νομού μας στην παραπάνω ενίσχυση και την περαιτέρω επέκταση της προβλεπόμενης έκπτωσης και σε επαγγελματικά τιμολόγια.

Καλούμε την Τρίτη 23 Ιανουαρίου και ώρα 18.00στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου,  στον 2ο όροφο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, τους Βουλευτές Αρκαδίας, τον  Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Αρκαδίας,  τους Δημάρχους του νομού Αρκαδίας, τους Εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων της Αρκαδίας, τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Τρίπολης, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, το Εργατικό κέντρο Αρκαδίας, τη ΔΕΗ, την ΟΕΒΕΑ, τον Αγροτικό – Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αρκαδίας,  τον Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης, τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο, λοιπούς συλλόγους και όλους τους εκπροσώπους θεσμικών φορέων. Τέλος, η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους τους ενεργούς πολίτες που ενδιαφέρονται για τη συζήτηση.

Η άμεση και σθεναρή αντίδραση μας είναι επιβεβλημένη.

3 σχόλια

 • Μεγαλοπολίτης 2
  Μεγαλοπολίτης 2 Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 18:50 Σύνδεσμος σχολίου

  ρε άντε που θέλετε και μειωμένο ρεύμα , βοηθήσατε ποτέ την Μεγαλόπολη , όλα στην Τρίπολη θέλετε να τα πάρετε , ούτε έναν καφέ εδώ που τα παίρνετε κάποιοι δεν πίνετε , ούτε μια συμμετοχή στο καρναβάλι , μια βόλτα , δε βοηθήσατε αντίθετα κάνετε καρναβάλι στο....Κακούρι , κοιτάτε τι γίνεται στους άλλους νομούς , άιντε !!!!!

 • Μεγαλοπολιτης
  Μεγαλοπολιτης Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 13:35 Σύνδεσμος σχολίου

  Έχω κάποια ερωτήματα για τον Δήμαρχο Τρίπολης και τους υπόλοιπους Δημάρχους της Αρκαδίας. Εσείς οι Δήμαρχοι που ήσασταν ότι ανακοινώθηκε η πώληση της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, γιατί δεν αντιδρασατε; Μήπως ξέρετε ότι το λιγνιτοσημο το πηγαίνει στην Περιφέρεια και έτσι το λαμβάνουν όλοι και μόνο ένα πολύ μικρό μέρος φθάνει στην Μεγαλόπολη; Το ότι τόσα χρόνια η Τρίπολη και η Καλαμάτα ζουν από την Μεγαλόπολη και δεν επιστρέφεται τίποτα στην Μεγαλόπολη από εσάς, το γνωρίζετε; Μιλάτε για αδικία σε σχέση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αλλά μάλλον ξεχνάτε ότι το μεγαλύτερο μέρος των εργοστασίων και ορυχείων της ΔΕΗ είναι στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Επικαλείσθε επιπτώσεις της λειτουργίας σε ολόκληρη την Αρκαδία από την ΔΕΗ, ενώ οι επιπτώσεις είναι τουλάχιστον δραματικές για τον Δήμο Μεγαλόπολης. Τέλος μην ξεχνάτε ότι χάθηκαν πολλές περιουσίες και ολόκληρα χωριά από την εγκατάσταση της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη. Σκεφτείτε λίγο παραπάνω την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για αδικία σε βάρος σας.

 • ΑΝΩΝΥΜΟΙ
  ΑΝΩΝΥΜΟΙ Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 21:10 Σύνδεσμος σχολίου

  κ.κ.Δήμαρχε ευκαιρία να εκβιάσεις την κυβέρνηση με την μη αποδοχή των μεταναστών στην πόλη μας. Εκεί να δεις κλάμα που θα πέσει τόσο από τα αριστερά λαμόγια όσο & από τους προστάτες τους! Επιτέλους κάνε κάτι για τους Τριπολιτσιώτες!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...